icon

Čo spôsobuje pásomnicu u psa?

12. júl 2024

Ahoj, z čoho prosím môže vzniknúť pásomnica u psa? Je to šteňa 4 m. Odčervované bolo pravidelne.

viestta
•
12. júl 2024

Zozralo zarodok, a pasomnica sa v creve vyvinula.

ukgirls
•
12. júl 2024

nieco zjedol .. a je otazne co je pravidelne a hlavne co sa na odcervenie pouzilo ... treba na veterinu a podla vahy a veku odcervit znova ..

colsami
•
12. júl 2024

Z hocicoho.
Preto treba pravidelne odcervovat, lebo infikovat sa pes moze hocikedy (a najma stena, co vsetko hryzie, pojeda, olizuje).

autor
•
12. júl 2024

@ukgirls Pasta Caniverm, máme ju od veterinára. Pravidelné je odcervovanie podľa tabuliek 🙂 Viem ako mám odčerviť psa, nieje môj prvý. No ani jeden ktorého mám odchovaného nikdy takýto problem nemal.

autor
•
12. júl 2024

@colsami Odčervujeme pravidelne. 🙂

colsami
•
12. júl 2024

No ved ano, ja nehovorim ze nie. Ale hovorim ze preto je to pravidelne odcervovanie dobre, lebo pes/stena sa hocikedy a hocikde moze nakazit 🙂

erickatt
•
12. júl 2024

Mozno tabletku vygrcal, alebo ho prehnalo a nezabrala.
Mozno pribral a nestacila davka. Mne vzdy dr da o nieco vysiu davku ako nam pes vazi

autor
•
12. júl 2024

@erickatt Dávame len pastu tiež o tchochu vyššiu dávku ako bez povie, neprehnalo ho ani nevracal. Možno ozaj len niečo oblizovať a nikto si to nevšimol.

erickatt
•
12. júl 2024

Skuste striedat, tabletka, pasta.... Mozno maju tie potvory skarede uz odolnost

jankasmejka
•
18. júl 2024

Čo myslíte pravidelne? Pokiaľ má pes pásomnicu, treba dovtedy, kým sa ich nezbaví. Neviem teraz už presne ten interval. A sledovať pozorne výkaly. Musia byť bez parazitov. Nie 1 x za 3 mesiace ako normálne, keď je pes čistý. Mám dvoch už starých yorkov a každý exkrement vždy nenápadne obzriem, či je v poriadku. A napr.na takú škrkavku môže pes aj uhynúť.

autor
•
18. júl 2024

@jankasmejka Pravidlene bolo myslené odcervovanie od šteniatka, keď sme zistili že má červíky sme nasadlili pastu a potom ako vetka poradila. Čiže to pravidelne bolo myslené inak ako si pochopila

naneta258
•
18. júl 2024

Keď ste odcervili tak už pasomnice odišli a neskôr ich mal znova alebo ako?

autor
•
18. júl 2024

@naneta258 Pasomnicu sme spozorovali až nedávno, predtým bol čistý

naneta258
•
18. júl 2024

Čiže ste začali brat pastu az keď mal červíky?

autor
•
18. júl 2024

@naneta258 Ano pastu sme nasadili hneď ako mal červíky. Bolo to asi v strede intervalu pravidelného odcervovania

naneta258
•
18. júl 2024

Predtým ste odcervovali s čím? S tabletkami?
Pretože u šteniat sa odcervuje pastou a až keď sú staršie tak sa podávajú tabletky.

autor
•
18. júl 2024

@naneta258 Viem, vždy odčervujeme pastou.

naneta258
•
18. júl 2024

Pozorujte ďalej ci budu stále v stolici pasomnice. Ak by boli stále tak by som znova zašla za veterinarom aby zvolil inú variantu odcervenia.

naneta258
•
18. júl 2024

Len pozor pretože niektoré parazity sú prenosné na človeka.

autor
•
18. júl 2024

@naneta258 U veterinárky sme už boli, dokúpiť ďalšiu pastu a poradiť sa. 26. máme dávať ďalšie dávku ako vetka povedala a potom keď bude stále mať tak sa máme staviť k nej. Vieme, že sú prenosné, deti nemáme, olizovať nás má zakázané už odmalička ,ale aj tak je u nás zvýšená hygiena

naneta258
•
18. júl 2024

Ak si nie ste istí skúste sa poradiť s iným veterinárom. Niekedy je lepšie počuť názor aj druhého odborníka.

colsami
•
18. júl 2024

Na toto ani netreba dvoch odbornikov, len sa pouziju inu pripravky na odcervenie.
Tak ako vravi Tvoj vet, je to standardny postup. Sledujte ju a odcervujte podla pokynov a bude dobre 🙂

autor
•
21. júl 2024

Keby vás zaujíma ako to cele skončilo, tak dnes psík pasomnicu vykakal ( potvrdené vetom) a už v sebe by nemal mať žiadnu. No tento týždeň musíme dať ešte preventívnu dávku pasty. 🙂

jankasmejka
•
25. júl 2024

Aj od matky od narodenia.

autor
•
25. júl 2024

@jankasmejka keď sme si ho prevzali, bol psík čistý