icon

Rozchod a smútok. Ako sa vyrovnať so stratou?

21. jún 2026

Dobrý večer, idem sa vypísať. Rozišla som sa priateľom po 3 rokoch, je to ešte len 6 dní, čo som prerušila kontakt - ja. Včera to mňa doľahlo a musela som si dať online sedenie cez mojru. Moja situácia je trochu špecifická, keďže som sirota, rodinu nemám a priateľov už tiež veľmi nie. Snažím sa zamestnať, pracovať, vyplniť si čas, ale som veľmi smuná. Neplačem zatiaľ, ale tým, že sa blíži PMS, tak si poplačem zjavne. V živote som zažila už rozchody, tento bolí veľmi. Ostala som sama.

anonym_f37cf7
21. jún 2026

ak na rozchod bol vážny dôvod tak radšej pretrpieť a nič iné ako len zvyknúť si.

anonym_cd59d7
21. jún 2026

Veď si poplac. Treba uvoľniť emócie. Aj trochu ponadavat. Je to ťažká situácia

autor
21. jún 2026
@anonym_f37cf7

ak na rozchod bol vážny dôvod tak radšej pretrpieť a nič iné ako len zvyknúť si.

@anonym_f37cf7 rozísť som sa mala už dávno, len som nemala silu. Teraz som si myslela, že ju mám. Mýlila som sa.

nadijaeren
21. jún 2026

@anonym_autor napíš mi súkromné. Viem ti určite pomôcť a nemusíš ani mojru riešiť za drahé peniaze. Každý rozchod boli. A treba čas. A práveže poplakať si nie je zle

anonym_c935e8
21. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_f37cf7 rozísť som sa mala už dávno, len som nemala silu. Teraz som si myslela, že ju mám. Mýlila som sa.

@anonym_autor mala si silu. Dovod na rozchod si mala, uz len ta odvaha ti chybala. Keby si silu nemala, nerozisla by si sa. Ono to nie je tak, ze ked konecne najdes silu odist, ze si stastna a spokojna. Je prirodzene citit smutok a samotu.
Ja som sa rozisla pred pol rokom a nie je dna, kedy by som na neho nepomyslela. Uz som myslela, ze som v pohode, ale dnes som isla okolo jednej restauracie, kde sme boli, ked sme boli pred rokom na vylete a ja som sa v aute normalne rozrevala. Ale viem, ze rozchod bolo to najlepsie, co som mohla urobit. Uz len srdce nechat sa vyliecit. Len mi to hrozne dlho trva.
Kazdy ma svoj sposob smutenia, uzdravovania, kazdemu to trva aj rozny cas. Do nicoho sa nenut, kludne si poplac, posmut, ale funguj dalej. Raz to bude lepsie.

anonym_beb508
21. jún 2026

@anonym_autor urobila som to isté, pred 2 rokmi. Vždy keď pride pocit osamelosti, nechám to odznieť, dôvody ukončiť to boli silnejšie ako túžba zostať vo vzťahu, ktorý mi viac bral, ako dával

marca12
21. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Ale mas silu,nepochybuj o sebe. Ved smutok po rozchode je uplne prirodzena emocia zdraveho cloveka. Kazda sme si presli bolestivym rozchodom. Chce to len cas. Ja som revala denne ako sibnuta velmi dlho. Az kym som si neuvedomila ako dobre sa mi stalo. Musi prejst cas, kym sa zahojis a bohuzial ten proces sa neda nijako urychlit. Dovol si smutit,ale popritom sa neopustaj. Snaz sa robit,co mas rada. Skus nove veci,zoznamis sa s novymi ludmi...

danielad9
21. jún 2026

Tiež som odišla po 4 rokoch. Zo začiatku to bolo zlé, samé výčitky či som urobila dobré rozhodnutie, ale ako čas plynul tak rozhodne tvrdím, že neľutujem. Daj tomu čas, prejde to. Zo začiatku, to len musíš pretrpieť

anonym_6e0d9f
21. jún 2026

@anonym_autor kľudne si poplac, veď si človek ako každý iný. Kúp si niečo pekné, čo si vždy chcela a nekúpila, čo ti urobí radosť. Zájdi si občas na zmrzku či koláčik do cukrárne, aby si si vyplnila čas. Venuj sa sama sebe, choď si zaplávať, bicyklovať, prejsť sa. Časom to prebolí a stretneš niekoho iného, kto bude len pre teba v dňoch všedných aj sviatočných. Držím ti palce 😉👍.