icon

Život s váhou nad 80 kg: Ako sa cítite vo svojom tele?

12. mar 2024

Baby, asi trochu blba otázka. Nechcem sa nikoho dotknúť.
Po pôrode som na vahe 80+, už som schudla nejake 4kg, ale v živote som taku hmotnost nemala. Viem,že za nejaký polrok môzem zhofiť na 70kg, ale mne to príde tak vzdialené. Citim sa velmi škaredo. Ani nemam chut sa pekne obliecť, namalovat sa... Ako sa cítite vo svojom tele pri takej váhe? Zvykli ste si či je to nanič?
Vďaka za zdelenie vašich pocitov.

autor
13. mar 2024

@kikulienka94
@kikulienka94 baby, vy ste celkom vtipné 🙂)))

mmoni89
13. mar 2024

Ja som nemala nikdy cez 80 nastastie ale skoro.78-79 po tretom porode.Mam 172 cm a najnizsiu vahu som mala 63.A citila som sa fajt hrozne aj fyzicky aj psychicky .Momentalne mam 70,5 a je to neporovnatelny rozdiel .Este 5kg dole a budem spokojna

mmoni89
13. mar 2024

@eniaq bol si niekedy tehotny?asi nie 😀to je priklad

fineta
13. mar 2024

@mmoni89 presne rovnaké pocity. Pri tejto výške je pre mňa 63 kíl ideálny stav.

marianarem
13. mar 2024

No mozno to bolo aj tym, ze som sa citila dobre aj s takou vahou. Ja som to ozaj vobec neriesila a fakt ze oslovili ma kludne aj na ulici, aj frajera som si vtedy nasla takto na ulici. Ale je pravda, ze ja mam aj tzv. tazke kosti, takze som nevyzerala nejako obezne.

sinusoida
13. mar 2024

Necítim sa takto dobre, ale nejako z toho nemám depresie, pracujem na sebe, aby zo mňa ubudlo 😀.

dogblock
13. mar 2024

ked mas 190+ tak pohoda :D
ale zeny maju tu vyhodu, ze aj pribrate vedia zaujat muzov, lebo sa im tie kila pekne rozkladaju najma do atraktivnych partii :D

kazdopadne ak chces schudnut, rozhodne NEDRZ dietu

animus
13. mar 2024

Ja som začala chudnúť z váhy 120 kg pred cca siedmimi rokmi. Medzičasom som porodila dve deti. Teraz som osem mesiacov po druhom pôrode a mám 73kg (pri výške 178kg). Chcela som to stiahnuť pod 70kg ale vzdala som to. Celé tie roky poctivo cvičím a aj keď sa mi postava stále mení a formuje, váha stojí. Držíme palce 😉

eniaq
Odpoveď bola odstránená
mmoni89
13. mar 2024

@eniaq ved to mi bolo jasne z toho co si napisal

kastia
13. mar 2024

No ja mam 27 rokov, 165 cm a 92 kg. Nie vždy som bola taka objemná, ale za poslednych 5,6 rokov som dosť pribrala. A to som ani nebola tehotná. Nebudem klamat, rozpapala som sa. Som vo vzťahu, citim sa byt milovaná a partner moju postavu nerieši (asi sa mu aj páči). Aj napriek tomu, že nie vždy sa cítim so svojou postavou OK, a to hlavne keď sa stretávam s neprimeranými reakciami okolia, tak aj s kilami navyše žijem viacmenej spokojne.

monicatko20
13. mar 2024

Autorka keď nájdeš vstupnú bránu, sprav mi kópiu kľúčika 🤣 mne to už mesiac nejak nejde..ja neviem.. tak moc sa snažím hlavne kvôli malému.. klamem..tak moc by som chcela, ale chýba mi snaha 😂 a nie, ja sa teda neviem z mojim výzorom zmieriť a nie som vôbec spokojná..a predsa ma do prdele nič nevie nakopnúť 🙄 ani len na ten pohyb ktorý je zadarmo 🙄

luccija
13. mar 2024

@angelous1991 to sa mi zdá prehnane ja mám 78 pribrala som 6 kg, ale nie je to tak, že nenávidím pohľad do zrkadla🙂Strašne záleží ako to má človek rozložené pre mňa je ideal okolo 70 no mám čo robiť🙂keď som mala 65 som bola dosť chudá
Autorka určite schudnes veď si po pôrode ide jar budete veľa vonku zlepšis stravu

cecilia29
13. mar 2024

@timea301196 a lieky ti neskúšali na ten žlčník davat ? Lebo ja mam tiež blato , žlčník nedávajú von,nemam problémy.

timea301196
13. mar 2024

@cecilia29 no problém bol v tom že na sone boli kamienky a ked ho vyybrwli bolo blato. Ale ja som mala permanentne tupú bolesť. Plus záchvaty už stále aj z vody...

belaaaaaaaaa
14. mar 2024

Ahoj. Ja som nemala ani s dvoma pôrodmi toľko. Pravdupovediac ani si to nechcem predstaviť. Lenže je rozdiel mať 80 kg v. svaloch a 80 kg v tuku. To je sakramenský rozdiel. Vôbec nie je podstatná váha, aké to aké proporcie človek má. Keď cvičí, logicky vyzerá dobre. A výhovorky je to ťažké sú na prd. Poznám ľudí, ktorí sú po rakovine a cvičia. Čiže naše ľudské kecy ako sa nedá, je to strašné atď. Samozrejme ani žiadnejl osobe neuverím, že sa cíti alebo vyzerá lepšie. No jasné, že kamošov alebo kamošky si nevyberám podľa váhy🙂 Len si myslím, že hlavne žene v dnešnej dobe je ťažké aspoň vyzerať ako hrošík. Držím Ti palce, aby si zmenila váhu nielen kôli vzhľadu a zdraviu, ale hlavne kôli dobrému vnútornému pocitu.To je veľmi dôležité, pretože ja som v živote stretla toľko zakomplexovaných žien akokeby som ja mohla za to, že sú aké sú..

cecilia29
14. mar 2024

@timea301196 ďakujem. Ja mam blato ale nemám problémy, zistené náhodné pri preventivke

aaadkaaa
14. mar 2024

@timea301196 ty si to mala ako ja, ja som tiez uz ani vodu nemohla, to bolo hrozne...a lieky tiez nepomohli. Mala som blato a uplne nefunkcny zlcnik. Od operacie je to uuuplne super

nikoleta1234
14. mar 2024

Ahoj, uplne viem co citis. Ja som sa vyzrala na 104 kil. Uplne zly zivotny styl a bez pohybu. Prestala som sa o seba starat, malovat, stale to iste oblecenie, nenavidela som nakupovat. Mala som velmi tazke obdobie, az depresivne. Povedala som si dost, uz druhy mesiac cvicim a upravila som stravu a mam momentalne nejakych 96 kil. A pokracujem. Pomalicky to ide dolu. Zacat bolo najtazsie. Teraz som si uz zvykla na zdravsie jedlo, na pohyb, nehladujem, nemam pocit zeby som drzala nejaku dietu 🙂

timea301196
14. mar 2024

@aaadkaaa tomu ver neeeada nato spomínam. Bolo to hrozne ja som už chodila na pohotovosti co mi dávali injekcie lebo kvapky mi nezaberalo vždy ma odbili

mmoni89
14. mar 2024

@timea301196 mne vybrali zlcnik ked som mala 18😶tiez som potom super schudla.No ttetie tehotenstvo mi dalo zabrat.fakt som mala pocit ze aj z vody priberam

miriam11
14. mar 2024

Zial, viaceré si zvykli.

cecilia29
14. mar 2024

Už len 70+ bolo pre mňa neskutocne neprijemne. Tam som sa zasekla po 3. pôrode. Pričom moja posledná váha pred prvým dieťaťom bola okolo 57. Nerada som nakupovala oblečenie na seba, lebo sa mi nič nepacilo. Je ťažko nájsť energiu a odhodlanie. Už mám síce pod 70 , ale môj sen je ísť znovu na 57, lebo všetko nad 60 je pre mňa veľa

nelka93
14. mar 2024

Áno mala som toľko, za ani nie 2 mesiace som schudla skoro 8 kíl a cítim sa omnoho lepšie. Ešte chcem ďalších aspoň 10. Ale ja jem to co doteraz, dám si aj chleba aj cestoviny aj mäso, aj koláč. Co som vyradila sú sytene nápoje a sladkosti, typu snickers a podobne. Plus som pridala cvičenie. Váha ide pekne dole a vidno to aj na mierach a oblečení. Chudnutie nie je len tak, že lusknutim prstov schudneš 20 kíl a nič pre to nespravíš. Bud si proste nastavíš hlavu inak a budeš pre to niečo robiť, alebo budeš na tej istej alebo aj vyššej váhe.

timea301196
14. mar 2024

@mmoni89 nestraš 😀😀😀

lneviemmeno
14. mar 2024

Ja mam 170cm, 95kg, som po porode a citim sa vyborne 🙂 vladzem bez problemov, nic ma neboli, ale ja mam teda ruky tenke, lytka tenke, aj v tvari nie som tucna, nemam ziadne dvojbradky ani nic 😂 brucho mam len troosku a vsetko mi ide do zadku a stehien 😀 Tricka vo velkosti L mam a su mi akurat a XL volne. Rifle nosim 46 momentalne. Vacsina ludi mi ani netipuje 95kg, nechapem kde sa to vo mne berie 😄 ale davam to dole, jem zdravo, chodim na dlhe prechadzky, ale cvicit zatial nemozem vela kedze som mesiac po sekcii ale planujem do buducna urcite.

luccija
14. mar 2024

@lneviemmeno raz tu boli fotky 82 kg ženy, lebo sa do nej pustili, že je vorvaň tak sa nahnevala a dala fotku fakt niekto s tou váhou vyzerá "normálne"a niekto je obrasteny tukom.

mmoni89
14. mar 2024

@timea301196 ale tak ja od detstva som mala problem s vahou,raz tak raz tak takze s tym bojujem cely zivot.ale paradoxne v tretom tehotenstve som jedla najmenej,citila som sa zle a pribrala som ,fuu,ani to nejdem hovorit😄pri prvom som jedla najviac a pribrala 12kg

trojnasobnamama
14. mar 2024

Ja som nizka 157 a mala som 78kg.Citila som sa strasne zle.Tiez to bolo po porodoch.Trvali mi dlho kym som našla cestu ako schudnut.Teraz mam 65 a chcem este schudnuť na 60.Je to ťažka cesta no ja som sa nikdy nevzdala.

lneviemmeno
14. mar 2024

@luccija no ved ano, ja sa naozaj necitim zle, akoze bolo by fajn dat nieco dole ale inak fyzicky vladzem vsetko, zdravotne mam vsetky hodnoty v top stave, tehotenstvo som mala bezproblemove, oblecenie tiez si nemam problem hocikde kupit a nepotrebujem nadrozmerne obchody 😀 Moja kamoska ma menej kil ako ja a vyzera tucnejsie, ma aj dvojbradku na tvari, ruky ma hrubsie a aj brucho a vyskovo je podobna mne.