icon

Záťažové manžety alebo činky: Čo je lepšie na začiatok?

22. jan 2025

Prosim mate skusenost co je lepsie
Upone jednoduche, zacinam cvicit akoze silovo neviem toto asi silovo nieje doteraz len rotoped a kardio
Stacia mi take 1kg co je lepsie? Nechcem ani do toho vela investovat nebude zo mna kulturistka dakujem

autor
22. jan 2025

@really8 vdaka

autor
22. jan 2025

@melanta nemam moznost, takze bohuzial nemozem tuto moznost vyuzit

autor
22. jan 2025

@kiki68 dakujem pozriem

autor
22. jan 2025

@sickynickyobsadene neviem co ti je smiesne, som laik, nikdy som necvicila, neviem co je na zaciatok fajn
Nikdy som necvicila pri trenerovi
Dufam ze som ta pobavila hahahaha

autor
22. jan 2025

@lubina prosim ta nema to z lidlu? A je spokojna?

ina2405
22. jan 2025

Tak domáce cvičenie s vlastnou váhou, kliky, drepy, SPRÁVNE brušáky a pôjde to.

autor
22. jan 2025

@zuzinka888 bolo to povedane obrazne jezisi niesom tak boba aby som si myslela ze z 5kg cinky budem ako arnold

ssimusska
22. jan 2025

@autorka myslíš ten celkom dosť chaotický príspevok? A nie nechce sa mi čítať x komentárov. Keď chceš proste cvičiť silovo, tak aby to bolo na ten vidno , buď si kúp domov vybavenie alebo choď do posilňovne. Permanentky nebývajú vôbec drahé. Len pochop to, že tie 2 kg činky ti nijaký zázrak nespravia.

ina2405
22. jan 2025

Ani z 80kg činky nebudeš ako Arnold. Toľko som zdvíhala ja a mala som veľkosť 34/36 pri 173cm.
To je jedno, nájdi si cviky a smelo do toho.

sickynickyobsadene
22. jan 2025

Ja sa smejem vseobecne, nie z teba. 1kg sú zbytočné, viac úsilia daš keď si skomplikujes cvik napr. Bulharský drep- nohu na stoličku a daj si ruksak s knihami...vybavené a zadarmo

ssimusska
22. jan 2025

@ina2405 napodobne, na leg press napr. dávam okolo 130 a veľkosť mám S 😂

kiki68
22. jan 2025

@ina2405 to by sme museli ine veci sypat, u zien to tak lahko nejde tie svaly nahnat do extremu, vsetky, co viac cvicia to vedia

autor
22. jan 2025

Napisala som to obrazne preto aby ste mi tu nenukali 10kg zavazia

ina2405
22. jan 2025

@ssimusska teraz to nepíšem s výsmechom, ale vo fitku sú štíhle ženy, čo dvíhajú váhy a nie veľmi štíhle ženy, ktoré robia dlhodobo bez výsledku len kardio, aby neboli svalnaté a veľké. Nemôžeme byť všetci rovnakí, ale ženy sa zbytočne boja.

sense
22. jan 2025

Nakladanie činky....a ak chcela kolové činky tak to zbytočne vyhadzujes peniaze to ti postačia aj fľaše s vodou. Alebo odporova guma

ssimusska
22. jan 2025

@ina2405 tak sú také čo si o tom vedia aj samé zistiť, učiť sa alebo aj také čo myslia, že robia dobre a pritom vyzerajú stále rovnako. Sama baby ( aj chalanov) trénujem, tak tú prax mám a vidím čo sa deje okolo vo fitku. 😄

really8
22. jan 2025

@ina2405 ale prosim ta ake 80kg cinky? S cinkami sa da cvicit viac ako len mrtvy tah.aj s 5 kilovymi cinkami sa da ocvicit tak ze sa rano ani nenapije.

biba_18
22. jan 2025

ja to robím tak - že na úchop používam doma malé činky - a váhu zvyšujem závažiami na zápastia… a závažia na členky sú dobré na cviky na hohy - simulujú cvičenie na strojoch… takže ja by som ti odporúčala aj činky, aj závažia - tie s rôznymi váhami…

biba_18
22. jan 2025

a že kilové činky sú nanič? no, chodila ku me cvičiť kamoška - a veru ona ani s jednotkami nevládala . samozrejme neskôr ti budú na nič, ale na začiatok, alebo po dlhej chorobe ich využiješ…

majlo1234
22. jan 2025

Ak chces cvicit len tak doma a nechces investovat, padla tu dobra rada, flase s vodou. Mozes si dat rozne. Na iedto kettleballu ruksak plny knih a mas to

biba_18
22. jan 2025

@majlo1234 petky sa zle držia - toto by som radila len ak by nemala činky - nie ako adekvátnu náhradu ...

denkabemommy
22. jan 2025

Naozaj si nekupuj 1kg činky 🙈. Aspoň 5kil, nech to má reálny efekt. A arnold z teba nebude ani pri 80kg činke, ženské telo neprodukuje toľko testosterónu, aby jej prirodzene rástli svaly v objeme ako u mužov. Ja pri niektorých Cvikoch mám 100-120kg činku a mám 170cm a 55kg 🙃..

ina2405
22. jan 2025

@really8 to bolo spomenuté len ako príklad, keď sa bojí svalov

really8
22. jan 2025

@ina2405 no hej. Inak tiez som sa bala svalov. Teraz sledujem na insta michal hafo a on vela hovori prave o tom ako sa formuje postava prave silovym treningom a fakt odporucam ak chce clovek nejake veci pochopit.

lucia13022023
22. jan 2025

Skus si dat do ruky 1kg múky a uvidíš. Nie je to nič. Ak už, išla by som aspoň do 3kg činiek.
Ale nemusíš sa báť váh, ja zdvíham oveľa väčšie váhy a mam 55kg. To sú len také famy ktorým veria ľudia čo necvicia. Naozaj sa neboj veľkých váh, nebudeš ako kulturista.

autor
22. jan 2025

Jeeeeezis vam tu nieco napisat.. otazka bola ina a vy ste sa vsetci chytili len tych svalov a kulturistiky
Fakt otras

ina2405
22. jan 2025

Kúp si 3 alebo 5kg činky, aj to ti baby napísali.

melanta
22. jan 2025

Autorka, dostala si tu niekoľko dobrých rád. Nepáčia sa ti. To nie je otras. To je znakom toho, že si nenecháš poradiť v niečom, o čom nevieš absolútne nič. Takže áno, je zbytočné pýtať si rady, ak ich nevieš potom prijať.

autor
22. jan 2025

@melanta podakovala som ak si si nevsimla takmer kazdemu za cenne rady

autor
22. jan 2025

@ina2405 dakujem