icon

Barf strava pre psíka: Skúsenosti a odporúčania

4. máj 2026

Ahojte mám celkom dilemu. Budeme kupovať psíka s pp. Chovateľ kŕmi barfom a odporúčal v ňom aj pokračovať. Mrazák na to máme, no ja nemám žiadne skúsenosti s barfom. Sledovala som aj nejaké skupiny, no ja neviem. Nechcem mu nejako ublížiť, lebo čítala som pre aj dosť proti…

colsami
4. máj 2026

BARF do jedneho roka veku psa neodporucam, a uz vobec nie ludom, co nemaju skusenosti. Vidavam pravidelne mnoho nepeknych a zbytocnych diagnoz u rastucich psov a laikov majitelov, ktore uz nejdu zvratit. Uplne zbytocne... Potom im ostavaju oci pre plac na veterinach - tym sa uz ale na internetoch nikto nechvali.
Takze za mna - ak clovek chce BARFovat a najma ak nema skusenosti, jednoznacne az ked ma pes viac ako rok, u stenata a rastuceho psa rozhodne neodporucam.

anonym_22ca78
4. máj 2026

Pokial chovatel odporuca predpokladam, ze ma dostatok skusenosti takze v prvom rade by som sa radila s nim nech ti podrobne vsetko vysvetli alebo da jedalnicek. Ale pri stenati treba davat extremne velky pozor na zlozenie - pomer svaloviny, kosti, vnutornosti, prilohy, mnozstvo... Ja by som velmi rada barfovala ale u nas je problem mrazak, navyse velmi casto cestujeme takze je to uplne nerealne. Krmim za studena lisovane granule, vela ludi ich vola "suchy barf" a za mna tie granule su nutricne fajn stredna cesta ak nechces klasicke granule a zaroven sa neodvazis na barf.

anonym_8fe1ed
4. máj 2026

Chceli sme barf, konzultovali sme to aj s veterinárom. Mrazák by problém nebol, škrt nám urobilo naše cestovanie. A to teda riadny. Takže tiež používame za studena lisované granule.

marcelik88
4. máj 2026

Pokiaľ viem, sú firmy, kde si už namiešaný a naporciovaný barf objednáš a ty to potom len rozmrazuješ.