icon

Život s váhou nad 80 kg: Ako sa cítite vo svojom tele?

12. mar 2024

Baby, asi trochu blba otázka. Nechcem sa nikoho dotknúť.
Po pôrode som na vahe 80+, už som schudla nejake 4kg, ale v živote som taku hmotnost nemala. Viem,že za nejaký polrok môzem zhofiť na 70kg, ale mne to príde tak vzdialené. Citim sa velmi škaredo. Ani nemam chut sa pekne obliecť, namalovat sa... Ako sa cítite vo svojom tele pri takej váhe? Zvykli ste si či je to nanič?
Vďaka za zdelenie vašich pocitov.

Strana
z4
brona235
16. mar 2024

Je rozdiel 80+ a 80+. Zalezi, kde tie kila mas. Ja mam 180 cm a 90 kg. A citim sa super. Ja to mam v prsiach a chrbte. Ale zase tenke nohy. Mam 3 deti a citim sa lepsie ako v 25ke so 70kilami. 🤷‍♀️

leona45
16. mar 2024

Ja mam 170cm a 90kg mna šte, ze na moju vahu neviem nic pekneho obliect. Iba same tuniky, ako vrece

nika_23
16. mar 2024

Ja mám 100+.Na strednej som mala okolo 65-70.Potom som vážne ochorela a pribrala skoro na 90kg.Po dcerke som schudla na 82 a citila som sa dobre.Po synovi sa to postupne stveralo az do dnesnej 100ky.Teraz sa necitim.vobec dobre.Ked sa mi podari vratit na tych 82 kolko som mala po dcerkinom porode,budem spokojna,vtedy som sa citila fajn.Cislo je to sice stale dost vysoke ale pri tych 82kg som bola stastnejsia ako kedysi pri tych 65-70 ktore som si drzala len vdaka hladovkam a dietam.

jarmilaj
16. mar 2024

Bývala som veľmi chudá, 45kg🥺 Po prvom pôrode som mala 49. Hanbila som sa za seba. Jedla som ako kyselina, raňajky 5rožkov v pohode. Po druhom dieťati 51. A potom sa to samo zmenilo, každý rok + 1kg. Boli časy, keď som vyzerala dobre. Ale už sa zasa začínam hanbiť🥺.
76,5kg. A tak tu čítam...Zatiaľ som sa rozhodla nejesť po 18h, a menej cukru do kávy. Ide jar, verím, že pomaličky to dáme všetky. Držím NÁM palce.

wiwi28
18. mar 2024

autor treba si hlavne uvedomiť prečo si pribrala - lebo si bola tehotná. Ako dlho trvá tehotenstvo - 40 týždňov. takže keď 40 týždennou priberáš tak potom nečakaj, že telo za týždeň zhodí všetko čo má naviac. Zdravé a dlhodobé chudnutie je bez na dlhúúúúúúú trať. Keď sa cítiš na figu s 80kg tak si nezvykaj na 80kg ale na zmenu životosprávy a pravidelný pohyb. Ak sa budeš týždenne hýbať aspoň 130 minúť môžeš si potom občas dopriať zhrešenie ale hlavne môžeš normálne ,vyvážene jesť.

wiwi28
18. mar 2024

Ja som vždy bola vychrtlina kvôli štítnej žľaze. Od kedy ale šž funguje lepšie tiež sa na mna čo to nalepilo a zrazu začala váha ukazovať pomali 70kg (vždy som mala okolo 50kg/ meriam 172cm). To bol pre mňa taký šok + manžel začal mať nejaké reči k mojej váhe a toto dokopy ma tak "nasralo" že som začal chodiť do fitky. Chodím 3-4x týždenne a milujem to, ten pocit, že som si zamakala, že to prináša výsledky, že ma celé telo bolí oveľa menej. A poviem Ti, že som neschudla ani gram, váha stále taká istá ale cm išli dole takmer okamžite. Po 2 mesiacoch som o jednu konfekčnú veľkosť menšia a oblečiem veci, čo vyše roka ležali v skrini. Som typ hrušky takže všetko ide do spodného brucha, stehná, boky, zadok. Za tie 2 mesiace čo ich poctivo formujem je už vidieť výsledok a som nadšená. Teraz sa mám naozaj rada...

anna134
19. mar 2024

Cítim sa ako vorvaň.hnusna,nepritazliva pre svojho muža.nepozeram sa ani na seba v zrkadle lebo mi je zle zo seba.
Nenávidím sa.
Ale dole mi nejde ani gram. S hormónmi nemám už sil bojovať....

kastia
19. mar 2024

@anna134 Nie každej idú kilá ľahko dole a nie vždy to je len tým, že sme lenivé a že sa prežierame. Treba sa mať aj tak rada a robiť pre seba maximum, a to tak, aby sme boli so sebou spokojné. Partner by to mal tiež čiastočne pochopiť. Ja mám doma našťastie takého ktorému sa páčim aj s kilami navyše, a tak si žijem viacmenej spokojne.

autor
19. mar 2024

@wiwi28 tak to je skvelr,ze mas priestor venovat sa samej sebe a cvicit,nieco so sebou robit. Drzim ti palce. Musi to byt super pocit, ked sa zmestis do veci co ti boli male.

autor
19. mar 2024

@wiwi28 tiez som hruska.😤 Zly typ postavy.

autor
19. mar 2024

@anna134 😪 to ma mrzi,ze sa tak citis. Ja sa tiez mecitim dobre

wiwi28
22. mar 2024

Priestor mam vtedy ked si ho sama urobím ale aj manžel pomáha. Realita je ale taka, ze ak cjcem ist cvičiť idem o 5:00 ráno aby som na 7:00 uz bola doma a budila syna do škôlky. Ak odem do fitka vstavam 4:40.ale aspoň som zistila ze som celkom ranne vtáča.

Strana
z4