icon

Záťažové manžety alebo činky: Čo je lepšie na začiatok?

22. jan 2025

Prosim mate skusenost co je lepsie
Upone jednoduche, zacinam cvicit akoze silovo neviem toto asi silovo nieje doteraz len rotoped a kardio
Stacia mi take 1kg co je lepsie? Nechcem ani do toho vela investovat nebude zo mna kulturistka dakujem

Strana
z3
zmrzlinka2021
22. jan 2025

Kulturistika? Takže plánuješ sypať?

autor
22. jan 2025

@zmrzlinka2021 nie potrebujem schudnut len mam pocit ze nestaci len rotoped alebo skakat 45min kardio ako koza
Pytam sa normalne a slusne kto ma skusenost
Schudla som uz 17kg

kiki68
22. jan 2025

Cinky, naucit sa uchopy atd

autor
22. jan 2025

@kiki68 chcem len take male do ruky na doma, ved to chytim do ruky a cvicim nie

kiki68
22. jan 2025

Odporucam nastavitelne cinky s poistkami na koncoch ( prestavujes vahy) a potom jednorucky 2kg.

autor
22. jan 2025

@kiki68 chcem len nieco jednoduche nebudem do toho investovat

melanta
22. jan 2025

Rotoped ani nič podobné nie je silový tréning. Ani ak budeš mať na rukách a nohách manžety. Ak nevieš, čo to je, opýtaj sa trénera alebo si pozri silový tréning na google či youtube. Cvičím silový tréning a aj s činkami roky a kulturista nie som ani náznakom. Na to potrebuješ niečo úplne iné. A ak máš pocit, že na schudnutie ti nestačí kardio tréning, tak máš dobrý pocit. Kardio tréning zvyšuje metabolizmus len krátkodobo, po tréningu je prakticky rýchlo v norme. Pri silovom tréningu je metabolizmus zrýchlený ešte hodiny po tréningu.

autor
22. jan 2025

@kiki68 aha tak potom nie cinky ale jednorucky? Sa to vola? Som laik neviem

autor
22. jan 2025
kiki68
22. jan 2025

Sorry, ale s 1kg v ruke vodu nenamutis. Roky cvicim. Baby sa boja tej vahy, ale je to blbost. Tie 1kg neprinesu efekt. To jedine keby s nimi skaces. Inak je to bez vysledku. Na nejake drepy, upszovania atd musis mat aspon 2,5 kg a viac v rukach

ina2405
22. jan 2025

Ak nechceš fitko s činkami a strojmi, skvelé sú cviky s vlastným telom, joga, kalistenika. Na youtube je toho veľa.

zmrzlinka2021
22. jan 2025

Odporúčam dve sady činiek. Dvojkilové a aspoň päť kilove.

melanta
22. jan 2025

Odporúčam zaplatiť si 2-3 tréningy s trénerom vo fitku, nech ti ukáže cviky na doma, kombináciu silového tréningu a kardia. Hlavne aby ti ukázal aj prevedenie a dýchanie. Ak budeš cviky zle robiť, môžu nemať efekt a ešte ti aj robiť zdravotne zle.

autor
22. jan 2025

@melanta chcela som len extra zataz nic viac, nebudem do toho investovat fakt minimum, trenera riesit nebudem nemam na to ani prostriedky ani fitko po blizko a nechcem ziadne online konzultacie

autor
22. jan 2025

@kiki68 aha vdaka mevedela som , naozaj som laik

kiki68
22. jan 2025

@melanta tiez toto odporucam a nie 1kg atrapu vlacit

autor
22. jan 2025

@kiki68 tak kupim 2kg

kiki68
22. jan 2025

Tak si otvor youtube a mas tam vela veci zadarmo.

autor
22. jan 2025

@kiki68 ano viem vdaka
A co ten kettle?

ina2405
22. jan 2025

Inak silový tréning je práve pre ženy super, žiadne 1 kg činky. S váhami sa krásne chudne a aj ako prevencia osteoporózy je to výborné. Len treba zo začiatku cvičiť pod dohľadom s trénerom.

really8
22. jan 2025

Jedno kilove, to si zober flasu s vodou a mas to bez incesticie. I ked jednokilova cinka je za mna k nicomu

ssimusska
22. jan 2025

Silovo cvičiť s 1 / 2 kg činkami? To mi príde ako zlý vtip. Keď nechceš do toho investovať, tak cvic s vlastný telom, rob kardio a maj dostatočný kalorický deficit a príjem bielkovín.

livuska124
22. jan 2025

Ja som začínala s 1kg, ale to je ozaj nič. Potom som mala chvíľu 2kg - tiež len párkrát, lebo som poriadne necítila záťaž. Na tvojom mieste kúpim 3kg činky a 5kg činky. Ja mám presne také doma a na "bežné domáce cvičenie" mi stačia. Ja používam aj manželove nakladacie jednoručky - majú každá 12kg, ale dajú sa "naložiť" aj menej. S nimi robím len niektoré cviky. Ale tiež nemožno hovoriť o nejakom silovom tréningu. To by si musela dvíhať iné váhy.

kiki68
22. jan 2025

Kettle je super vec, ale Pozri ako s tym spravne cvicit. Lebo to ma viac kil ako 1,5

livuska124
22. jan 2025

@ina2405 a netreba zabúdať aj na výhodu, že svaly (aj v pokoji) spaľujú viac energie, tak si môžeš viac "dopriať." 😀

sickynickyobsadene
22. jan 2025

1-2kg váhy 🤣🤣 ja používam 12kg- 60kg a vôbec to na mne nie je vidieť. Záleží ako si ty stavaná akú máš genetiku ako tvoje telo pracuje spaľuje.. môžeš mať príklad 2-10zien a pri rovnakom cvičení môže každá vyzerať úplne inak.

lubina
22. jan 2025

dcera ma zatazove manzety, 1 kg na jednu nohu a 1 kg na druhu (samozrejme daju sa nastavit aj na ruky).

zuzinka888
22. jan 2025

Ak do doho nechces investovat tak to nekupuj- rovnaku sluzbu ti uhobi aj flasa s vodou. No je to zbytocne. Kilova zataz je totiz zbytocna. Ak chces mat pekne krivky musis pouzit vahy- a ziaden kulturista z teba nebude- to by si musela "sypat". Ved si pozri na IG alebo na YT baby co maju pekne postavy ake vahy zdvihaju- casto vacsie ako maju ony- a vyzeraju pekne sexi- ziaden Arnold.

autor
22. jan 2025

@ssimusska vidno ze si neprecitala prispevok a moje komentare dostatocne pozorne
Vdaka za ziadnu radu

autor
22. jan 2025

@ina2405 chapem nemam na to moznost

Strana
z3