Plemeno psa vhodné pre rodinu s deťmi
Mám otázku na psíčkarky, síce by som sa psíčkarkou mohla nazvať aj ja, ale teraz je iná situácia 🤪 .. na starobu nám uhynula naša fenočka. Máme ešte jednu vykastrovanú fenku 4 ročnú. Francúzsky buldog. Máme aj malé deti, 5r a 2r. Žijeme v dome zo záhradou (ale na to sa ohľad neberie, chceme fenku do domu do vnútra) Naše požiadavky sú, určite živšie plemeno ako je buldoček. Ak by sa vedela naučiť aj pár nejakých trikov tak to by bolo len plus..🤗, aby zvládala aj dlhšie prechádzky, prípadne ľahšiu turistiku, ale aj aby sa s nami vedela pól dňa váľať na gauči 🥰 či pripadne ostať sama doma pár hodín kým budeme trebárs na nákupoch … nie lovecké plemeno, pretože všade majú susedia sliepky🫣veľkosťou maximálne po kolená a krátkosrsté/pripadne stredne dlhá srsť… máte nejaký nápad na takéto plemeno? V neposlednom rade uvažujeme aj o tom, že dáme domov opustenej fenočke z útulku. No mám trochu strach k deťom vziať psíka, ktorý bol odobraný z osady a ktovie ako by reagoval na deti keďže si tam určite tie psy zažijú veľa zlého. Môžete mi písať aj vaše skúsenosti s adoptovanými psíkmi.
https://www.kchps.sk/walesky-springerpspaniel/c...
Tu su chovne stanice
@katrin21 nemyslím, ze je to vhodná rasa kde su slepice. Ťažko ju to naučia.

Prepáčte, ale nejak sa to to z príjemnej debaty o psíkoch zvrháva na spochybňovanie, urážanie, výsmech ostatných, čo majú iný názor. Každý tu predsa môže napísať, aké má skúsenosti s takým či onakým psíkom. Súhlasím, že 1600 € za psíka s PP je adekvátna cena, áno, predstavte si, že ja tomu rozumiem a nespochybňujem to, len ja proste toľko za psíka dať nechcem. Väčšina psíkov, čo sú v rodinách papiere nemá a sú to úžasní spoločníci a verní priatelia. Rovnako k tomu pristupujem ja. Rada si vypočujem názory iných, ich skúsenosti so svojimi psami, nechám si poradiť.
@waitinka7 Nevsimla som si, ze by ta niekto osocoval. Dostala si dobre rady, verim, ze si ich vezmes k srdcu.