Králik málo pije: Je vhodnejšia napájačka či miska?
Začala som si všímať, že náš králik z tej guličkovej napájačky skoro nepije. Keď som mu dala obyčajnú misku, hneď sa napil viac, ale do chvíle v nej mal seno aj bordel z podstielky.
Nechať mu radšej misku a častejšie meniť vodu, alebo je napájačka pre králika predsa len lepšia?
asi blbost, ale si si ista ze je napajacka poriadne umyta a cista?
asi blbost, ale si si ista ze je napajacka poriadne umyta a cista?
@anonym_5d3850
Nemyslím že by bola špinavá umývam ju pravidelne.
@anonym_autor ani nám odtiaľ nechce piť, dávame riadne do nižšej širšej misky. sklenenekj
Kedysi som chovala trpasličích králičkov a bohužiaľ sa mi stalo, že mi králik uhynul a potom som zistila, že mal pokazenú napájačku. Mala som ich viac a proste som si nevšimla, že z tej jednej neubúda voda. Chudáčik zomrel na dehydratáciu. Keď prejdeš prstom po tej guličke, ostane ti mokrý? Ale zase naše králiky v lete, keď boli kŕmené len čerstvou trávou a celé dni sa vonku pásli, pili veľmi málo. Len v zime, keď dostávali seno, pili viac. Dala by som mu na tvojom mieste vodu do misky a 2x denne vymenila za čistú. A veľa trávy.
Kľudne mu dajte misku na vodu . Som chovateľka Králikov . Kedysi sme mali do 500ks teraz už okolo 70 ks .. a normálne niektoré kraliky majú misky len vyššie prirobene aby im tam bordel nešiel a niektoré napajacky

mozno pachne po plastiku