Zdravá strava a nafukovanie

zuzi56
31. máj 2020

Baby, potrebujem poradiť.V marci som začala chudnúť, vôbec nechcem rýchle chudnutie , mala som 83, mám 79.
Ale, zmenšila som porcie, priďaleko zeleninu, no mna začalo tak nafukovat, že niekedy som ani chodiť nemohla, take bolesti od toho nafúknutá.
Vôbec neviem ako sa mám stravovať, keď jem normálnu stravu, tak ma málokedy nafúkne, len ak sa preženiem.
Poradili by ste mi čo jest.a cvičím 3krat do týždňa.
Pri tom nafukovanie ma ani nebaví tá redukcia váhy.Dik.

asia83
31. máj 2020

@zuzi56 Espumisan 3 x 2 tbl denne. Meteorizmus niekto má, iný nie. Aj ja to mávam. Osobne proti tomu nič nezmôžem. No tento Espumisan mi pomáha. Ešte som vynechala bielu múku, aj z toho ma nafukovalo. Sem-tam zjem malý krajec tmavého chleba, ale to výnimočne. Musíte vedieť po ktorých potravinách vás viac nafukuje.

ajka0207
31. máj 2020

@zuzi56 predtym si vobec nejedla zeleninu? Jedavas strukoviny? Ked si das stravu z doby ked si nechudla, tak ta nenafukuje?

cathycathy
31. máj 2020

Napíš aké jedlá si jedla vtedy a napíš aké teraz.

tulipanicek
31. máj 2020

Treba sa pozrieť na to ktoré druhy zeleniny nafukuju. Je ich viac.

zaba21
31. máj 2020

@zuzi56
Treba si skúsiť sledovať, od čoho hlavne máš problém. Ja som napríklad odsledovala, že nemôžem jesť také hutné celozrnné chleby. Ani také s celými zrnami mi nerobia dobre. Takže jedávam grahamové rožky, Slatinský chlebík, prípadne večerný chlieb. Ale snažím sa striedať. Veľa strukovín mi tiež nerobí dobre. Tolerujem šošovicu. Čo sa týka ovsených vločiek, vyhovuje mi varená kaša, zaliate vločky môžu byť ťažké. Občas používam pohánkové vločky, aké tiež nafukujú. A ešte odporúčam piť bylinkové čaje, mäta, medovka, lipa, harmanček.Mne robia dobre.
Skús napísať čo jedávaš, možno poradíme lepšie.

zaba21
31. máj 2020

@zuzi56
Inak ja som si dala zostaviť jedálniček a upozornila ma baba presne na to, že na začiatku ten problém môže byť - tráviace problémy, nafukovanie, zápcha alebo aj hnačka.
Ešte poviem môj postreh. Skús si nájsť taký vhodný pomer varenej a surovej zeleniny. A ešte odporúčam jesť aj jogurty, acidko a pod- prospievajú tráveniu.

luzzia
31. máj 2020

@zuzi56 mne osobne pomohlo zacat pit hned rano nalacno jednu actimelku, tu bez pridaneho cukru a bez prichute.. ja som mala hrozne problemy s tymto istym a teraz uz asi mesiac, odkedy to pijem, je to neporovnatelne lepsie. po tej actimelke este tak polhodinu - hodinu max nic nejem, az potom ranajky, kava atd

zuzi56
autor
31. máj 2020

Pred diétou som jedla štandardne,
R:Chlieb šunka, syr , zelenina, paštéta , rohlik, maslo....
O: zemiaky, ryža, mäso dusené a omáčky, knedlik, omáčka......
Ovocie káva z mliekom....
Milujem sladké , ale lusteniny som ani predtým nemohla., a ešte aj toto teraz
Inak vyprážané nejem, ak tak minimum, mám rada zdravú stravu,

zaba21
31. máj 2020

@zuzi56
Napíš aké druhy zeleniny jedávaš, či surovú varenú, v akej úprave, čím dochucuješ

proximaa
31. máj 2020

@zuzi56 ja som s nafukovanim tiez mala problemy, a to som jedla zdravo. Dala som si urcit konstitucny typ podla ajurvedy a ked jem podla toho, tak ma vobec nenafukuje. Mne tam napr. vyslo, ze zo strukovin iba cervenu sosovicu a cicer a zeleninu hlavne tepelne upravenu. Aj pecivo by som mala jest biele, nie celozrnne. Ak mas moznost, vyskusaj, mne to naozaj pomohlo

bmuller
31. máj 2020

@zuzi56 jedavas zive jogurty, skusala si uzivat nejake probiotika? zdrava crevna mikroflora pomaha pri traveni, takze by to stalo za to vyskusat ...vid priklad @luzzia

lenuliatko84
31. máj 2020

Napriklad ja nejem farebnu papriku v surovom stave,z nej ma nafukuje a manzela zo surovej hlavkovej kapusty.

adelakom12
31. máj 2020

skus pozriet na nete sposoby, ako varit zleeniu, aby ta z nej nenafukovalo, napriklad: brokolicu treba povarit a hned vybrat z vody.. ja si ju potom hodim na panvicu s troskou masla + vegeta 🙂 a nie je mi z nej zle...mozno tu robis chybu,a le zase na druhej strane niektora zelenina ta nafukne tak ci tak.. tak ju proste odober z jedalnicka alebo este mi napada, ci nemas ty nejaky problem zazivaci.. este ja taka moze byt alternativa ale nevime, asi skus tie sposoby pripravy zeleniny kuknut

luccija
31. máj 2020

@zuzi56 dobre probiotiká a espumisan a nás po probleme.Je to zmena stravy, ale mňa nafukne len kaleráb, cibuľka, kapusta.