Chov amerického wolfdoga. Je to dobrý nápad?
Skôr ako sa domna pustíte tak nie, nieje to vlk ale americký wolfdog ? Skúsenosti s vlciakmi mám ale len s belgickým ovciakom a československým vlciakom. Československý vlčiak je 25% vlk a 75% pes. Našiel som chovateľsku stanicu v Nemecku ktorá predáva amerického wolfdoga a to je 70% vlk cca. Vraj tie šteňatá bude mať v lete tak rozmýšľam že si jedno šteňa zaobstaram. No ak som to spomenul v rodine tak namna pozerali či som šibnuty. Aký máte nato názor vy ? Čo som sa pýtal chovateľa tak tvrdil že tie šteňatá sa pohybujú od 2000€ a vyššie. Príde mi to extrémne veľa.
No keby mi chovatel ns taketo " plemeno " povedal,ze su to zlaticka a v podstate to zvladne kazdy ( ked mala predtym malych psov) tak toboz by som si od nej stena nebrala.chovatel ma povedat nielen kladne stranky svojho plemena,ale upozornit a realne zhodnotit aj negativne veci,kde byvaju problemy atd. Tak isto sa ma s potencialnym majitelom stenata porozpravat a vediet realne zhodnotit ci sa plemeno a povaha stenata zhodnu s byvalim majitel,co majitel od psa ocakava,co mu vie poskytnut a ci zvladne vychovu a starostlivost o plemeno. Ale ked mi na krizenca s vysokym pofielom vlka povie,ze su zlaticka a preda ho komukolvek...to nie je chs ,ale mnozka a ( coz je vlastne aj tak lebo ako ti vobec vydokladuje ze to je realne krizenec s vlkom a aky podiel vlka tam je?). Podla mna si zarabas na velky problem,ale tvoja vec. A to pisem ako niekto kto ma 100zvierat doma a aj exotickejsie. Akurat ja kupujem zvierata znacne inym stylom
@anonym_autor akú máš prácu, že máš toľko voľného času sa psom venovať?
Vo veľa prípadoch je to naozaj len taký chtíč mať čo najväčšiu exotiku a frajerovat. My máme goldendooodla a máme čo robiť, aby sme to tvrdohlavé satanča dali do laty .....nechcel by si napr. Americkú akitu alebo Akita Inu? Krásne psy a tiež iné.....
@pseudomonas87 psovod v polícii. Mám kopec času a psovi sa denne venujem 4-5h.
Americkú akitu som mal na cvičisku a bola v poriadku, žiadne problémy. Chcem vlciaka a keďže som už mal všelijakých tak chcem vyšší obsah vlčej krvi. Po šteňa by som mal ísť o pár mesiacov len sa potvrdia šteňatá
No keby mi chovatel ns taketo " plemeno " povedal,ze su to zlaticka a v podstate to zvladne kazdy ( ked mala predtym malych psov) tak toboz by som si od nej stena nebrala.chovatel ma povedat nielen kladne stranky svojho plemena,ale upozornit a realne zhodnotit aj negativne veci,kde byvaju problemy atd. Tak isto sa ma s potencialnym majitelom stenata porozpravat a vediet realne zhodnotit ci sa plemeno a povaha stenata zhodnu s byvalim majitel,co majitel od psa ocakava,co mu vie poskytnut a ci zvladne vychovu a starostlivost o plemeno. Ale ked mi na krizenca s vysokym pofielom vlka povie,ze su zlaticka a preda ho komukolvek...to nie je chs ,ale mnozka a ( coz je vlastne aj tak lebo ako ti vobec vydokladuje ze to je realne krizenec s vlkom a aky podiel vlka tam je?). Podla mna si zarabas na velky problem,ale tvoja vec. A to pisem ako niekto kto ma 100zvierat doma a aj exotickejsie. Akurat ja kupujem zvierata znacne inym stylom
@misulka22 tak stačí to zviera dobre socializovať od malička a nikdy s ním nebudú problémy a ano to šteňa beriem od jednej pani ktorá mala len malých psov a s tými ''vlkmi'' nemala nijaké problémy.
Ako mi vydokladuje že je to vysoký podiel vlčej krvi ? Robia sa testy DNA rodičov. Chovateľka čo mi posielala tak pes je 75% vlk a fena má v sebe len 40% čiže šteňatá budú mať okolo 55% čo je v poriadku.
Je to mid content wolfdog.
Ja som mal veľa exotických zvierat a nie, nehľadám iné zviera. Len sa šteňatá narodia tak si jedno beriem.
@anonym_autor veľmi dobre si to rozmysli, ak más veľkú záhradu, veľmi veľa času, skúseností, trpezlivosti, tak to skús. Len sa ľahko môže stať, že to nezvládneš a v tom lepšom prípade psík skončí v CPZ v Novej Bani, v tom horšom utratený a Ty a možno aj Tvoji príbuzní dohryzení.
@misulka22 tak stačí to zviera dobre socializovať od malička a nikdy s ním nebudú problémy a ano to šteňa beriem od jednej pani ktorá mala len malých psov a s tými ''vlkmi'' nemala nijaké problémy.
Ako mi vydokladuje že je to vysoký podiel vlčej krvi ? Robia sa testy DNA rodičov. Chovateľka čo mi posielala tak pes je 75% vlk a fena má v sebe len 40% čiže šteňatá budú mať okolo 55% čo je v poriadku.
Je to mid content wolfdog.
Ja som mal veľa exotických zvierat a nie, nehľadám iné zviera. Len sa šteňatá narodia tak si jedno beriem.
@anonym_autor neviem ns co sa vobec pytas inych ked ty si to stena proste beries a hotovo a je ti uplne jedno vsetky veci okolo.
Mne by este mohol niekto vysvetlit co sleduje niekto krizenim vlka s dalsimi 3mi plemenami psov.aky je ciel takeho krizenis okrem toho ,ze niekto bude mat na zahrade imidzovku.
A nie socializacia takeho stenata nestaci kedze funguje inak ako klasicky pes a kto si toto mysli,tak mu take zviera do ruk nepatri
@anonym_autor som velka psickarka a do tohto by som vobec nesla. Je to extremne narocne plemeno a ked vychova zlyhá, tak to končí zle. A dopláca na to zviera, ktore za to v podstate nemôže. Staci si pozrieť CPZ v Novej Bani...
@pseudomonas87 psovod v polícii. Mám kopec času a psovi sa denne venujem 4-5h.
Americkú akitu som mal na cvičisku a bola v poriadku, žiadne problémy. Chcem vlciaka a keďže som už mal všelijakých tak chcem vyšší obsah vlčej krvi. Po šteňa by som mal ísť o pár mesiacov len sa potvrdia šteňatá
@anonym_autor psovi sa venuješ 4/5h denne. No tomuto sa treba venovať tak 98% tvojho dňa. Reálne to nieje “pes” pre nikoho s prácou.
Ja by som ostala pri CSVcku. Vyzera to podobne exoticky, ale je to aspon aka taka istota, ze sa ti nevymkne

@anonym_faf1cc aký bol ? Rozpísala by si o ňom viac ?
@anonym_autor akú máš prácu, že máš toľko voľného času sa psom venovať?
Vo veľa prípadoch je to naozaj len taký chtíč mať čo najväčšiu exotiku a frajerovat. My máme goldendooodla a máme čo robiť, aby sme to tvrdohlavé satanča dali do laty .....nechcel by si napr. Americkú akitu alebo Akita Inu? Krásne psy a tiež iné.....