Ako riešiť ochorenie psíka s ochabnutím nôh?
Ahojte, píšem zo slzami o očiach 🫣 to dňa na deň nam ochrnula fenka, teda nôžky fungujú, ale neudrží sa.. Rtg odhalil spondylózu, ale podľa Dr nie v štádiu, aby odstavil nôžky 🫣 Nastavila sa liečba, žiaľ stále bez zmeny.. Odporučili nám MRI vyšetrenie, čo je pre mňa neúnosné finančne. Prednedávnom podstúpila operáciu maternice, následne pruh, dokopy som s hospitalizáciu nechala na klinike dva rodičaky 🫣
Trhá mi srdce že je v stave akom je, a ešte viac to, že neviem čo robiť.. Všade počúvam, že zaplatiť len za vyšetrenie cez 600€ so šancou, že stav je trvalý je blbosť.. Ale čo teda robiť? Uspať ju nedokážem 🫣 a určite nie bez diagnózy..
@anonym_autor ahoj ako ste dopadli po 10 mesiacoch? Ešte pred tym ako napíšeš. Je skvele ze veterinárna medicína ide dopredu ale ked si nemôžeš dovoliť MRI nevadí nerob si z toho hlavu. Kedysi MRI nebolo a MVDr to zvládali.... mam psa so spondylozou a na diagnostiku stacil RTG, mri resp cť odporúčali ak by sme chceli vidieť presný útlak nervu. A poviem ti diagnostika bola u nas najnižšia položka....
@anonym_autor ahoj ako ste dopadli po 10 mesiacoch? Ešte pred tym ako napíšeš. Je skvele ze veterinárna medicína ide dopredu ale ked si nemôžeš dovoliť MRI nevadí nerob si z toho hlavu. Kedysi MRI nebolo a MVDr to zvládali.... mam psa so spondylozou a na diagnostiku stacil RTG, mri resp cť odporúčali ak by sme chceli vidieť presný útlak nervu. A poviem ti diagnostika bola u nas najnižšia položka....
@lb1984 ahoj, krpatá do týždňa behala jak nič.. Teraz ani nevie, že jej niečo bolo 😊 pevne verím, že zimu prežijeme bez problémov.. Lieky brala cez 2 týždne 🥰 žiaľ aktuálne riešim tento podobný problém so stafordkou, žiaľ u nej mi kortikoidy nezabrali, rtg negatívny a keďže má 13.5roka investovať tisíce tiež nemôžem.. Prežívam ťažký týždeň, niesom schopná sa o nu starať keďže som v 8 mesiaci tehotenstva, na rizikovom, ale odísť ju mojou rukou tiež nedokážem nechať 🫣
Týždeň sĺz, bezmocnosti.. Ťažko
@colsami ďakujem.. Presne tohto som si vedomá, študovala som, teda študujem už vyše týždňa.. Nastavene ma zatiaľ nesteroidne lieky, tie nezaberajú.. Po do užívaní máme prejsť na kortikoidy.. Tiež čakám, ako zaberu.. Alebo aspoň dúfam, že nám pomôžu kým nazbieram peniaze na vyšetrenie.. 🫣 Nôžky fungovať fungujú, len sa na nich neudrží, a zaknucanie pri niektorých polohách (pri venceni ju rukami podopieram) mi zaknuci.. Čiže bolesť vyžaruje práve z miesta, kde zrast je 🫣 každopádne momentalne mame problém s vyprázdňovanim, keďže je naučena von, dnu na podložke sa mi nevycika, potom jej to samé ubieha keď sa začne plaziť.. Každopádne ďakujem za vysvetlenie a objasnenie ♥️
@anonym_autor ahoj, môžem sa opýtať ako to celé dopadlo? Môj psík je teraz na kortikoidoch už mesiac s rovnakou diagnózou a názory na jeho fungovanie sa rôznia. Preto chcem vedieť ako to je u vás. Ďakujem
@anonym_autor ahoj, môžem sa opýtať ako to celé dopadlo? Môj psík je teraz na kortikoidoch už mesiac s rovnakou diagnózou a názory na jeho fungovanie sa rôznia. Preto chcem vedieť ako to je u vás. Ďakujem
@sima22290 ahoj, krpata to rozchodila 🙏♥️ liečila sa cca mesiac.. odvtedy bez liečby..avšak pol roka dozadu to chytilo stafordku, a tu sme žiaľ nechali ísť..mala 13 rokov , steroidy nezabrali a ani po mesiaci sa nám nepostavila, bola som v 7 mesiaci rizikového tehu a nosiť 40kg psa už bolo pre mňa riziko 😏 ona ochrnula úplne žiaľ..pomohli vám kortikoidy?akú máte diagnózu?