2,5 ročná dcéra odmieta mliečne výrobky. Ako postupovať?
Ahojte mamičky, moja 2,5 ročná dcéra začala odmietať UM, nechce ani kravské a prestala jesť aj jogurty a mliečne výrobky. Už to trvá asi 2 týždne a som z toho už na nervy. Mali ste aj vy takéto obdobie? Zmenilo sa to alebo ako ste to riešili?
Dieta nepotrebuje k zivotu mlieko a mliečne výrobky. Natri jej 82% maslo na chlebík, a ak ti ide o vápnik, tak viac ho má mak. Odkedy sa moje deti nedojcia, tak mlieko "neľúbia". Syn zje iba tvrdý syr, dcera ziadne mliecne výrobky.
@anonym_autor 2,5ročnej dávaš UM????????
Už dlhšiu dobu sa snažím dávať jej kravské, ale nechce ho. Tak som to vzdala, že sa vrátim k UM do 3 rokov, ale ani to nechce a nechce už ani jogurty ani tvaroh. Nie som z toho nadšená, keďže vápnik potrebuje
Už dlhšiu dobu sa snažím dávať jej kravské, ale nechce ho. Tak som to vzdala, že sa vrátim k UM do 3 rokov, ale ani to nechce a nechce už ani jogurty ani tvaroh. Nie som z toho nadšená, keďže vápnik potrebuje
@anonym_autor urob jej rezance s makom. Mlieko má málo vápnika.
Sucasne mlieko, ktore neskysne ani po pol roku, nie je pre dieta potrebne. Syn odmietol mlieko cca v 2 rokoch, zo dna na den nechcel UM, kravske ani ziadne mliecne vyrobky, ktore dovtedy v pohode jedol. Tiez som bola na nervy, hlavne rodina dookola omielala, preco nepije mlieko, ale prestala som sa tym stresovat. Bude mat 4 a odvtedy nevypil ani kvapku mlieka, ani doma, ani v skolke. Vynimocne zje jogurt, syr mu musim maskovat. Baby dobre spominaju mak - na vapnik urcite lepsie. Takze samotne nlieko by som uz neriesila, ak ho nechce. Ale aspon tie jogurty a syry by som skusala stale sem tam ponukat.
nestresu mlieko nie je jediny zdroj vapnika, syn nepije a neje oliecne 9d 6 mesiacov, dnes ma cez 20 a nic mu nechýba neskor mu vysla alergia na mliecnu bielkovinu takze si sam vysekektoval co mu nerobi dobre
Mlieko pit nemusi. Odmieta aj syry- korbaciky, tvaroh, mozarellu??? Mliwcnych vyrobkov je velky vyber a za mna je lepsia volva korbacik ako presladeny pribinacik a" jogurty" tomu podobne.
@anonym_autor skús pridať Lučinu do pomazánok, omáčok... alebo biely jogurt, biele acidko do nočných vločiek kvôli probiotikam + ovocie, melasu, orieškové maslo...to sa tam stratí,
@anonym_autor Neter má 5 rokov a od dvoch rokov odmieta jesť mliečne výrobky. Nenutia ju, občas je ponúknu ale zatiaľ nechce.
Dcera nie je teliatko, kravske mlieko nepotrebuje.

Doteraz pila umelé? Nemusí piť žiadne mlieko a keď budeš na nervy bude to robiť náročky.