Záťažové manžety alebo činky: Čo je lepšie na začiatok?
Prosim mate skusenost co je lepsie
Upone jednoduche, zacinam cvicit akoze silovo neviem toto asi silovo nieje doteraz len rotoped a kardio
Stacia mi take 1kg co je lepsie? Nechcem ani do toho vela investovat nebude zo mna kulturistka dakujem
@zmrzlinka2021 nie potrebujem schudnut len mam pocit ze nestaci len rotoped alebo skakat 45min kardio ako koza
Pytam sa normalne a slusne kto ma skusenost
Schudla som uz 17kg
Cinky, naucit sa uchopy atd
@kiki68 chcem len take male do ruky na doma, ved to chytim do ruky a cvicim nie
Odporucam nastavitelne cinky s poistkami na koncoch ( prestavujes vahy) a potom jednorucky 2kg.
@kiki68 chcem len nieco jednoduche nebudem do toho investovat
Rotoped ani nič podobné nie je silový tréning. Ani ak budeš mať na rukách a nohách manžety. Ak nevieš, čo to je, opýtaj sa trénera alebo si pozri silový tréning na google či youtube. Cvičím silový tréning a aj s činkami roky a kulturista nie som ani náznakom. Na to potrebuješ niečo úplne iné. A ak máš pocit, že na schudnutie ti nestačí kardio tréning, tak máš dobrý pocit. Kardio tréning zvyšuje metabolizmus len krátkodobo, po tréningu je prakticky rýchlo v norme. Pri silovom tréningu je metabolizmus zrýchlený ešte hodiny po tréningu.
@kiki68 aha tak potom nie cinky ale jednorucky? Sa to vola? Som laik neviem
Sorry, ale s 1kg v ruke vodu nenamutis. Roky cvicim. Baby sa boja tej vahy, ale je to blbost. Tie 1kg neprinesu efekt. To jedine keby s nimi skaces. Inak je to bez vysledku. Na nejake drepy, upszovania atd musis mat aspon 2,5 kg a viac v rukach
Ak nechceš fitko s činkami a strojmi, skvelé sú cviky s vlastným telom, joga, kalistenika. Na youtube je toho veľa.
Odporúčam dve sady činiek. Dvojkilové a aspoň päť kilove.
Odporúčam zaplatiť si 2-3 tréningy s trénerom vo fitku, nech ti ukáže cviky na doma, kombináciu silového tréningu a kardia. Hlavne aby ti ukázal aj prevedenie a dýchanie. Ak budeš cviky zle robiť, môžu nemať efekt a ešte ti aj robiť zdravotne zle.
@melanta chcela som len extra zataz nic viac, nebudem do toho investovat fakt minimum, trenera riesit nebudem nemam na to ani prostriedky ani fitko po blizko a nechcem ziadne online konzultacie
@kiki68 aha vdaka mevedela som , naozaj som laik
@kiki68 tak kupim 2kg
Tak si otvor youtube a mas tam vela veci zadarmo.
@kiki68 ano viem vdaka
A co ten kettle?
Inak silový tréning je práve pre ženy super, žiadne 1 kg činky. S váhami sa krásne chudne a aj ako prevencia osteoporózy je to výborné. Len treba zo začiatku cvičiť pod dohľadom s trénerom.
Jedno kilove, to si zober flasu s vodou a mas to bez incesticie. I ked jednokilova cinka je za mna k nicomu
Silovo cvičiť s 1 / 2 kg činkami? To mi príde ako zlý vtip. Keď nechceš do toho investovať, tak cvic s vlastný telom, rob kardio a maj dostatočný kalorický deficit a príjem bielkovín.
Ja som začínala s 1kg, ale to je ozaj nič. Potom som mala chvíľu 2kg - tiež len párkrát, lebo som poriadne necítila záťaž. Na tvojom mieste kúpim 3kg činky a 5kg činky. Ja mám presne také doma a na "bežné domáce cvičenie" mi stačia. Ja používam aj manželove nakladacie jednoručky - majú každá 12kg, ale dajú sa "naložiť" aj menej. S nimi robím len niektoré cviky. Ale tiež nemožno hovoriť o nejakom silovom tréningu. To by si musela dvíhať iné váhy.
Kettle je super vec, ale Pozri ako s tym spravne cvicit. Lebo to ma viac kil ako 1,5
@ina2405 a netreba zabúdať aj na výhodu, že svaly (aj v pokoji) spaľujú viac energie, tak si môžeš viac "dopriať." 😀
1-2kg váhy 🤣🤣 ja používam 12kg- 60kg a vôbec to na mne nie je vidieť. Záleží ako si ty stavaná akú máš genetiku ako tvoje telo pracuje spaľuje.. môžeš mať príklad 2-10zien a pri rovnakom cvičení môže každá vyzerať úplne inak.
dcera ma zatazove manzety, 1 kg na jednu nohu a 1 kg na druhu (samozrejme daju sa nastavit aj na ruky).
Ak do doho nechces investovat tak to nekupuj- rovnaku sluzbu ti uhobi aj flasa s vodou. No je to zbytocne. Kilova zataz je totiz zbytocna. Ak chces mat pekne krivky musis pouzit vahy- a ziaden kulturista z teba nebude- to by si musela "sypat". Ved si pozri na IG alebo na YT baby co maju pekne postavy ake vahy zdvihaju- casto vacsie ako maju ony- a vyzeraju pekne sexi- ziaden Arnold.
@ssimusska vidno ze si neprecitala prispevok a moje komentare dostatocne pozorne
Vdaka za ziadnu radu
@ina2405 chapem nemam na to moznost

Kulturistika? Takže plánuješ sypať?