icon

Zajedanie nespokojnosti

renusik
9. nov 2021

Ahojte chcem sa len vyzalovat som uz zufala ,mam blby zvyk zajedat nespokojnost zo svojim telom paradoxne nie ze by som robila opak pritom cvicim ale vsetku snahu mi to sabotuje ....pomaly miesto chudnutia priberam....vyslovene niesom obezna akurat mam viac tuku ako som zvyknuta...akto pojde takto dalej tak neviem ako budem vyzerat....celkovo jem aj velke porcie jedla ...uz neviem ako si to prenastavit vsetko v hlave...vcera vecer som mala krizu kopa sladkosti dieta spalo muz v praci ...je mi zle zoseba uz ...mate s tym niektora skusenosti ...veci typu jedz viac bielkovin a pod uz poznam

vitriolka
9. nov 2021

@renusik skus si vymysliet nieco ine namiesto zajedania, nejaku prospesnu aktivitu, chod upratat, na prechadzku…vycistis si hlavu. a s cistou hlavou sa lepsie premysla nad problemami

lindous
9. nov 2021

Ja by som začala tým, že by som tie mlsotky a kopu sladkostí doma nedržala 😊 resp by som sa pokúsila o ich zdravšiu/nízkokalorickejšiu náhradu...lebo úplne odopieranie môže viesť k ešte horšiemu záchvatovému prejedaniu...

elysiacik
9. nov 2021

Najlepšie je nemať doma nič v takýchto prípadoch a keď tak len vysoko percentnú čokoládu, to proste zaberá u nás 😉

renusik
autor
9. nov 2021

@lindous lwnze ja sa dokazem prejest aj zdraveho oto ide

prvosienka7
9. nov 2021

Tak asi sa treba nad sebou trošku zamyslieť. Pre tvoje telo nie je dobre, keď do neho hádžeš bez rozmyslu kade čo. Ak máš takúto žravku, tak si to domov ani nekupuj, a keď ta prepadne znova taká nálada, nebudeš mať čo jesť 🙂 Ako si napísala, všetko je v hlave, treba sa naučiť kontrolovať 🙂

renusik
autor
9. nov 2021

@prvosienka7 ja to nekupujem ale mala som meniny tak som dostala od svokry sladke a aj malej kolko krat vyzieram

nafka0483
9. nov 2021

@renusik Nedrz to doma ani pre malu ani pre seba. Ked dostanes, tak nech muz vezme do prace napr.
Malej tiez sladkosti netreba.
Maj v chladnicke nachystanu napr ocistenu mrkvu, kalerab - toho sa mozes aj "prezrat" zjedz aj kilo naraz ked chces. Alebo jablka, hrusky... biely jogurt, ovsene vlocky.

Uprav vhodne stravu a nevhodne veci doma vobec nemaj. Mozes jest aj velke porcie, ak budu mat spravne zlozenie tak nevadi. A pojdes na topostupne - najprv nevhaj velke porcie sle do spravnym zlozenim, neskor budes trosku redukovat. Aj ked to pride samo podla mna.

natassha1
9. nov 2021

slaba vola, to je cele zle. treba sa zatat, lebo takymto prejedanim sa a je jedno ci je to zdrave nezdrave, si mozes privodit rozne zdravotne problemy.

renusik
autor
9. nov 2021

@natassha1 no to ja viem velmi dobre len jedlom riesimm kazdu nepohodu a najhorsi zvyk ke prejedanie vecer ktore aom posledne dva mesiace velmi posilnila

nafka0483
9. nov 2021

@renusik Mozes skusit aj konzultaciu u psychologa nech sa z toho nevyvinie uplns zavislost ;) mpze ti to vyrazne pomoct.

goldensnitch
9. nov 2021

pozri si stranku chutzit.sk alebo zavolaj na ich linku pomoci, urcite ti poradia aj ked zatial nejde o PPP.. aby to nezaslo dalej.. mne ich stacionare velmi pomahaju

veropet
14. nov 2021

@renusik ako aj sama pises: dieta spi, muz v praci… urcit sa zamysli a spiš si na papier, kedy sa ti to deje. Zrejme tym nieco uspokojujes, jedlo a nie len nezdrave nam robi pocit slasti. Ked najblizsie budes mat tuto krizu, skus si vsimnut co sa ti deje, ako sa pri tom citis- velka pravdepodobnost moze byt ze pri to na nic nemyslis- proste vypnes hlavu. TAK TO JE ONO- vypnut hlavu…. Preto, porozmysla by som nad tym co ti chyba, alebo coho mas vela. Otazky typu: citim sa sama- nepochopena? mam cas sama pre seba? robim cinnosti ktore bavia mna? Robim vela pre inych a malo pre seba? … nie som psychlog, no presla som si tym. Je super ze si to uvedomujes…. Podchyt si to skor ako to zajde dalej, urcite by som skusila pomoc u odbornika, mozno ti postaci sa s niekym porozpravat. Drzim palce na tvojej ceste 🤞🤞🤞