Zdravé tipy na chudnutie pre tínedžerov
Dobrý deň, mám 16 rokov, výšku cca 168cm a mám váhu 62/60 kg vždy mi to nejako skáče. Ale vôbec nie som rada za to jak vyzeram viem že je to blbé si pýtať ale ja vôbec nie som športový typ človeka ale snažím sa hýbať len nejako že každý deň cvičiť pamelu či ako sa vola to by som nedala. Skúšala som jesť zdravo ale to taktiež mi moc nejde. Tak som sa vás chcela spýtať či neviete nejaký zdravý spôsob ako schudnúť. Ďakujem 🫶🏻
Tak my máme úplne opačný problém..dcérka má 17 rokov, 168 cm a 45, 46 kg. A nevie ako pribrať...to je tiež problém.
Zdravo stravovat sa neznamena jest len salat. Je vela zdravych beznych jedal, alebo staci len drobnost upravit je to zdravsie.
Ja som zacala chodit do fitka asi v 17tich a boli tam naozaj vsetky vekove kategorie a to sa mi pacilo. Boli tam mladasi, ale aj dochodcovia. Mne sa lepsie cvicilo bez kamaratky, lebo to by sme len kecali. Na zaciatok je dobre mat niekoho kto sa v cvikoch uz vyzna a vysvetli ti, ake stroje ako funguju. Ja osobne mam radsej skupinove cvicenia, je tam lepsia atmosfera.
neordinuj si cvicenia podla socialnych sieti a uz vobec nie diety... Ak nevies, ako zacat s pohybom (a s akym), skus si najst osobneho trenera, ktory ti poradi a nauci ta spravne cvicit. Ak keby si si mala zaplatit len nejakych par hodin cvicenia, bude to mat uzitok... A casom najlepsie prides na to, co ti najlepsie sedi (beh, fitko, turistika, bicykel, joga...).
A k vyzive - uplne najlepsie, co mozes spravit, je najst si vystudovanu nutricnu poradkynu (pozor, nie vyzivovu - tie maju uplne ine vzdelanie) a poradit sa s nou s ohladom na to, ako aktualne jes. Za mna je uplna topka na IG @nutrimamma.cz a konzultuje aj online a vobec nie je draha.
ps: ja mam 1,63 m a 60 kg je moja vaha, s ktorou som spokojna...
Určite by som šla cestou krúžku. Nemusíš hľadať čo ťa baví, proste sa niekam prihlás a povedz si, že tam vydržíš aspoň 3 mesiace. A potom tam vydrž. Uvidíš či sa to odrazí na váhe, ale ak aj nie, budeš mať aspoň lepší pocit zo seba, viac energie. No a ak by ťa to hrozne nebavilo, počas tých 3 mesiacov hľadaj niečo iné, kam potom prejdeš. Ja by som hľadala niečo, kde sú hlavne rovesníčky, skôr ťa to bude baviť s kamarátmi ako keď tam budeš sama a ostatní budú iná veková kategória. A ešte jedno pravidlo - nezajedaj nudu blbosťami...

autorka- tak v tom treba pokračovať a zaradiť ten pohyb