icon

Kedy začať s Barfom u 9-mesačného psa?

25. nov 2024

Odkedy odporúčate začať s Barfom? Budeme mať 9 mesiacov

biba_18
•
25. nov 2024

aj malé šteniatka môžeš barfovať, teda keď chceš tak aj dnes ...

zab1sa
•
Odpoveď bola odstránená
•
autor
•
25. nov 2024

@biba_18 no to nám veterinár neodporúčal

m_a_t_a_987
•
25. nov 2024

Väčšinou sa odporúča od roka kedy už má takmer všetko vyvinuté. Dovtedy ak sa chce začať s barfom tak musí mať naozaj dobre vyváženú stravu a musí byť sledovaná váha. Takže dobre naštudovať veci alebo poradiť sa s výživovými poradcami alebo niekedy aj veterinár pomôže 🙂

misulka22
•
25. nov 2024

Ja mam psov od prveho dna co sme ich doniesli na barfe.zacat mozes hocikedy skor je otazka ake vedomosti o barfe ma lebo da sa na barfe odchovat od gravidnej suky a da sa pokazit 5 rocny pes. Veterinar v drvivej vacsine nie je vyzivar ,vyziva zvierat sa studuje ako samostatny odbor

majlo1234
•
25. nov 2024

Vtedy, ked vies ako na to. Inak sa stravuje stena, inak dospely pes, je tam iny pomer vsetkeho

colsami
•
25. nov 2024

Ako chovatel a veterinar prudko neodporucam barfovat skor nez pes dosiahne 12.mesiacov veku.

Dovodom je absolutna neznalost majitelov co do barfu (to ze si niekto nieco o tom precita nepovazujem za znalosti), a s tym suvisiace sposobene rastove deformity a metabolicke problemy, ktore nonstop na veterinarach u takto krmenych psov riesime. Kdezto u dospelych psov sa da problem sposobeny zlou vyzivou vacsinou zvratit, zmeny sposobene zlym barfovanim u rastuceho psa su vacsinou ireverzibilne, tj velakrat na cely zivot.
Fakt, cakat do roka. A potom uz "nech si majitel robi co chce" 😁

colsami
•
25. nov 2024

A ano suhlasim tiez s tym, ze ohladom barfu potom je urcite lepsie sa radit a konzultovat s vyzivarom. Nie s veterinarom (80% z nich sa tomu naozaj nerozumie, niekedy ani zakladnym faktom) a urcite nie kazdym samovzatym odbornikom na internetovych forach 🙂

biba_18
•
25. nov 2024

to že tebe to neodporúčal je jedna vec ... ale barfujú aj šteniatka ...

misulka22
•
25. nov 2024

@biba_18 samozrejme barfuju len to su vacsinou ludia co uz maju dake skusenosti a vedomosti alebo si proste zaplatia jedalnicek od odbornika a taki sa nepytaju na fore pre mamicky od akeho veku barfovat😁
@colsami boze hned ma napadol juraj ferko co najnovsie kafre aj do vyzivy ked mi vyhodilo jedno video tak sa mi pretocil moj vyzivarsky zaludok 🤣

colsami
•
25. nov 2024

@misulka22 myslis to video s konzervou? Ak hej, bavila som sa 😁 ale tak o nom kazdy co trochu pricuchol ku kynologii vie, ze co je zac ... Zeru ho ozaj len menej zorientovani ludia, co sa tyka psickarskeho sveta a pravidiel, vycviku, atd atd.

biba_18
•
25. nov 2024

@misulka22 jej kompetencie som neriešila - odpovedala som na otázku

misulka22
•
25. nov 2024

@colsami konzervy aj granule co sa pecu pri stovkach stupnov 🤣 odbornik na vsetko.pockaj za chvilu zacne davat aj veterinarne videa 🤣

nynia
•
25. nov 2024

Kľudne aj hneď už dlhšie sú na trhu aj tzv. kompletné barfy = nemusíš sa báť o vyváženosť len dáš do misky podľa dávkovania a vybavené netreba nič krabičkovať ani vážiť. 😂 V minulosti keď každý sám musel vyskladať kŕmnu dávku mäsa bolo to zložitejšie ale teraz naozaj by som sa nebála začať aj v šteňacom veku.

autor
•
25. nov 2024

Pre viac info, odkŕmila som na Barfe za môj život 8 psov ( vždy som ich mala doma v iných vekoch, nikdy nie štenací vek, boli z útulku ) . No boli to dospeláci. Dávku si zostaviť viem 😄 pýtam sa preto tu, lebo všetky fóra o psoch inde som už vyčerpala a viem že tu je dosť skúsených ľudí. 😄