Ako zastaviť myšlienky pred spaním?
Ahojte.
Možno mi niektorá budete z vlastnej skúsenosti vedieť poradiť. Nachádzam sa v neľahkej životnej situácii, rozvádzam sa a chránim si dieťa pred narcistom a manipulátorom. Večer, keď uspím dcéru a ľahnem si k nej, že idem konečne spať aj ja, tak mi hlava začne pracovať na plné obrátky a nie a nie zaspať. Hlava si ide svoje, nedá sa to zastaviť. Uvedomujem si, že by bolo zrejme dobré zájsť na terapiu, ale ešte predtým, čo môžem skúsiť? Už je to pre mňa vyčerpávajúce.
Ďakujem.
@21barborka21 súhlasím s príspevkom vyššie. Slúchadlá do uší ... Mne to pomáha ...podcasty, hudba ... Vždy, keď som sama, zapchavam uši ...
@21barborka21 uspim dieta, idem k telke, zaspim pri telke, potom sa presuniem. mam to uz asi 5 rokov. mam lieky na spanok, aj tritiko, neberiem nic,
@21barborka21 je to normálne. Ja keď som sa rozvadzal, 5 mesiacov som nedokázal zaspať a prebdel celé noci. Tiež mi išli myšlienky krížom krážom. Terapiu som neskúšal ani tabletky. Pomohol mi len čas, ten spraví všetko. Prajem ti veľa síl..
@21barborka21 chodim z prace po 22,00 h., pracujem s ludmi, konverzujem v niekolkych jazykoch a hlava mi ide od tolkych myslienok vybuchnut.
Doteraz som to riesila 1mg melatoninom, zaberalo.... Ale uz par dni znizujem davku, teraz 0,5 mg (to je skoro nic). No zaviedla som pravidelne citanie pred spanim, ziadna obrazovka, ale normalna klasicka kniha. Staci polhodinka, myslim potom na dej v knihe a myslienky na pracu su uplne prec.
Prijat aktualnu situaciu a verit zivotu, uvolnit sa a len sledovat co sa bude diat. A vecer pri zaspavani skusit vnimat svoje telo, dych, zvuk okolo..najma ten dych. Nikdy nevydrzim viac ako tri nadychy a len sa zrazu rano zobudim.
kym problem nepominie, budes na to mysliet...ked pominie prestane to samo od seba...
@21barborka21 chcela som napísať sex, ale potom čítam ďalej a kedze sa zbavujes chlapa, tak asi nového nemáš. Mne v ťažkých situáciách pomáha napísať si všetky problémy na papier, všetko čo ma trápi, ako keby si to tam odložiť aby som na to nemusela myslieť. Keď vieš, nápis si ku každému aj postup, čo treba urobiť. Pripadne si tie problémy zatried medzi tie, čo budes riešiť a tie, ktoré riešiť nevieš, a tak ich proste odlož.
ak si nebudeš vedieť rady tak lieky na ukľudnenie- neurol. len pozor je návykový a na predpis.
ešte skús magnézium. čo najsilnejšie. magnerot, alebo magnosolv. musíš vyskúšať čo tebe sadne.
@21barborka21 chcela som napísať sex, ale potom čítam ďalej a kedze sa zbavujes chlapa, tak asi nového nemáš. Mne v ťažkých situáciách pomáha napísať si všetky problémy na papier, všetko čo ma trápi, ako keby si to tam odložiť aby som na to nemusela myslieť. Keď vieš, nápis si ku každému aj postup, čo treba urobiť. Pripadne si tie problémy zatried medzi tie, čo budes riešiť a tie, ktoré riešiť nevieš, a tak ich proste odlož.
@mane01 na mňa má sex opačný vplyv, nezaspím potom 🙂 môj muž hneď potom
@21barborka21 ak su ti sluchatka v usiach neprijemne, pusti si prijemnou nizkou hlasitostou male radio. Vecer byvaju aj zaujimave relacie (aj na SRo), medzitym hudba a cloveka v posteli to perfektne uspi, aj ked sa snazi spociatku relacie pocuvat.
Nauc sa meditovat, ide o to ze ked si ides lahnut, tak konecne telo chce vsetko dat zo seba von, no stane namiesto toho aby sme to dovololi telu, tak padame do stale analyz.. alfa omega je si uvedomit ze je tu niekto kto premysla, a potom pozorovatel toho celeho.. ako ked pozeras na film z hladiska, nieje potreba vsetko analyzovat vkuse... chce to čas, ak chces kludne mi napis a poradim ti...
Sluchatka do uši je len utek, a vytesnovanie... viem ta naviest ako mat pokoj ked zaspavas.. len to chvilku bude trvat
Počúvaj meditácie - a najlepšie v cudzom jazyku - nastav si aj rýchlosť prehrávania na 0,85 a dokonca sa takto aj učíš a to všetko preto, aby si prehlušila vtieravé negatívne myšlienky

@21barborka21 ja roky spávam s airpodmi počúvajúc nejaký podcast, alebo tv show na laptope. Nic extra dramatické alebo negatívne. Nie príliš nahlas. Len aby to prerušilo moje myšlienky a ja som bola schopná zaspať. Obrazovka vypnutá aby svetlo nerusilo.