Zrasty čriev u bábätka

lulucooper
17. sep 2014

Ahojte mamičky. Máte niektorá skúsenosť so zrastami na črievkach u dieťatka? Moja pol ročná dcérka je po operácii čriev, ktoré mala zlepené, nepriechodné. Museli ju operovať, bolo to ťažké a stále je, keď si na to spomeniem a vidím jej porezané bruško. Je už po druhej operácii. Prvá bola hneď po narodení, diagnóza: diafragmatická hernia (prietrž bánice). Chúďatko moje, už si prežila za taký krátky život dosť, ja som z toho zdrvená, unavená, bezmocná, ale bojujem kvôli Saške lebo ma potrebuje a ja ju. Nie je nič dôležitejšie, len zdravie, to si najviac prajem pre moje dievčatko. Nechcem na to myslieť, no môže sa to aj zopakovať. Má niekto s týmto skúsenosť? Ďakujem vám za odpovede. Lucia

xevulax
17. sep 2014

Skusenost nastastie nemam, ale chcem popriat malickej ela vela zdravicka. Nech ju uz taketo veci obchadzaju

nadapolakovicova
17. sep 2014

ja skúsenosť mám, synčeka operovali keď mal 7 týždňov. mal zle dotocene čreva a ešte aj prirastené o brušnú dutinu. aby nám nebolo málo po 2 dňoch od operácie dostal rotavirus ☹ ale zzvládol to super. bolo to ťažké obdobie ale už je za tým. musíme byť silné hlavne kvôli našim drobcom 😉 veľa zdravicka prajem

lulucooper
autor
18. sep 2014

@xevulax ďakujem pekne

lulucooper
autor
18. sep 2014

@nadapolakovicova ďakujeme pekne, podobne prajem veľa zdravia, tiež ste si vytrpeli, takže viete ma pochopiť aká to je bolesť, keď dieťatko trpí, teraz ste už v poriadku? koľko už prešlo od operácie?

inull5
19. sep 2014

@lulucooper ahoj.môj ma 9 mesiacov a sme tiež po operáciách.jedna plastika zadocka a druhá ťažká s vývodom čreva.presne viem ako sa cítiš.my sme mesiac od druhej operácie..naše detičky ro zvládajú lepšie ako my.ja som si tiež poplakala aj si poplacem.

lulucooper
autor
20. sep 2014

@inull5 Och ☹ je to zlé a smutné, že malé deti si toto musia prežiť a rodičia s nimi, veľa zdravia prajem. Čo presne mal malý s črievkami a čo vám povedali do budúcna? mohli by nastať ešte nejaké komplikácie?

inull5
20. sep 2014

@lulucooper ono je to u nad zložitejsie.bolo a aj je podozrenie na hirschprungovu chorobu lebo podľa snímku je poškodená časť creva nad konečníkom.nevedia ale ci je to vrodene alebo sa to poškodilo tým že zle odchádzala stolica..brali histologiu avšak k tej poskodenej časti sa nedostali..komplikácie to je individuálne.teraz ma vývod tak sa hojí crevo.do budúcna teda bude to že sa konce čriev zisiju alebo sa t poškodené odstráni ak sa nezahoji.a u vás?

lulucooper
autor
21. sep 2014

@inull5 Je mi to ľúto, chúďatko malé. Keď denno denne tiež vidím zjazvené bruško mojej Sašky je mi do plaču a pýtam sa prečo? prečo ona? Ja viem, že mi na to nikto odpoveď nedá. Moja Saška bola operovaná na druhý deň po narodení. Zistili, že má prietrž bránice, čiže črievka sa jej dostali do hrudného koša, kde tlačili na pľúca a srdiečko. Dva týždne sme ležali na neonatológii v KE. Dostala sa z toho a už sme si mysleli, že bude všetko fajn, no teraz keď som ju začala prikrmovať, v jeden deň mi začala grckať všetko von, išlo to prúdom z nej, chodili sme v nemocnici od dverí k dverám, nevedeli čo to môže byť. Na USG nič nevideli ani na RTG. Hospitalizovali nás, pretože už bola úplne dehydratovaná. Na druhý deň, keď grckať neprestala jej robili RTG čriev a podali jej kontrasnú látku, neprechádzalo jej to čirevkami, zistili, že má zrasty a musia operovať. Znova sme boli z toho zničení, čo sa to deje. Už sa zotavujeme doma, najviac sa bojím toho, že by sa to mohlo niekedy zopakovať, pretože lekári povedali, že ak tam bol raz zásah do organizmu môže a nemusí sa to znava stať :( takže nechcem myslieť na môžnosť, že by sa to znova udialo, ale nedá sa na to nemyslieť a bojím sa o ňu, veľmi. Nič iné si neželám, len aby bola zdravá. Žiadne dieťa si to nezaslúži. Držte sa.

afrika
21. sep 2014

@inull5 stolica vám odchádza sama? My sme tiež momentálne po biopsii.. diagnóza taká istá. No zatiaľ nepotvrdena

inull5
21. sep 2014

@afrika ma vyvedene crevo tak odchádza stolica.u. nas ani po biopsii nie je jasno lebo k tej poskodenej časti saccez zadocek nedostali.biopsiu brali skoro z celého hrubeho creva kde vyšlo že bunky su.tam kde je vývod mu povedal že je 100% buniek.nejaké su poškodené nad tým.nám museli pri operácii dať vývod lebo crievko nevyzeralo pekne.v ktorej nemocnici ste boli?

afrika
21. sep 2014

@inull5 sme v Martine. Vy?

afrika
21. sep 2014

@inull5 čo idú ďalej s vami robiť?

inull5
21. sep 2014

@afrika bývame pri Ba ale už chodíme do Bystrice.v Martine su šikovní doktori pretože mam odtiaľ známu neonatologicku.no u nas teraz je spraveny vývod,bude sa čakať az bude malý väčší kým mu narastie zadocek aby tadiaľ mohli dostať nejaký prístroj a odobrať odtiaľ histologiu, teda z rekta.no a ked vyjde dobrá crevo nnechajú a zrušia vývod a ak zlá tak odrezu tu časť a crevo stiahnu ku konecniku.a u vas je aký plan?

manost
4. feb 2020

@inull5 Prosím ťa ako sa vám to prejavovalo a ako vám to zistili

inull5
4. feb 2020

@manost ahoj, môj syn sa narodil s vyvojovou vadou konečníka..zistene to bolo druhý deň po pôrode že nema otvor na zadočku..nasledne bolo črevo podkodene teraz už viem neskorou opeaciou zadočku a stagnáciou stolice v konečníku a nad ním. Mali podozrenie na vývojovu vadu creva ale ta sa nepotvrdila.

manost
5. feb 2020

@inull5 ďakujem za odpoveď