Má kniha Slovenské rozprávky nejakú hodnotu?
Peknu nedelu vsetkym. Najde sa tu niekto, kto sa vyznna v tychto veciach? Mam takuto zbierku rozpravok, netusim, ci to ma nejaku "hodnotu".

@elalala aa ok🙂dakujem🙂
bohužiaľ toto nikde nepredáš, je to poškodené, fľakaté, zrejme ani väzba nebude celkom v poriadku, leda tak darovať, ani to si neviem dosť dobre predstaviť. Nechať doma na pamiatku
Schovaj. Dobre opatry pre svoje deti cca o 30 rokov, to bude hodnotnejšie. Mam par kniziek, ktoré mam uchovane. Skor na pamiatku napr motlitebna knižka mojej práva ký z konca 19. St. A hodnotu má, čo dne kedysi zisťovali okolo 100 eur. Ale je to rodinná pamiatka, takže by sme ju isto nepredali. Mam niektoré knižky z 1930. A verím, že, moje deti ich môžu určite lepšie predať, ako ja teraz.
@zafir01 urcite schovam, tie kresby su velmi pekne a paci sa mi cely ten napad, ze sa tie rozpravky mozu rozpravat podla obrazku. Len ma zaujimalo ci je to nieco raritnejsie alebo nie.
Skús pohľadať na nete, cez stránky antikvariatov, rok vydania 1955 môže mať svoju hodnotu pre zberateľa,
Alebo na fcb sú skupiny knihomilov, napr.Burza starých kníh a pod.
Ilustroval to Štefan Cpin, je to známy ilustrátor detských kníh...ešte počkaj a možno stupne hodnota knihy aj vďaka nemu😉
Ja si myslím, že každá kniha má obrovskú hodnotu.
@bilberryday to ani nieje kniha. To je taky obal, v ktorom su jednotlive kresby, kazda na inu rozpravku.
@ivett1 ano urcite si to necham, lebo su velmi pekne tie kresby. A kazdy ten list ma ine meno maliara.idem este pozriet toho pana co spominas
@ivett1 teraz citam, ze vlastne tu kresbu na obale navrhoval/kreslil on.a vnutri su uz jednotlive kresby od roznych slovenskych maliarov
Dobrý večer, prosím Vás nepredali by ste mi tie obrázky s rozprávkami? Sú krásne na zarámovanie pre dcéru do izbičky. Ďakujem

V antikvariáte by ste takúto knižku kúpili do 5 eur 🙂 boli potom dotlače tejto knihy, väčšiu hodnotu majú knihy spred roku 1900