Najlepšie granule pre polročného zlatého retrievera
Ahojte, máme doma polročného zlatého retrievera, od chovateľky sme kúpili granule Reico vital, s ktorými sme aj pokračovali podľa jej rady. Ale celý čas mal z nich hnačky a občas hlien v stolici. Riešili sme to aj s veterinárom, urobil mu aj sono aj výter ale nič nenašiel, takže to bolo pravdepodobne granulami od Reico. Pred mesiacom sme prešli na granule Brit care hypoalergenne jahňa a ryža junior, hneď sa mu stolica upravila, lenže tu zas máme problém s tým, že je z nich rýchlo hladný a počas noci alebo nadránom ho nadrapuje. Skúsili sme zvýšiť aj dennú dávku, ale stále nadrapovanie pokračuje. Chovateľka sa k tomu vyjadriť nevie, preferuje a vnucuje len svoje granule Reico, lebo má s nimi spoluprácu a veterinár zas svoje Royal Canin,ale na tie som čítala dosť zlé recenzie. Za posledné mesiace sme nechali u veterinára 500€ a naozaj mi nikto nevie poradiť ktoré granule by mu mohli pasovať. Pozerala som granule Fitmin Purity pre šteňatá - jahňa, losos, ryža. Má niekto s týmito granulami skúsenosti? Alebo prosím o nejaké rady, už sme doma zúfalí :/ na cene nezáleží, hlavne nech je dobré zloženie.
Ked to je strasne ťažké zistiť na dialku takto. A prečo ma hypoalergenne granule? Ma niečo alergiu? Ja som mala pre retrievera kedysi granule značky N&D a tie mu veľmi pasovali. Nebol hladný a žiadne hračky.
@zojazoja hypo sme dali preto, lebo sme si mysleli, že má nejakú intoleranciu na nejakú potravinu, pretože keď mal Reico to bola katastrofa, mal až krv v stolici. V tých granuliach sa nachádza viac druhov bielkovín a kukurica. Tak sme skúsili brit care monoprotein. Veterinár porobil rôzne testy a nič, navrhol alergénne testy za ďalších 600€, ale akože to je už moc…
N&D alebo Carnilove ak už granule, inak by som radšej kŕmila čerstvou, pokojne aj varenou stravou.
@zojazoja hypo sme dali preto, lebo sme si mysleli, že má nejakú intoleranciu na nejakú potravinu, pretože keď mal Reico to bola katastrofa, mal až krv v stolici. V tých granuliach sa nachádza viac druhov bielkovín a kukurica. Tak sme skúsili brit care monoprotein. Veterinár porobil rôzne testy a nič, navrhol alergénne testy za ďalších 600€, ale akože to je už moc…
Si na FB? Tam sú psickarske skupiny kde vedia dobre poradiť ohľadom tohto.
N&D alebo Carnilove ak už granule, inak by som radšej kŕmila čerstvou, pokojne aj varenou stravou.
@zojazoja
@anonym_a3db48
Prosim vás a tie granule N&D viete odporučiť ktoré konkrétne? Alebo aj tie Carnilove. Nemám sociálne siete.
@zojazoja
@anonym_a3db48
Prosim vás a tie granule N&D viete odporučiť ktoré konkrétne? Alebo aj tie Carnilove. Nemám sociálne siete.
@anonym_autor len granule N D obsahujú kuraci tuk pokiaľ si dobre pamätám. A neviem teda ci vás psik ma na kuracinu alergiu alebo nie. Ak ano, tak mu to môže robiť problém.
@zojazoja
@anonym_a3db48
@anonym_autor mám viacero psob rôznych veľkostí a veku. Nie každému psovi sadne všetko. Ak už granule tak by som vybrala bez obilnín, tie sú ale dosť drahé. Carnilove som zvykla kupovať lososové, tie psom veľmi chutili, aj šteňatám a nebol žiadny problém. N&D je viac druhov, mali sme s obilninami aj bez, tie boli tiež fajn ale jeden z mojich psov mal príznaky alergie, riešili sme to aj s veterinárom, ten odporučil testy, kŕmiť granulami jahňa ryža a podobne ale jediné čo pomohlo bolo vyradiť granule úplne a kŕmiť psa ozajstným jedlom.
@anonym_autor Fitmin určite nie.
A prečo ho kŕmite granulami a nie zdravou prirodzenou stravou? Daj si do google BARF a preštuduj si, čím by sa mal kŕmiť pes. Granule sú to najhoršie, čo mu môžeš dať do misky. Sama vidíš, že mu granule nerobia dobre. Zapamätaj si: krmivo pre psa sa kupuje v mäsiarstve, nie v chovateľských potrebách.
My máme síce iného psa ale napr. royal canin mu totálne sadli, nikdy sme s nimi neriešili žiadne problémy. Svokra vystriedala asi 4 značky kým našli tie z ktorých nemal problémy.
Ale počula som o tom, že sa dajú aj vyrábať granule na mieru, skús o tom niečo pozrieť. Bývalá kolegyňa si takto dávala na mieru vyrábať pre svojho psa a bola spokojná ale viac ti neporadím kde a ako.. cez internet našla nejakú firmu a odtiaľ objednávala, mala kóliu tak si navolila niečo na srsť a kĺby a jej vyrobili podľa toho a vždy dobre.
Nas labrador zozerie vsetko,ale posledne cca.2-3 roky kupujem Joseru.
Pre tvojho pozri toto:
https://granule-pre-psov.heureka.sk/josera-juni...
ND nie, kamoske po nich pes zacal mat alergiu a riesia 2 mes problemy, pes si olysal tvar ako sa Suchaktion a to sa zapalilo. Tiez dnes dali dalsich 150 eur na vet.
Ja by som tiez skusila barf, vacsia kontrola nad tym, co davam psovi
Ja som tiež za BARF

Ked to je strasne ťažké zistiť na dialku takto. A prečo ma hypoalergenne granule? Ma niečo alergiu? Ja som mala pre retrievera kedysi granule značky N&D a tie mu veľmi pasovali. Nebol hladný a žiadne hračky.