Koľko eur zaplatíte za knihy pre svoje deti?
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, za koľko EUR maximálne kupujete vašim deťom knihy? Viete mi poradiť približne sumy, koľko je ešte v pohode a koľko je už veľa?
Ďakujem veľmi pekne.
Pri knihách nemám limit....pri hračkách áno.
Kniznica nas stala 0€. Chodili sme od roka. Bol tam velmi dobry vyber. Knizky som kupovala malo, skor iba na sviatky.
Tak ci je to v pohode alebo vela zavisi od prijmu rodica nie?
Kniznicaaa.
Všetko závisí od tvojich finančných možností. Ja idem skôr cestou knižnice, je tam obrovský výber, rôzne žánre a ak má nejaka kniha velky úspech, nie je problém si ju opakovane vypozicat. Deti knižnicu zbožňujú.
Chodíme pravidelne do knižnic, ktorá je pre deti zdarma. Knižky nekupujeme. Požičiavame si, ale 1x za 3 - 4 týždne. Deti si zvykli a milujú tam chodiť.
Podľa toho, aké knihy máš na mysli. Leporelá pre malé deti, alebo knihy s plnofarebnými ilustráciami pre 5 ročné dieťa, alebo knihy bez ilustrácií pre pubertiaka?
Leporelá kupujem v priemere za možno 10 eur/ks, ale tých málo, lebo mladšia podedila veľa po staršom. Knihy pre staršieho v priemere za 15, ale ak je na výber pevná väzba, vždy ju uprednostním pred mäkkou. Kupujem nárazovo, odhadujem 3-4x ročne za 200-300 eur. Do knižnice sa mi chodiť nechce a ku knihám sa opakovane vraciame, takže kúpa je pre mňa lepšie riešenie. Ale pre koho sú knihy drahé (objektívne skutočne nie sú vôbec lacné), stále sa dajú vystihnúť zľavy, kúpiť z bazáru, alebo ísť do knižnice.
Na knihy nemám limit ani mieru. Moj muz tiez nie. Ešteže existujú čítačky, inak by sme sa museli kazdy rok sťahovať do väčšieho 🤣🤣🤣 Ale ako trest mame obe deti s poruchami čítania 🤕
s deťmi chodíme pravidelne do knižnice a popri tom ešte knihy aj kupujeme (našli sme sa milovníci kníh a prenieslo sa to aj na deti). Limit sme nejako konkrétne neriešili, ale nekupuje sa každá blbosť, čo vyjde 😉
@annm81 ja zbožňujem antikvariáty ♥
Platím členské v 2 knižniciach dieťaťu a sebe v takej čo má plno pobocmčiek a velký knizný fond lebo by som sa reálne nedoplatila😁
Plus novinky cez školu cez albatros každý štvrtok/polrok k sviatku za vysvecko atď. tam majú deti zľavu.
Potom bazár, MK (dajú sa kúpiť knihy v top stave) a Martinus lebo ten mam najbližšie na osobné vyzdvihnutie.
Ak dieťa príde s tým, že by rado novú knihu, tak poradie najprv knižnica, bazár, antikvariát a ak nikde nie je a veľmi o ňu stojí potom kníhkupectvo.
kupujem len knihy, ktore pre nas maju nejaku hodnotu, alebo take, ktore velmi deti zaujali, ostatne si poziciavame v kniznici, deti neplatia nic za preukaz
No veď to závisí aj od veľkosti bytu a knižnice v nej, nie? Za mňa aj 100€ na knihy, ale už nemáme miesto. Takže obmedzujeme sa len na skutočne hodnotné knihy. A inak knižnica.
Ja mám úchylku na knihy, takže pre mňa cena knihy nehrá až takú rolu, ako pre mňa, tak aj pre dieťa. Napr. Hry o tróny sú celkom drahé, ale chcem ich mať doma, tak neriešim. Dieťaťu (4,5r) kupujem knihy vždy keď sebe, má svoje obľúbené knižky, ktoré chceme mať doma. Okrem toho obe chodíme do knižnice, ja mám členské za 5 eur a dcéra asi za 2€ na rok. V knižnici si vyberá čo len chce, koľko sa jej páči, na doma filtrujem, čo bude na dlhšie. Páčia sa knižky Moja kamarátka Terka, o Kubkovi (Kubko sa učí rozprávať a všetky ďalšie pokračovania), o Ankepanke a Boribonovi. Vždy jej k tomu vezmem aj pracovný zošit s nálepkami. Mesačné podľa mňa tak 20€, ale snažíme sa každý mesiac, každý druhý, + jej kupujem aj časopisy (Včielka, Macko Pusik), čo akurát vidím.
Ja potrebujem mat knihy doma, cize do kniznice uz nechodime. Knihy kupujeme vo velkom. Nastastie dcera cita anglicky a tie knihy dokazeme v Anglicku kupit za ozaj drobne peniaze. Ma rada encykloedie o bylinkach, vzacnych kamenoch, duchovne. Na Svk by som sa nedoplatila.Knihy su neskutocne drahe.
Vacsi problem je ulozny problem doma.
@tanyag môžem sa opýtať konkrétne čo to bolo prosím ?
@frantisska ešte level 5 ale ten som dcére ešte nedala...pracovné zošity sú úžasné...sú tam osemsmerovky, doplňovačky, lepenie nálepiek, písanie, počítanie atď....neľutujem tých 100€, čo som za to dala
My tiez chodime do kniznice. Syn si teraz v piatok pozical 11 knih a dcera este len prvacka si pozicala 6 a uz ich ma precitane. Nejake obcas kupim, ale zial nie je na to priestorv byte. Kupujem len take, ktore si myslim, ze detom nieco daju a vtedy ma nejako netrapi ani cena. HP ma celu seriu a cita to dokola. Ked bol maly kupila som potulky 5 knih. Toto este dcera aj teraz pozera a to nepredam. Ked tak ostane pre vnucata.
30€ na pol roka
na knihy limit nemam, ale beletriu velmi selektujem. Vela penazi pada na encyklopedie, anglicke verzie oblubenych ci specialne "must have". Priemerne mi to vychadza cez 50 eur kazdy mesiac 🤦♀️ samozrejme to je bez ucebnic, knih do skoly ci jazykovej literatury.

U nás knihy sú veľmi obľúbené, takže ja na cenu nepozerám...je to vzdelávacie, radšej dám 50€ za knihy mesačne, ako za nejaké hračky a bábiky...teraz som nechala za knihy 100€, lebo som kupovala 5 sérií a každá séria má 4 knihy a 4 pracovné zošity...čiže 20 kníh a 20 pracovných zošitov...ale ja kupujem knihy pre dcéru len v anglickom jazyku (má 4 roky) a tie sú podstatne drahšie...