Spoločný pes po rozchode
Zdravim, s partnerom sme sa rozisli a mali sme spolocneho psa. Travil vzdy viac casu so mnou a tak nejak bez debaty ostal so mnou aj nadalej. Partner sa s nim ale chce stretavat a ja nie som pripravena po tak cerstvom a bolestivol rozchode s nim byt nonstop v kontakte led si ho bude chcoet par krat do mesiaca vziat. Rozisiel sa on so mnou a ja sa z toho potrebujem spamatat sama, bez nejakeho kontaktu. Nejde o pomstu ani o nic ale jednoducho udrziavat kontakt a stretavat sa mi teraz nahana hrozu. Mozno to bude po nejakej dobe prijatelnejsie, ale teraz to tak citim, ze potrebujem no-contact. Co by ste spravili vy v takej situacii? Za tu dobu co sme od seba par tyzdnov sa ozval len ked ho chcel inac nic ci nieco nepotrebuje (granule, veterina…) teda ziaden extra zaujem nevidim ani. Nechcem byt ale ani ta zla ktora zakazuje, chcem len chranit seba, potrebujem veci spracovat a utriedit si myslienky.
@krasneleto striedat si ho nebudeme on na to nema priestor ani cas chce si ho vziat len tak niekedy … asi ked sa nudi
@anonym_autor keď nemá čas a priestor netreba mu psa..keď sa nudí môže ísť venčiť psov do útulku.
@haley7897 tak on chcel ostat kamarat ale ja to nedokazem … asi si myslela ze sa odstahuje a budeme sa dalej bavit a ostane mu aj pristup k psovi takto
@anonym_autor no isto chcel vyskúšať niečo nové a teba mať v zálohe až ho to nieco nové omrzí vrátiť sa k servisu čo mal. Aspoň vidis aký je to človek. Načo ti je taký kamarat ktorý bol partnerom a len tak ťa odložil. Keď to nešlo takto skúša to cez psa. Pes nie je dieťa. Keď ho chce sem tam sem tam môže chodiť venčiť psov do útulku.
Je to pes. Nie dieta. Ak si majitelka na cipe nedaj mu ho. Je dospely a urcite to prezije.. tak isto aj pes za nejaku dobu nanho uplne zabudne. Mysli na seba a svoju psychicku pohodu. Ak sa k nemu neplanujes vratit. Blokni ho a pokracuj dalej.. zbytocny stres kvoli par hodinam so psom. Takto ta bude manipulovat stale a ty sa z rozchodu nespamatas nikdy.
Absolútne nie. Žiaden pes, žiadny kontakt. Prečo by si to robila ? Pes nieje dieťa, po rozchode ak ostal u teba pes tak ostal. Tvoj ex nech si zariadi život ako chce a teba nech neotravuje. A ty si daj riadne hranice.
@anonym_c4f770 presne tak, ten pes je živá bytosť. Ale zároveň nie je dieťa. A teda aj to, čo pes ne/potrebuje po rozchode "majiteľov" je odlišné od toho čo dieťa ne/potrebuje po rozchode rodičov.
@wolf_ keď si zaobstarali psa obaja tak sa majú starať. Je to záväzok na minimálne 14 rokov. Toto by si mal každý uvedomiť predtým ako si niekto zaobstará čo i len škrečka , že je to záväzok a treba sa starať.
A argument že to nie je dieťa.to nie je ale on s ak nim nepýtal.
A auto je tiež iba na jedného a predsa on sklbueked a a ľudia rozchádzajú alebo rozvádzajú.
A byť autorkou by som od neho pýtala aj na dan a zverolekarku starostlivosť a je jedno či na to ma alebo nie. Nech si ten panko uvedomí že to nie je len tak.
Ale čo sa človek čuduje keď sa tak vychovava potomstvo k tomu že najlepšie a najjednoduchšie je ujsť pred problémom.
Ja si myslim ze to po case bude mozne ale jednoducho prve mesiace su pre mna tazke pretoze sme sa nerozisli lebo som ho nelubila a zili sme spolu roky (nie od zaciatku sme mali psa) a teraz mi zo zivota vypadol clovek ktoreho som lubila, najlepsi priatel a clovek s ktorym som planovala zakladat rodinu a byt do konca zivota, fakt si neviem predstavit dostavat od neho aktualne spravy a stretavat sa ani na tu chvilu … neviem si pomoct
@anonym_autor
Pár minút zvládneš
Pŕs je niečo, ako dieťa. - aj tam by si robila takéto obštrukcie ?
Mali sme to podobne, prisiel mi psa ukradnut, tyzden som nevedela kde je. Potom mi ho vratil. A po 2 rokoch ked uz nemal svoju pii kvoli ktorej ma nechal, sa znova ozval ze chce vidiet psa 🤦♀️
Normálne by som mu ho dávala ale s tým že bude kupovať nejaké jedlo prípadne veterina..
@wolf_ keď si zaobstarali psa obaja tak sa majú starať. Je to záväzok na minimálne 14 rokov. Toto by si mal každý uvedomiť predtým ako si niekto zaobstará čo i len škrečka , že je to záväzok a treba sa starať.
A argument že to nie je dieťa.to nie je ale on s ak nim nepýtal.
A auto je tiež iba na jedného a predsa on sklbueked a a ľudia rozchádzajú alebo rozvádzajú.
A byť autorkou by som od neho pýtala aj na dan a zverolekarku starostlivosť a je jedno či na to ma alebo nie. Nech si ten panko uvedomí že to nie je len tak.
Ale čo sa človek čuduje keď sa tak vychovava potomstvo k tomu že najlepšie a najjednoduchšie je ujsť pred problémom.
@anonym_c4f770 áno, záväzok na 10+ rokov. Záväzok, ktorý je živý a cítiaci, a človek zaň má zodpovednosť. A práve preto by mal vedieť, že pes nie je dieťa, a že v takýchto situáciách je ochranou AJ psa úplne niečo iné ako "striedavka" alebo "raz za čas si ho vezmi".
@minenkaa tak napriklad ma zaujima aj nazor niekoho kto bol v rovnakej situacii a tych je tu malo
@anonym_autor známej dcéra sa rozišla s priateľom, tiež dlhoročným. Majú kocúra. Striedajú si ho po dvoch týždňoch. Majú urcené pravidlá.
@anonym_autor táto doba je chorá, striedavá na psa , mačku.....fakt niektorým hrabe, ak je pes tvoj, tak nech si kúpi svojho a nech neotravuje...
Odstrihla by som ho a dovi-dopo. Vôbec by som sa s ním nebavila.
Kedze pri rozchode o psa zaujem nemal, nejavi ho ani teraz, okrem toho,ze sa chce "pohrat so psikom" ked mu to vyhovuje a nudi sa, neprispieva ziadnym sposobom na jeho reziu, krmivo, veterinu, poplatky, tak kde vidis nejaky dovod mu ho davat? Nie dovidenia,pes je moj, kup si vlastneho alebo chod do utulku na vencenie. Ani z jedneho prispevku autorky som nemala pocit, ze on o to zviera stoji.
@anonym_autor povedz mu, že teraz mu nejaký čas psa nebudeš dávať. Pol roka. A potom že určite. Proste, že ho nemôžeš vidieť a keď mu na tebe aspoň trocha záleží ako trpíš, nech to bez psa vydrží. Inak čo za zbabelca sa rozide po telefóne.
Tvoj problem je, ze dufas, ze sa k Tebe vrati. Nevrati, mozno Ta niekedy vyuzije na sex, preto sa pripomina obcasnym vencenim. Psa mu nedavaj a hotovo, pises, ze si sa mu venovala Ty, on az taky zaujem nemal, ani pri rozchode, tak pes je Tvoj a hotovo. A zacni odznova, bez neho
Ja si myslim ze to po case bude mozne ale jednoducho prve mesiace su pre mna tazke pretoze sme sa nerozisli lebo som ho nelubila a zili sme spolu roky (nie od zaciatku sme mali psa) a teraz mi zo zivota vypadol clovek ktoreho som lubila, najlepsi priatel a clovek s ktorym som planovala zakladat rodinu a byt do konca zivota, fakt si neviem predstavit dostavat od neho aktualne spravy a stretavat sa ani na tu chvilu … neviem si pomoct
@anonym_autor Pes nie je dieťa.To je cele.Ziadne stretávky a pod.Chces sa trápiť?Lebo samej sebe budeš ubližovať.Clovek by nemal zabúdať,že aj keď zviera je člen rodiny a pod... nie je to dieťa.V dnešnej dobe sa to akosi začína otáčať a ja nechápem....o DIETA sa treba starať a pod,nie až takto ísť cez mŕtvoly kvôli PSOVI.
Pre vlastný kľud ho blokmi
@anonym_autor Pes nie je dieťa.To je cele.Ziadne stretávky a pod.Chces sa trápiť?Lebo samej sebe budeš ubližovať.Clovek by nemal zabúdať,že aj keď zviera je člen rodiny a pod... nie je to dieťa.V dnešnej dobe sa to akosi začína otáčať a ja nechápem....o DIETA sa treba starať a pod,nie až takto ísť cez mŕtvoly kvôli PSOVI.
@nela82 pes je člen rodiny rovnako ako dieťa ;)
@nela82 reálne jediný rozdiel medzi psom a dieťaťom je že z psa nie si emočne vycucana a nenaserie sa na teba keď nič nezdedi 😂😂
@nela82 pes je člen rodiny rovnako ako dieťa ;)
@anonym_a75af6 wau....to nemyslíš vážne.Pes je zviera!A dieťa je DIEŤA.Obrovsky rozdiel.Ci aj na psa berieš rodinné prídavky....očr....skolka,skola-vdelanie,povie ti,ze ta ľúbi a v dospelosti riešiš svadbu-vnucatka...Toto všetko q ešte viac sú-
DETI.Vzdy boli,sú a budú.DETI.
@anonym_a75af6 wau....to nemyslíš vážne.Pes je zviera!A dieťa je DIEŤA.Obrovsky rozdiel.Ci aj na psa berieš rodinné prídavky....očr....skolka,skola-vdelanie,povie ti,ze ta ľúbi a v dospelosti riešiš svadbu-vnucatka...Toto všetko q ešte viac sú-
@nela82 no ak máš deti kvôli prídavkom tak je to smutné 😂
@nela82 Neviem ako budes riesit svadbu, ale dnes si dospeli ludia riesia svadbu sami. Ty ako matka/svokra akurat dar das 😃. A na vnucata sa nespoliehaj. Staci si precitat tie diskusie. Mozno uvidis raz za 2 mesiace na 2 hodiny, a vnuca pri tej navsteve ta ani len neoslovi babka, ale bude sa hrat s rodicmi. Lebo ty pre neho budes len nejaka stara teta. A ak mas synov no zbohom, este nevesta ta bude na MK ohovarat
@nela82 Neviem ako budes riesit svadbu, ale dnes si dospeli ludia riesia svadbu sami. Ty ako matka/svokra akurat dar das 😃. A na vnucata sa nespoliehaj. Staci si precitat tie diskusie. Mozno uvidis raz za 2 mesiace na 2 hodiny, a vnuca pri tej navsteve ta ani len neoslovi babka, ale bude sa hrat s rodicmi. Lebo ty pre neho budes len nejaka stara teta. A ak mas synov no zbohom, este nevesta ta bude na MK ohovarat
@anonym_a75af6
@anonym_f25521 ženy,vy musíte mať veľmi zle spomienky na detstvo,rodinu a pod.
Pre mňa za mňa tých psov si vezmite aj za mužov a ak by sa dalo ešte by ste aj šteňatá mali-chora doba toto 🙈🙈🙈🙈🙈🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@anonym_a75af6
@anonym_f25521 ženy,vy musíte mať veľmi zle spomienky na detstvo,rodinu a pod.
Pre mňa za mňa tých psov si vezmite aj za mužov a ak by sa dalo ešte by ste aj šteňatá mali-chora doba toto 🙈🙈🙈🙈🙈🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@nela82 Treba sa naucit citat s porozumenim. Ja som pisala o tom co sa tu pise na koniku a nadava na svokry 😃. Nepisala som o mojom zivote 😃. Ja mam krasnu rodinu aj manzela aj deti.
Toto ja nechápem … pri rozchode ste sa mali dohodnúť kto si nechá psíka. Pes nieje dieťa, aby toto trebalo riešiť “striedaním”. Keď ako píšeš opustil a rozišiel sa s Tebou a ešte si sa o jeho viac aj starala, psíka by som mu nedávala kvázi sa rozišiel aj s ním. On pekne krásne cez toho psíka chce mať k Tebe ešte prístup … A neunúvajte sa mi tu písať, či aj dieťa si matka môže po rozchode nechať … nemôže. Dieťa nieje pes ..
Toto ja nechápem … pri rozchode ste sa mali dohodnúť kto si nechá psíka. Pes nieje dieťa, aby toto trebalo riešiť “striedaním”. Keď ako píšeš opustil a rozišiel sa s Tebou a ešte si sa o jeho viac aj starala, psíka by som mu nedávala kvázi sa rozišiel aj s ním. On pekne krásne cez toho psíka chce mať k Tebe ešte prístup … A neunúvajte sa mi tu písať, či aj dieťa si matka môže po rozchode nechať … nemôže. Dieťa nieje pes ..
@anonym_653d80 pre niektoré je dieťa za rovnako,ako pes.Toto nikdy nepochopím.Chore.
@anonym_autor rozisiel sa s tebou cez telefon, psa si chce brat ked sa bude nudit, nerobi ti to dobre ked sa s nim budes stretavat, pes je pisany na teba. ani nemusim dalej pokracovat. autorka, ziadna striedavka ani poziciavanie psa, normalne mu oznam, ze si bude musiet obstarat svojho psa ak chce pocas nudenia sa chodit vencit. a tymto ukonci s nim debatu.
Dakujem za nazory. Nie, nezachovala by som sa tak pri dietati, aj ked svojho psa milujem nadovsetko, tak nie je to dieta. To ci pes vyrasta s jednym alebo 2 majitelmi je nieco uplne ine ako ci vyrasta dieta s 1 alebo obomi rodicmi :D zo smrti domaceho milacika sa vysporiadate urcite rychlejsie ako so smrtou dietata a takisto ak ratate, ze tu s vami jednoducho nebude cely zivot. Su to podla mna 2 rozdielne veci a vedela by som uviezt dalsie priklady na ktorych sa to da pekne definovat. Takze ja som sa momentalne rozhodla nedavat mu psika, ci to pochopi alebo nie uz nie je moj problem, ja uz som sa trapila a analyzovala dost kym on ako som uz spominala odisiel cez sms a uzival si zivot po vyletoch odvtedy. Ja potrebujem cas pre seba a navyse mi v tomto psik aj pomaha. Nie necakam, ze sa ku mne vrati ako tu niekto spominal, to je zaujimave ako tuvie kazdy presne predpokladat ako sa citim 🙂 a neviem preco by som mala cakat ze sa ku mne vrati, v tom pripade by som predsa asi toho psa chcela striedat aby som sa s nim stretavala a nie naopak :D
Dakujem za nazory. Nie, nezachovala by som sa tak pri dietati, aj ked svojho psa milujem nadovsetko, tak nie je to dieta. To ci pes vyrasta s jednym alebo 2 majitelmi je nieco uplne ine ako ci vyrasta dieta s 1 alebo obomi rodicmi :D zo smrti domaceho milacika sa vysporiadate urcite rychlejsie ako so smrtou dietata a takisto ak ratate, ze tu s vami jednoducho nebude cely zivot. Su to podla mna 2 rozdielne veci a vedela by som uviezt dalsie priklady na ktorych sa to da pekne definovat. Takze ja som sa momentalne rozhodla nedavat mu psika, ci to pochopi alebo nie uz nie je moj problem, ja uz som sa trapila a analyzovala dost kym on ako som uz spominala odisiel cez sms a uzival si zivot po vyletoch odvtedy. Ja potrebujem cas pre seba a navyse mi v tomto psik aj pomaha. Nie necakam, ze sa ku mne vrati ako tu niekto spominal, to je zaujimave ako tuvie kazdy presne predpokladat ako sa citim 🙂 a neviem preco by som mala cakat ze sa ku mne vrati, v tom pripade by som predsa asi toho psa chcela striedat aby som sa s nim stretavala a nie naopak :D
@anonym_autor on sa s tebou rozisiel cez SMS ako posledny chrapun, nema o psa ziadny zaujem, tak sa na to vykasli. Ked sa chce pohrat so psom, nech ide do utulku. Ty nie si opicka na gumicke, co bude skakat, ako si on povie. Ze chcem psa, daj mi ho. Odisiel, rozisiel sa s tebou, tam nemas co riesit. Ale samozrejme, rob si ako uznas sama za vhodne.

@anonym_autor si dospelá, to by si takto reagovala aj pri dieťati? Ten pes nie je vec ale živá bytosť.
A to že podľa teba všetko fungovalo? No asi nie keď ste sa rozišli. Na vztahu treba stále pracovať.
Niečo sa muselo diať dlhšie keďže je koniec
@anonym_c4f770 presne tak, ten pes je živá bytosť. Ale zároveň nie je dieťa. A teda aj to, čo pes ne/potrebuje po rozchode "majiteľov" je odlišné od toho čo dieťa ne/potrebuje po rozchode rodičov.