icon

Chov amerického wolfdoga. Je to dobrý nápad?

11. apr 2026

Skôr ako sa domna pustíte tak nie, nieje to vlk ale americký wolfdog ? Skúsenosti s vlciakmi mám ale len s belgickým ovciakom a československým vlciakom. Československý vlčiak je 25% vlk a 75% pes. Našiel som chovateľsku stanicu v Nemecku ktorá predáva amerického wolfdoga a to je 70% vlk cca. Vraj tie šteňatá bude mať v lete tak rozmýšľam že si jedno šteňa zaobstaram. No ak som to spomenul v rodine tak namna pozerali či som šibnuty. Aký máte nato názor vy ? Čo som sa pýtal chovateľa tak tvrdil že tie šteňatá sa pohybujú od 2000€ a vyššie. Príde mi to extrémne veľa.

Strana
z3
pseudomonas87
12. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_faf1cc aký bol ? Rozpísala by si o ňom viac ?

@anonym_autor akú máš prácu, že máš toľko voľného času sa psom venovať?
Vo veľa prípadoch je to naozaj len taký chtíč mať čo najväčšiu exotiku a frajerovat. My máme goldendooodla a máme čo robiť, aby sme to tvrdohlavé satanča dali do laty .....nechcel by si napr. Americkú akitu alebo Akita Inu? Krásne psy a tiež iné.....

misulka22
12. apr 2026

No keby mi chovatel ns taketo " plemeno " povedal,ze su to zlaticka a v podstate to zvladne kazdy ( ked mala predtym malych psov) tak toboz by som si od nej stena nebrala.chovatel ma povedat nielen kladne stranky svojho plemena,ale upozornit a realne zhodnotit aj negativne veci,kde byvaju problemy atd. Tak isto sa ma s potencialnym majitelom stenata porozpravat a vediet realne zhodnotit ci sa plemeno a povaha stenata zhodnu s byvalim majitel,co majitel od psa ocakava,co mu vie poskytnut a ci zvladne vychovu a starostlivost o plemeno. Ale ked mi na krizenca s vysokym pofielom vlka povie,ze su zlaticka a preda ho komukolvek...to nie je chs ,ale mnozka a ( coz je vlastne aj tak lebo ako ti vobec vydokladuje ze to je realne krizenec s vlkom a aky podiel vlka tam je?). Podla mna si zarabas na velky problem,ale tvoja vec. A to pisem ako niekto kto ma 100zvierat doma a aj exotickejsie. Akurat ja kupujem zvierata znacne inym stylom

autor
12. apr 2026
@pseudomonas87

@anonym_autor akú máš prácu, že máš toľko voľného času sa psom venovať?
Vo veľa prípadoch je to naozaj len taký chtíč mať čo najväčšiu exotiku a frajerovat. My máme goldendooodla a máme čo robiť, aby sme to tvrdohlavé satanča dali do laty .....nechcel by si napr. Americkú akitu alebo Akita Inu? Krásne psy a tiež iné.....

@pseudomonas87 psovod v polícii. Mám kopec času a psovi sa denne venujem 4-5h.
Americkú akitu som mal na cvičisku a bola v poriadku, žiadne problémy. Chcem vlciaka a keďže som už mal všelijakých tak chcem vyšší obsah vlčej krvi. Po šteňa by som mal ísť o pár mesiacov len sa potvrdia šteňatá

autor
12. apr 2026
@misulka22

No keby mi chovatel ns taketo " plemeno " povedal,ze su to zlaticka a v podstate to zvladne kazdy ( ked mala predtym malych psov) tak toboz by som si od nej stena nebrala.chovatel ma povedat nielen kladne stranky svojho plemena,ale upozornit a realne zhodnotit aj negativne veci,kde byvaju problemy atd. Tak isto sa ma s potencialnym majitelom stenata porozpravat a vediet realne zhodnotit ci sa plemeno a povaha stenata zhodnu s byvalim majitel,co majitel od psa ocakava,co mu vie poskytnut a ci zvladne vychovu a starostlivost o plemeno. Ale ked mi na krizenca s vysokym pofielom vlka povie,ze su zlaticka a preda ho komukolvek...to nie je chs ,ale mnozka a ( coz je vlastne aj tak lebo ako ti vobec vydokladuje ze to je realne krizenec s vlkom a aky podiel vlka tam je?). Podla mna si zarabas na velky problem,ale tvoja vec. A to pisem ako niekto kto ma 100zvierat doma a aj exotickejsie. Akurat ja kupujem zvierata znacne inym stylom

@misulka22 tak stačí to zviera dobre socializovať od malička a nikdy s ním nebudú problémy a ano to šteňa beriem od jednej pani ktorá mala len malých psov a s tými ''vlkmi'' nemala nijaké problémy.
Ako mi vydokladuje že je to vysoký podiel vlčej krvi ? Robia sa testy DNA rodičov. Chovateľka čo mi posielala tak pes je 75% vlk a fena má v sebe len 40% čiže šteňatá budú mať okolo 55% čo je v poriadku.
Je to mid content wolfdog.
Ja som mal veľa exotických zvierat a nie, nehľadám iné zviera. Len sa šteňatá narodia tak si jedno beriem.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
12. apr 2026

Tu je otec. Posielam lepšiu fotku DNA

maja249
12. apr 2026

@anonym_autor veľmi dobre si to rozmysli, ak más veľkú záhradu, veľmi veľa času, skúseností, trpezlivosti, tak to skús. Len sa ľahko môže stať, že to nezvládneš a v tom lepšom prípade psík skončí v CPZ v Novej Bani, v tom horšom utratený a Ty a možno aj Tvoji príbuzní dohryzení.

misulka22
12. apr 2026
@anonym_autor

@misulka22 tak stačí to zviera dobre socializovať od malička a nikdy s ním nebudú problémy a ano to šteňa beriem od jednej pani ktorá mala len malých psov a s tými ''vlkmi'' nemala nijaké problémy.
Ako mi vydokladuje že je to vysoký podiel vlčej krvi ? Robia sa testy DNA rodičov. Chovateľka čo mi posielala tak pes je 75% vlk a fena má v sebe len 40% čiže šteňatá budú mať okolo 55% čo je v poriadku.
Je to mid content wolfdog.
Ja som mal veľa exotických zvierat a nie, nehľadám iné zviera. Len sa šteňatá narodia tak si jedno beriem.

@anonym_autor neviem ns co sa vobec pytas inych ked ty si to stena proste beries a hotovo a je ti uplne jedno vsetky veci okolo.
Mne by este mohol niekto vysvetlit co sleduje niekto krizenim vlka s dalsimi 3mi plemenami psov.aky je ciel takeho krizenis okrem toho ,ze niekto bude mat na zahrade imidzovku.
A nie socializacia takeho stenata nestaci kedze funguje inak ako klasicky pes a kto si toto mysli,tak mu take zviera do ruk nepatri

anonym_b2a80e
12. apr 2026

@anonym_autor som velka psickarka a do tohto by som vobec nesla. Je to extremne narocne plemeno a ked vychova zlyhá, tak to končí zle. A dopláca na to zviera, ktore za to v podstate nemôže. Staci si pozrieť CPZ v Novej Bani...

anonym_faf1cc
12. apr 2026
@anonym_autor

@pseudomonas87 psovod v polícii. Mám kopec času a psovi sa denne venujem 4-5h.
Americkú akitu som mal na cvičisku a bola v poriadku, žiadne problémy. Chcem vlciaka a keďže som už mal všelijakých tak chcem vyšší obsah vlčej krvi. Po šteňa by som mal ísť o pár mesiacov len sa potvrdia šteňatá

@anonym_autor psovi sa venuješ 4/5h denne. No tomuto sa treba venovať tak 98% tvojho dňa. Reálne to nieje “pes” pre nikoho s prácou.

maialeo
Autor odpoveď zmazal
majlo1234
12. apr 2026

Ja by som ostala pri CSVcku. Vyzera to podobne exoticky, ale je to aspon aka taka istota, ze sa ti nevymkne

Strana
z3