Život v Číne
V čine som žila od mojich 4 rokou do 17 tich mam 22 a zijem na SR z rodičmi aj z mužom. BOLO mi tam užastne cserko lepšie ako tu ma SR. Tento rok sa chceme vratit nazad uz na stalo 🙂 a som velmi rada .tu je uplne iny zivot ako v čine .
@missdiva Asi tak 🙂 Aj ja som bola v Cine, sice len na cca 3 tyzdne, ale pochodila som tam toho dost si myslim...a teda nikdy by som tam nechcela zit. Ani za neviem aky peniaz. Maju sice krasnu prirodu v urcitych castiach (ktovie dokedy), ale viac mi utkvela v pamati spina, smog, odpadky...O rezime radsej pomlcim.
@semila001 ako pre koho. Ked ti to vyhovuje tak tam zi. Ja by som tam zit nesla. A nechapem tento tvoj vylevna nete. Ak to nie je vymuslena tema
Tiez nerozumiem preco taky vylev. Vsak ak mi je niekdelepsie tak idem a nemam potrebu to vesat na net. Asi ta cina az taka skvela nebude.
toto je skôr umelo nahodená téma zistuju nálady a postoje ludi , prieskum voči číne, napr v čechách bola afera ked bola platená kampan za lepšie, pozitivnejšie vnimanie činy, 100x opakové klamstvo sa stane pravdou doslova v tomto štyle
Ako ja nechcapem tu polemiku - tak asi 80% slovakov co ziju v zahranici ked sa ich niekto opyta ci sa chcu vratit na sk tak povedia ze sa chcu vratit a je jedno kde byvaju. Tak asi ak je autorka cinskeho povodu tak sa chce logicky vratit do krajiny povodu a ze obhajuje zivot tam - slovaci robia presne to iste
V diplomatickej štvrti je asi iny cukricek žiť ako v paneláku ...
@prasiatko30 Myslím, že autorka nie je čínskeho pôvodu. Píše, že tam žila od 4 do 17 rokov, takže sa narodila na Slovensku. Skôr to vidím tak, že tam rodičia mali prácu (možno tá diplomacia, o ktorej sa už písalo). Ale tiež nechápem, prečo to sem píše. Ale OK, tak sa pridám:
V BA som žila od narodenia do svojich 34 rokov. Potom som sa odsťahovala na dedinu a je mi tu úžasne, všetko lepšie, ako v BA. Tam sa už nikdy nechcem vrátiť a som veľmi rada, tu je úplne iný život. 😁😂
@h2 tak tiez moze byt - vsak vacsinou idealizujeme miesta v ktorych sme sa citli dobre a urcite ako drti bez starosti mame urcite miesta na ktore sa tuzime vratit - nepovazujem to za nieco nenormalne. Niekto moze dokonca snivat o tom, ze bude zit niekde v ugande alebo etiopii - 😊😊
@maciatkolulu Ale veď Slovenčinu ovláda. Lepšie, než mnohé tu na koníku, ktoré žijú na Slovensku celý život.
@kvetinka75 nemusite sa nad tym rozptylovat,mne pisala ss,ale tie pozitiva akymi ona prezentuje zivot v čine su smiešne.prepáč semila,ale ja si myslim,ze nemáš ani ponatia o živote v čine.
Potom tu pozdielaj nejake fajne recepty ..napriklad z netopierov.
@12judit2 ja sa tym nerozptylujem, aj keby nenapisala vek podla vyjadrovania by som vedela ze ide o mladu babu ktora vie houby o zivote
@maciatkolulu ?

@semila001 ozaj a prečo na ubytovniach pri fabrikách máte komplet zamrežované okna ??, pytala si sa ? a videla si tie ubytovne robotnikov asi nie