icon

2,5 ročná dcéra odmieta mliečne výrobky. Ako postupovať?

5. apr 2026

Ahojte mamičky, moja 2,5 ročná dcéra začala odmietať UM, nechce ani kravské a prestala jesť aj jogurty a mliečne výrobky. Už to trvá asi 2 týždne a som z toho už na nervy. Mali ste aj vy takéto obdobie? Zmenilo sa to alebo ako ste to riešili?

januska12323
5. apr 2026

Doteraz pila umelé? Nemusí piť žiadne mlieko a keď budeš na nervy bude to robiť náročky.

anonym_ece2a2
5. apr 2026

Dieta nepotrebuje k zivotu mlieko a mliečne výrobky. Natri jej 82% maslo na chlebík, a ak ti ide o vápnik, tak viac ho má mak. Odkedy sa moje deti nedojcia, tak mlieko "neľúbia". Syn zje iba tvrdý syr, dcera ziadne mliecne výrobky.

anonym_32f993
5. apr 2026

@anonym_autor 2,5ročnej dávaš UM????????

autor
5. apr 2026

Už dlhšiu dobu sa snažím dávať jej kravské, ale nechce ho. Tak som to vzdala, že sa vrátim k UM do 3 rokov, ale ani to nechce a nechce už ani jogurty ani tvaroh. Nie som z toho nadšená, keďže vápnik potrebuje

anonym_ece2a2
5. apr 2026
@anonym_autor

Už dlhšiu dobu sa snažím dávať jej kravské, ale nechce ho. Tak som to vzdala, že sa vrátim k UM do 3 rokov, ale ani to nechce a nechce už ani jogurty ani tvaroh. Nie som z toho nadšená, keďže vápnik potrebuje

@anonym_autor urob jej rezance s makom. Mlieko má málo vápnika.

januska12323
5. apr 2026

Mlieko je preceňované

pettom19
5. apr 2026

Sucasne mlieko, ktore neskysne ani po pol roku, nie je pre dieta potrebne. Syn odmietol mlieko cca v 2 rokoch, zo dna na den nechcel UM, kravske ani ziadne mliecne vyrobky, ktore dovtedy v pohode jedol. Tiez som bola na nervy, hlavne rodina dookola omielala, preco nepije mlieko, ale prestala som sa tym stresovat. Bude mat 4 a odvtedy nevypil ani kvapku mlieka, ani doma, ani v skolke. Vynimocne zje jogurt, syr mu musim maskovat. Baby dobre spominaju mak - na vapnik urcite lepsie. Takze samotne nlieko by som uz neriesila, ak ho nechce. Ale aspon tie jogurty a syry by som skusala stale sem tam ponukat.

kacena4
5. apr 2026

nestresu mlieko nie je jediny zdroj vapnika, syn nepije a neje oliecne 9d 6 mesiacov, dnes ma cez 20 a nic mu nechýba neskor mu vysla alergia na mliecnu bielkovinu takze si sam vysekektoval co mu nerobi dobre

zuzinka888
5. apr 2026

Mlieko pit nemusi. Odmieta aj syry- korbaciky, tvaroh, mozarellu??? Mliwcnych vyrobkov je velky vyber a za mna je lepsia volva korbacik ako presladeny pribinacik a" jogurty" tomu podobne.

anonym_891542
5. apr 2026

@anonym_autor skús pridať Lučinu do pomazánok, omáčok... alebo biely jogurt, biele acidko do nočných vločiek kvôli probiotikam + ovocie, melasu, orieškové maslo...to sa tam stratí,

anonym_4a004a
5. apr 2026

@anonym_autor Neter má 5 rokov a od dvoch rokov odmieta jesť mliečne výrobky. Nenutia ju, občas je ponúknu ale zatiaľ nechce.

anonym_3d0cf2
5. apr 2026

Dcera nie je teliatko, kravske mlieko nepotrebuje.

kacenka1302
14. máj 2026

Dcerka mlieko nepije asi od necelych 2rokov.Musela som do nemocnice a od nikoho mlieko nechcela.Teraz ma 3roky a pije mlieko minimalne.Neriesim🤷

anonym_50fc55
14. máj 2026

Mlieko nepotrebuje. Žiadny iný tvor na tomto svete nepije mlieko celý život. Len ľudia sa pricucli krave na vemeno až do smrti.
Veľa vápnika majú orechy, veľa zelených vecí (kel, brokolica, edamame, špargla...), strukoviny, ryby, tofu, figy, pomaranč, sladké zemiaky, sto krát spomenutý mak. Vápnik máš všade možne.

anonym_bfe43a
14. máj 2026

Syn cca. v 2 rokoch začal odmietať kravské mlieko aj mliečne výrobky, jedine tvrdé syry občas zjedol. Vápnik som dopĺňala semienkami, makom, rybami,... A časom mu zistili intoleranciu laktózy. Nuž, telo si vyhodnotí samo, čo mu škodí. Snáď nebude nejaká diagnóza aj u vás, snáď len prechodné obdobie.