Zotavovanie po pôrode: Dostanem sa späť do formy?
Ahojte budem ešte niekedy vyzerat ako pred tehotenstvom?? Totižto je mi zo seba zle keď sa vidim 🥹😟🙈 mala som 70kg rodila som ako 93kg, dcérka bude mat za 16dni 6 mesiacov a vazim aktuálne 76kg. No mám strie, voľnú kožu na bruchu, kruhy pod ocami no jeden des.🙈 a to mám 25 rokov. Cvicim 3x do tyzdna, sledujem si kalórie no vyzeram stále fakt zle, baby poraďte mi prosím, mne je do placu. Neznasam sa
ja som isla rodit ako 90 kilova.. pred tehotenstvom som mala 52 .. ano dobre citas.. rok po porode som mala 59, dva roky 48 .. aktualne 6 rokov po porode mam 51.. ani raz som necvicila.. telo sa nejak dalo samo dokopy, nemam ani jednu striu dokonca aj prsniky sa pekne stiahli a su celkom pevne..
takze ano, budes mat postavu ako pred porodom.. dam ti aj aktualnu foto …a este doplnim tiez som bola v mojich ociach otrasna.. ale ini to napriek tomu vnimali inak
@mirola vyzeras uzasne, klobúk dole. A však ja som v inej situácii, brucho mám pokryté striami až nad pupok, to proste nikdy nebude vyzerat dobre.
ono ja som pribrala vsade.. hlavu som mala ako medicimbal, nohy ako ma stol od kulecniku, ruky ako rusky vzperac.. a takto by som mohla pokracovat donekonecna, mala som pocit, ze brucho mi snad narastlo najmenej.. preto mozno napriek vahe nemam strie.. ale zavidela som zenam, ktorym narastlo len brusisko a ostatne nie.. tie paradoxne mozno tie strie maju.. ale ja mam tiez jazvu po cisarskom.. nieco sa na nasom tele zmeni, ale uvidis bude to mnoho menej ako vnimas teraz, daj tomu cas… strie vyblednu, stiahnu sa.. ty naberies viac energie.. ja som prvy rok chodila len v pyze .. 😅
To chce čas... robíš to správne, ale telo nie je express 😃 Sestra mala druhý rok po pôrode lepšiu postavu ako pred. A to nabrala 35 kíl a už mala bližšie k 40 ako k 30. Zostaň vytrvala a ono to príde.
Nemas diastazu? Kojis? Ak su v tele este hormonalne zmeny, tak az tak vela mozno nezmenis. Mas vyhodu mladeho veku, ono to pojde, len vydrzat. Az nebudes unavena, budes vyspata, inak sa budes na to pozerať...
@mirola tak to dava zmysel, ja som mala len brucho ale zase take ako keby som tam mala tri deti. Preto mi aj tak extremne popraskala koža. Dufam že máš pravdu a že vo februári budem aspoň na pôvodnej vahe
@pralinka86 diastazu mám uplne miniatúrnu a nekojim…
Počas prvého tehotenstva som pribrala 23kg a do normálu som sa vrátila v práci. Na materskej sa mi nechcelo cvičiť, sní som nerobila nič pre to aby som vyzerala lepšie. Pri druhom tehu som pribrala 29kg a takmer všetko som nechala v pôrodnici, ale do starého oblečenia sa ešte nezmestil. Sranda je že vyzerám a cítim sa určite lepšie ako po tom prvom pôrode
hlavne sa tym teraz netrap, ja viem, ze sa to lahko hovori.. a tazko realizuje..no stress ti k nicomu nepomoze.. nemozes chciet aby telo, ktore sa menilo 9 mesiacov a tie zmeny boli naozaj vyznamne a vdaka nim mas dieta… bolo za pol roka fit ako predtym… hlavne ak kojis atd tak aj to moze branit navratu..
Treba len cvicit, samozrjeme dolezita je strava ..
@mirola Ty kokos, si prekrásna, topka!..Wau, postava ako z reklamy…🫠😊
No nepotešim tá. Schudnúť schudnes ale ten previs ostane. Pri prvej som mala mega brucho a previs mi ostal aj prsia ovisnute a strie vybledli ale sú tam. To už porieši len plastika
Ja len, že ja síce postavou ani nie, ale v tvári som po druhom riadne ostarla. Ostala mi trochu ochbnuta koža na lícach, pod bradou, malo spím, kruhy ja fras. Na to, ako vyzeraš veľa vplýva odpočinok. Minimálne v tvári to riadne vidieť. Tie prebdené noci. Časom sa to zlepší.
Zvyknes si. A čo si nezvyknes, spraví chirurgia. Bruško sa sťahuje až rok, čiže jemná vraskava koža troska spevnie. Ja som po prvom pôrode vyzerala ako by som nerodila. Bruško pevne, prsia plne a hore. Po druhom pôrode mám síce postavu lepšiu ako kedykoľvek predtým (silovo cvičím 1,5r). Ale koža dostala na bruchu zabrať, čiže nad pupkom mám dosť voľnej kože, na spodnom brušku mám tiež voľnú kožu + strie. Prsia po 4r kojenia ani nekomentujem, lebo som sa už pár krat rozplakala z toho pohľadu (to vyrieši v novembri úprava prsníkov). A to mám tiež iba 25 rokov. Na niečo stačí čas, na niečo bohužiaľ treba zaplatiť. Tvar sa mi už kúsok lepší, ale to je spánkom. Posledný pól rok začínam spat ako človek, tak aj tvar je menej ochabnutá, kruhy miznú. Len sa mi tak rozhádzali hormóny, že mám akné jak puberťák (klamem. Ani v puberte som nemala takú strašnú pleť).

Budem úprimná, u mna je to podobne. Ani nie tak vaha ale previs brucha cez jazvu, prsia celé zle. To sú veci ktore dá dokopy už len plastická chirurgia…takze tie čo sa im tehotenstvom a pôrodmi postava nezmenila, vyhrali ste sportku.