icon

Neprimeraná reakcia pri utratení psa?

30. máj 2024

Dala som utratiť svojho psa, bol už starý a nebolo inej cesty. Pri rodinnej návšteve sa ma spýtali na psa, tak som povedala čo sa stalo a použila som tam aj slovo *zomrieť* Jeden rodinný príslušník sa toho chytil a začal mi naštvano dávať prednášku o tom ako zviera nezomrie, ale zviera zdochne. Nie som z tých čo by mali psa za dieťa, jedli z jedného taniera a podobné nezmysly, ale dotklo sa ma to. Aj keď viem, že jazykovedne mal pravdu, prišlo mi to maximálne necitlivé. Čo si o tom myslíte?

simona20201309
31. máj 2024

@simca789 nikdy nehovor nikdy 🙏 a neprajem ti, aby si raz musela spoznať na vlastnej kozi, kedy by si naozaj dala.
Tiež som tvrdila ze nikdy.

simona20201309
31. máj 2024

Autorka, zistila som, že bezcitnych psychopatov bez emócií beha po svete viac, ako som si myslela. Nemá štipku súcitu, ale on za to nemôže. Kašli na neho. A je mi to úprimne ľúto. V mojom okolí nikto nepovie inak ako tak, že zomrel psik.

pusinka_1
1. jún 2024

Aj mne by bolo ľúto mŕtveho zvieratká, predpokladám, že ti za ním bolo smutno, a "zdochol" mi príde ako dosť tvrdé slovo na túto príležitosť. Tiež by sa má to dotklo. Podľa mňa veľmi hlúpe a nepekné od neho

ktochytavzite
1. jún 2024

@natall113 ty si taka premudrela,zasa nepoznas tlrealitu a posudzujes na zaklade jednej charakteriatiky .Ano vseobecne psy su poriadne otravy,su vtierave a vedia byt doterne.Kazde zviera ma nejake vlastnoati a vseobcene psy su otravy,ja by som ani nenapisala ze najlepsi priatel cloveka,.
Nas pes ma vybeh ma obrovsku zahradu,denne s nim chodim na bike aj 10km,neboj sa to ze poviem ze pes je otrava neznamena ze je tyrany,ako som uz pisala ale vy to nepochipite.Lebo pokial niekto nieco zle napise o psoch je hned triznitel🙂
A inak ja sa naozaj s nim odmietam hrat,nemam 20r aby som s nim behala ako zblaznena po zahrade a nahanala ho alebo si nechala hryzt ruky,ke toto ide na mna moje jedine alovo je zmizni a daj si odchod!A jasne ze ho aj pohladim a obcas sa snim pohram ale stale budem tvrdit ze Pes ma otravnu povahu.

A dam ti prikld otravnejo psa,moj keby toto robil tak hned by som ho skludnila.
Boli sme na prechadzke v lese a stretli sme rodinu so psom,nas bol ok chcel sa hrat s tym druhym psom ale ten pes bol ako sibnuty-takze jeho majitel mu aportoval ten pes aportoval,ked majitel mal pauzu ze sa s nami bavil ten jeho u pes stekal a knucal neprijemne,toto mu stale robil ked majitel prestal apprtovat.Ten pan si nevsimal ani svoje dieta ,manzelka kdesi v lese,panko musel sa venovat jedine psovi lebo ten pes bol rozmaznanejsi a otravnesji ako 3 narocne deti.Potom mu tu lopticku dal hore na strom a pes ako nepricetny stekal na strom za tou loptickou🙄🙄Takze ano psy su otravy a uz mi nepis,nie kazdy musi o psoch pisat len pozotiva.

dorottka
1. jún 2024

@ktochytavzite Ako v pohode, beriem tvoj nazor, aj ked ja to mam uplne inak, len zas nerozumiem, co ta vedie sa tak rozpisovat ohladne temy, ktoru tak neznasas a tak ta otravuje. Ved si usetri cas a energiu a nevenuj sa jej, nie? Je to zvlastny typ masochizmu prist do skupiny uplne opacneho nazoru a len ist do kazdeho a vnucovat svoj nazor, ako keby si na jeho spravnost mala patent. Ved kazdy to ma inak, vztah ku hocicomu je neprenosna skusenost a absolutne nevidim dovod hanit za to. Komu/comu ublizuje clovek, ktory ma vztah k zvieratu? Mozno skor vyries, preco ta ta tema tak velmi vyrusila, pretoze ako som napisala, tvoj nazor beriem, nie kazdy musi mat rad psov alebo ho musia bavit, ale to agresivne tlacenie a skakanie do tych opacnych a ich nasilu akoze opravovanie, hanenie, vracanie sa vzdy daco dodat atd. je prepac ale trapas a strasne detinske.

natall113
1. jún 2024

@ktochytavzite ja som premudrela? Neviem kto tu nevie prijať iný názor ale dobre. Nechápem prečo ty riešiš psa druhých ľudí ale dobre, vidno že všetko vieš, všade si bola a nad teba není. Lenže pre teba je otravné normálne správanie psa, to že si naplánuje svoje potreby, preto hovorím načo si ľudia ako ty kupujú psa keď "občas ho pohladkať", nemáš 20 rokov aby si sa s ním hrala? To je nejako limitované vekom? Ja som nikde nenapísala že ho týraš ale nieje to úplne ok správanie a za tým si stojím. Mám niekoľko rokov praxe a ver mi že nepíšem len tak do vetra moje pocity ale chápem že ty nikdy nezmeniš názor lebo pes má slúžiť tebe ale ty pre neho nespravíš to čo chce, lebo to je taký problém sa zahrať keď to zjavne vyžaduje. Jasne nemusí každý písať pozitíva ale písať o nich ako o otravach lebo majú nejaké potreby je too much.

ktochytavzite
1. jún 2024

@dorottka viesco mas pravdu,lenze oni by so to tak ani nepisala kebyze raz som nenatrafila na temu kde aa pytal muz ako krmit stenata,a do toho tie sektarky je mnoziar a ze cinsa nehnbi,vtedy som tak zacala skor prispievat,kedze mna to teocha somovalo,aby niekto urazal ludi co maju iny nazor na zvierata,nie kazdy je mnozuar za to ze jeho fena ma raz stenata alebo nie kazdy tyra psa za ro ze k nemu nema take city ako k ludom.Proste pes je pes a clovek clovekom nech to respektuju aj ludia co maju psov namieato deti alebo sa im venuju /4/7

ktochytavzite
1. jún 2024

@natall113 ja ho krmim,zivim,vencim,to je akoze prenho nic nerobim?Za to ze on nici zahradu a lovi chudata jasterice?Ok ked prenho nic nerobim dam mus lobodu nech sa teda sam zivi.Takze pises uplne od veci.Pises ako keby som ho mala vo voliere cely cas a daka mu len nazrat.Aj pes si musi uvedomit ze my tu niesme prebho 24/7 ale musi byt aj kludny a nie mna obtazovat za to ze on sa teraz chce hrat.Kebyze je zavrety non stop a vypustim
ho ze je ako dive zviera ok,ale on da ma luxusne,takze nie nebudem sa s nim nahanat ako blazniva po zahrade,este som ochorna mu obcas hodit aport(to bavi aj mna) alejeho to nebavi,a ja odmietam sa snim hrat ako sa on hra zo psami.A moje deti tiez sa mu vyhybaju kede je drbnuty a skace po nich tak ze ich zvali,to radsej ho ignoruju ak ked je moc protivny a otravuje deti tak ho uviazem,nech mame aj my klud na nasej zahrade,😮

natall113
1. jún 2024

@ktochytavzite bože toto som presne čakala 😂 pes je drbnutý?? No moja drahá to je tvoja chýba že skáče že si ho necvičila, má výcvik?? Keby mal neskáče takže nie pes není drbnutý tak isto by neničil záhradu keby je vybehaný a vycvičený, takže hrať sa budete len ako ty chces a nie ako on. Šak keď deti k tomu vedieš, deti sú našim odrazom takže kopírujú tvoje správanie
Nie ja nehovorím že sa nestaráš alebo čo ale stále to nieje to čo ten pes potrebuje, namiesto toho aby si ho vychovala tak ho uviažeš, škoda reči ako čítam vidím že teda množenie šteniatok je pre teba okej (áno aj to že má fenka raz šteniatka je množenie) stačí sa ísť pozrieť do plných útulkov, ale teda pre teba som len sektarka (tak detinské oslovenie) takže moje slová sú úplne zbytočne. To že psovy dáš jesť a vezmeš niekde behať naozaj nestačí je to spoločenský tvor, základ je výcvik potom by ste vedeli spolu fungovať na tej záhrade tak ale ty nemáš záujem pes je drbnutý a ty robíš všetko na 100% možno raz pochopíš ale tak pochybujem.
A netreba sa mu venovať 24/7 ani ho brať ako druhé dieťa, vidíš len tieto extrémy ale čo tak zlatý stred? Neexistuje že. Dobre vidím že to je hrach na stenu, ty si aj tak budeš myslieť že si tu jediná lietadlo a ostatní sú blbá sekta, dúfam že tvoj pes zle neskončí.

miskaska
1. jún 2024

Ľudia si všelijakí. Môj kamarát sa nás s vážnou tvárou spýtal, prečo sme nechali operovať nohu našej, vtedy 8 mesačnej fenke a nedali ju radšej utratiť a zaobstarať si iného psa. Je to jeho problém, nie môj. Nech si každý povie, čo chce.

zojazoja
1. jún 2024

@natall113 sila, co? Pes je drbnuty a skáče po deťoch. Lebo veď sám sa mal naučiť ako neskakat po ľuďoch. A keď sám sa to nenaucil, tak je drbnuty. Bože 🤣🤣🤣

natall113
1. jún 2024

@zojazoja ja milujem takýchto ľudí 😂 a keď je úplne zle mi ho donesú a čakajú že za hodinu bude vytrénovaný😂 jasne pes má všetko vedieť automaticky ak to nevie je drbnutý, prípadne má poslúchnuť hneď ako mu to raz povedia 😂

zojazoja
1. jún 2024

@natall113 pes je obrazom svojho pána. A týmto by som si dovolila ukončit túto debatu🙃

lalilla
1. jún 2024

Svojho psa milujem, je to clen rodiny, keby mi daky clovek povedal ze moj pes neumrel ale zdochol uprimne asi by som explodovala a uz by som s nim neprehovorila kym sa to neutrase. To ze pre niekoho je domace zviera len zviera beriem, ale nie kazdy to tak ma.
Urobila si dobre, tak ako sa da v tom poslednom bolestivom stadiu pomoct zvieratam som aj za taku pomoc ludom. Ked uz nie je ziadna nadej ze sa to zlepsi, predlzovat utrpenie mi pride neludske. Vela sil!

ktochytavzite
2. jún 2024

@natall113 sme si ho vzali starsieho uz od dochodkyne ktora sa mu nevenovala a je to zive plemeno,urcite ma adhd a neuroticke.Som rada ze poslucha ked s nim som na prechadzke a ze sa socializoval a vlastne som spokojna ako som ho vycvicila ze je poslusny ,ako v tomto som na seba hrda ze som si ho dobre vycvicila.Dokonca uz nam neskrabe ani okna co zvykol,akurat rad skace od radosti a to ho nvm odnaucit,ako mozem mu dat elektricky obojok ale ten ma ked mi odbieha k inym psom,cize tak.No je to velmi neprijemne,a on dobre vie ze to nema robit a aj tak to robi,ved stale budem tvrdit ze psy su otravy a ty si mozes tvrdit ze su najlepsi priatelia.
Neviem preco si sa na to takto ohradila a vykreslujes ma tu ako tyratelq zvierat.. Len z dovodu ze moj nazor na psy je jednoznacny a myslim ze viacej ludi ma na to taky isty nazor Psy-su otravy!!!
Predtym som skor nemala rada macky,prisli mi take falosne a otravne ale vlastne pes je viacej otravnejsi ako macka.Na to sa nemusis hnevat,kolko ludi povie ze macky su falosne zvierata a malo kto sa tak voci tomu ohranuje ako ty.Aj ty mozes o mne pisat ze som tvrdohkava,som a preto sa na teba nebudem hnevat alebo ti vypisovat ze si taka a taka,respektuj aj ty iny nazor ,su ludia aj taki co maju psov kt povedia to co ja,ze pay su vlastne otravne.Hlavne ta nasa rasa,prestym sme mali menej otravneho osa,ten bol celkom kludas.

natall113
2. jún 2024

@ktochytavzite ja som ani raz nenapísala že si tryznitel, to tu opakuješ stále len ty, ani ťa nepresviedčam že musíš zmeniť názor, jednoducho má vytáča keď niekto povie že pes je otrava a drbnutý a pritom nič doslova NIČ strašné ten pes nerobí, robí to čo je pre neho prirodzene, elektrický obojok? Preboha presne o tomto hovorím, ty si hrdá ako si ho vychovala ale musí mať obojok a odbieha a je otravný a drbnutý, takže asi nieje až tak výchovany a je to presne o tom že mu chýba vaša pozornosť a čas, a takýto ľudia ktorí nechcú dávať tomu psovy čas a energiu (lebo ty sa nebudeš hrať ako on chce ale on ťa musí poslúchať) potom hovoria akí sú psy otravný a drbnutý a samozrejme keby sa niečo stalo tak je to chýba len psa. Ty si prvá vyletela na autorku či má 15 rokov že jej vadí taká vec, to sa ti zdá okej? Zjavne ťa veľmi serú psy a toto nieje prvá téma. Lenže paušalizovať všetkých psov ako otravných lebo ty máš takého je too much ale okej. Nepresviedčam ťa len možno keby sa nad tým zamyslíš čo to naštuduješ vedela by si ako funguje mozog psa a čo je spúšťačom tých veci ako skákanie a podobne.

jenny04
2. jún 2024

Nevšímať si,aj ja to používam keď sme mali psíka jedného 15r a druhého žiaľ zrazilo auto, neviem si predstaviť že pred deťmi poviem zdochol.

magdusaaa
2. jún 2024

Ja som svojho psika dala po 18 rokoch uspat ,lebo prestal chodit a aby sa netrapil!Ja som pouzila slovo uspat!

nyusika
2. jún 2024

Nečítala som celú diskusiu.

Pokiaľ by niekto o mojom psovi povedal, že zdochol, vyrazila by som ho z návštevy.
A som si uplne istá, že naše rodinné vzťahy by ostali iba zdvorilostné.

lenka188
2. jún 2024

@ktochytavzite akoze realne si co ocakavala, ked si si brala, citujem neurotickeho psa s adhd od dochodkyne, ktoreho das na zahradu nech strazi? Ze bude aky? Radsej si kup nabuduce alarm. Naozaj nerozumiem preco niekto chova nejake zviera, ktore uz ako druh samotny nema rad. Velmi zvlastna forma masochizmu. Ked nemas rada psov, tak ich proste nechovaj. Myslim, ze to pomoze obom.

misicka31
2. jún 2024

@simca789 takže radšej by ste sa na neho pozerali ako sa trápi?!Aj my sme dali,mali sme veľké plemeno,mal 13 rokov, a ledva chodil,mal nádory na kĺboch...dokazali by ste sa pozerať ako sa snaží ísť za vami a pritom sa mu podlamuju nohy???my nie,pekný deň

ouwecka
2. jún 2024

Milujem taketo mudrovacky 🙈

mariazatkova
2. jún 2024

My sme tiež dali nášho psa utratiť. Mal 16 rokov a strašne sa trápil. Ľutujem ze sme ho nedali aj o týždeň skôr. A áno je to nevhodná poznámka. Ale s tým nič nespravíš, treba sa cez to preniesť.

nyusika
2. jún 2024

@kikuska_wedge presne tak, úplne rovnako by som reagovala 😍

nyusika
2. jún 2024

@mariazatkova netreba sa nad tým povzniesť, vážne .

Treba prehodnotiť svoj vzťah k ľuďom, ktorí majú takýto vzťah k slabším.
Pretože kto sa zle správa k zvieratkám, zle sa bude správať aj k chorým, starým...

nicoletta98
2. jún 2024

@ktochytavzite o tých rukaviciach… pracovala som aj v zubnej ambulancii a keďže študujem vet, tak som aj praxovala na veterine.. viac som sa bala, čo chytím od ľudí ako od psa/macky 😌

luckabj82
2. jún 2024

@simca789 nikdy nehovor nikdy

rozkvet1
Autor odpoveď zmazal
rozkvet1
2. jún 2024

@misicka31 ja tiež nechápem ako niekto môže dať utratiť svojho psa. Po tom co celý život dával lásku a všetko, tak ho nakoniec dáš zabiť. Takže keď sa tvoja babka bude trápiť, nebude vedieť rozprávať ale bude mať silné bolesti tak tiež ju das ja eutanáziu? Nie. Držíme týchto ľudí pri živote, sú lieky od bolesti a keď už je fakt zle tak smrť si toho človeka/zviera sama vezme

venusa85
2. jún 2024

@simca789 my sme tiez museli, žiaľ. Stal sa úraz, zlomena panva, mal 12 rokov-operaciu by nemusel prezit, a ak by, nechodil by. Ver mi, ze to nebolo lahke rozhodnutie. Ja ako milovnicka psov, co som ho mala od šteniatkaa, a moja 5 rocna dcera co ho zboznovala...nechceli sme pozerat, akoby sa trapil. Stale nam chýba. 😭😭