icon

Ako naučiť 5-mesačného buldočka chodiť na potrebu?

24. mar 2024

dobrý večer prajem dámy...dnes mi bol darovaný buldoček 5 mesačný ale mám taký pocit že to bola čistá množiareň psík pri odbere smrdel a urobil mi potrebu doma ale to ani neriešim ale prosím dajte nejaké rady a typy ako naučiť psíka von cikať poprípadne vydrží to taký psík do rána?

colsami
•
24. mar 2024

5 mesacne stena vie (a malo by) uz realne vydrzat uz to, co dospely pes.
Samozrejme, ina je situacia, ak tej hygiene nebol uceny.

Treba doma nastavit jednoduche pravidla s vencenim a hlavne doma nijake podlozky ani zachody a pod - musite psa od zaciatku naucit ze doma sa nevyprazdnuje nikdy, vzdy iba vonku.
Nic viac netreba len cas a trening - vzdy po spani, hrani, a hlavne jedle, ako prve ist vonku a za potrebu chvalit. 🙂
Mozno budete sami prekvapeni ze to pochopi velmi rychlo.

autor
•
24. mar 2024

@colsami a ako mu to mám "ukázať" že doma sa to nerobí? všafe čitam že novinami ale to robiť nechcem

colsami
•
24. mar 2024

Vsetky rady s novinami a strkat nos do mlacok a pod, su neefektivne. Ten pes si to nedokaze spojit, ak si ho navysle priamo pri tom nepristihla.

Ty mu nemas ukazat ze doma nie = ty mu mas ukazat ze vonku ano. A samozrejme chodit casto, aby si vzdy vystihla ten cas ze sa potrebuje vencit.

gejb
•
24. mar 2024

Keď to spraví doma tak ho k tomu zobrat s prísnym FUJ! Keď to spraví vonku tak ihned pochváliť.
Netreba ho bit, on to pochopí.

autor
•
24. mar 2024

a vlastne cez den to zvladnem...ale ako to bude v noci? ako mám natrénovať noc?

colsami
•
24. mar 2024

Normalne, vyvencis a unavis tesne pred spanim, zavries / zabezpecis psa aby nemohol behat po celom byte a vstanes rano skor nez on sa zobudi a ides hned von len co natiahnes oblecenie na seba. Akonahle sa stena bez hygienickeho navyku zobudi, hned sa Ti v byte vyvenci, musis to stihnut pred tym.

A potom od zajtra studovat zaklady co sa tyka vychovy psika, ked uz si si zaobstarala bez pripravy ohladom zakladnych veci, nech to mate cim jednoduchsie do buducna. 👍

jana3121966
•
24. mar 2024

ked sa steniatko zobudi vyniest ho von a ukazat mu travicku alebo miesto kde ma urobit potrebu to iste je hned po jedle vyniest ho von casom ho volat a lakat von na maskrtu ked potrebu vykona pochvalit ho a dat mu maskrtu zaciatky su tazke a dlho to trva nesustredi sa a robi vsetko ine len nie potrebu nauci sa to a samo bude chodit k dveram ziadne tresty a krik neodporucam clovek musi byt trpezlivy a v pohode to stena to musi vycitit v noci to bude este robit hocikde nejaky cas kym si nezapamata ze cikat sa ma vonku a samo pojde k dveram drzim palce

butterflyeffect
•
24. mar 2024

Treba odsledovat ake ma spravanie pred cikanim: kakanim, kazd pes ma nejake typicke… a ked vidia ze to robi rychlo brat von. Samozrejme hned po zobudeni a tiez hned po prichode domov brat von…Ked urobi potrebu von, tak chvalit hladkat mojkat, prosto velka vec 🤣 ked urobi doma ukazat mu, povedat inym hlason fuj, a zobrat von, a tam zas chvalit… nekricat-ak budes kricat, strkat mu nos a trestat akurat mu urobis len stres. Mame doma 2 psikov a jednu sme si brali ako 9 mesacnu bez uplnych navykov a to vam poviem prve dni som plakala pri nej -vykakala sa aj na postel, vyliezla aj na stol, bola vystrasena, bojazliva, zdivena a teraz je z nej ten najuzasnejsia najposlusnejsi a najvdacnejsi pes na svete. Spravali sme sa k nej rovnako ako ked sme ucili starsieho od steniatka. Musis ratat ze pri starsom psikovi to pojde dlhsie ako pri steniatku.

butterflyeffect
•
24. mar 2024

Pripadne este ma napada cikacie podlozky( najlacnejsie zozenies pepco alebo kik, v petcebtrach su podstatne drahsie)nasi ich sice ignorovali ale napriklad mamin ked bol stena a nevedel vydrzat tak chodil na podlozku, dodones mu ju nechava ked ide z domu a to je dospely, aby mal tu moznost keby nahodou ale dnu sa uz nevycika-ani na podlozku

pribinak
•
24. mar 2024

My sme so steniatkom chodili von aj v noci a postupne tie intervaly predlžovali. Veru aj v moci som k nemu vstávala, jak k malé u dieťaťu
Každé 2,5-3 hod von a chváliť za každú potrebu. Dať palmsku.

Žiadne bitie

pribinak
•
28. mar 2024

My sme chodiii zo začiatku von aj v noci, postupne sa tie intervaly predlžovali.

Dostala si dosť zanedbaneho psa. Lebo 5 mesačne šteňa by toto už malo zvládať

colsami
•
28. mar 2024

@butterflyeffect cikacia podlozka je to najhorsie pri uceni hygieny, pretoze v psikovi majitel podporuje navyk vencenia v byte: "ano, je vyborne ze sa dnu vyvencis, na podlozku".
Ona potrebuje od psa aby pochopil, ze vencit sa ma vonku.

butterflyeffect
•
29. mar 2024

@colsami mam 2 psov a odchovala som 13 steniat a mne sa osvedcili, a pes si casom sam uvedomi. Ze je lepsie von ako na podlozku ale ked uz nevydrzi a urobi to v byte tak radsej na podlozku. Kazdemu funguje nieco ine…