icon

Ako efektívne prestať fajčiť v tehotenstve?

michaela010101001
7. jún 2024

Ahojte slečny, chcela som sa opýtať...máte niektorá niejaké rady alebo typy na to ako prestať fajčiť? som v 11. tyždni a nedarí sa mi prestať...podsrilo sa mi síce obmedziť že nefajčim tak ako pred tehotenstvom ale prestať sa mi nedarí...:(

gubka2023
•
Odpoveď bola odstránená
•
evinku
•
7. jún 2024

@michaela010101001 ver.. Ze je to len o hlave, ako si ju nastavíš... Nieje to potreba, ale zvyk... Ja som prestala z jedného dňa a nefajčím dodnes... A poznám viac ludi ktorý to takto urobili... Keď sa chce, ide vsetko
.. Nehľadaj výhovorky ako to nejde, ale riešenia ako to ide a dá sa to... Držím palce 🤞

tanyan
•
7. jún 2024

A okrem možných následkov sa zamysli nad dôvodom prečo vlastne fajčíš. Ak potrebuješ len niečo do ruky a do úst zo zvyku, tak si kúp lízatko... Znie to síce divne, ale vie to pomôcť ako dočasná náhrada.

gubka2023
•
Odpoveď bola odstránená
•
brendaa
•
7. jún 2024

@michaela010101001 vyskúšaj si nekúpiť a povedať si to je posledná a už si nekúpim, je mi z nich zle, nerobia dobre môjmu bábatku na ktoré sa veľmi teším....a zvládnem to...
držím palce, mne ako nefajčiarke vadí cigaretový dym a puch....

petuch13
•
7. jún 2024

@michaela010101001 ahoj ja som prestala v 5 tyzdni ked som zistila ze som tehotna. Proste prestan, neexistuje nato ziadny navod, mas to len v hlave. 3 dni su najhorsie abstaky a potom to bude lepsie. To male si nezasluzi aby si fajcila a ohrozovala ho. Budes si to neskor vycitat ak mu nedajboh nieco bude, dospej uz nie si zodpovedna len za seba 🐣

lb1984
•
7. jún 2024

@michaela010101001 keď som bola tehotná v novembri som sa to dozvedela fajčila som 19 rokov, 20 denne. Začala som si znižovať dávky až som sa dostala na 7. Z tej som nevedela znížiť tak som sa nasrala vstala na ďalší deň a už si nezapalila ani jednu. Cele to trvalo mesiac. Teda v decembri som prestala. Dáš to keď sa zatnes.

ivangeline
•
7. jún 2024

Ak to nejde len tak… namiesto cigarety si daj žuvačku. Cukrík. Urob čaj. Zámen zvyk za iný.

thirstymonk
•
7. jún 2024

Ste frajerky ženy... klobuk dolu. Ja fajčim už viac ako polovicu života... najdlhšie som vydržal 5 dni... Neviem s tým prestať, ani keď sa poserem. Cigarety ako také už iks rokov nefajčim, ale inhalujem - vapujem. A tiež by som s tým chcel prestať...

Nie je to len v hlave, je to závislosť. Reálna.

petuch13
•
7. jún 2024

@thirstymonk 🙃 ako clovek ktory dokazal stiahnut aj 3 krabicky a fajcila som 10 rokov ti mozem povedat ze je to len v hlave.

iwka_77
•
7. jún 2024

Tiež si myslím, že úplne bude stačiť, keď si len prečítaš, čo všetko tým fajčením môžeš dieťatku spôsobiť. A hneď sa na to budeš pozerať inak. 😉 Musíš sa to nastaviť, proste si povedz nie a hotovo. Je to len v hlave a o chcení. Ak chceš, tak prestaneš.

candii
•
7. jún 2024

Chápem že niekomu sa nedarí prestať fajčiť kvôli sebe . . Ale kvôli dieťaťu by som urobila prvé a posledné. Ako som sa dozvedela že som tehotná, prestala som fajčiť aj pri prvom a aj pri druhom dieťati. Ani počas dojčenia som nefajcila. Tie rizika mi nestali za moju závislosť.