Chcem prejsť na vegetariánstvo, resp. obmedziť mäso. Ako začať?
Ahojte baby, som po výbere žlčnika a rozhodla som sa, že by som chcela prejisť na vegetariánstvo alebo aspoň obmedziť mäso čo najviac. Ako začať? Máte skúsenosti s nejakými fajn kuchárkami?
Zacnes velmi jednoducho. Urob si najprv taky maly prehlad toho, ako casto maso jes. Ci je tam nejaka ta sunka na ranajky, masovy obed, vecera a podobne. Potom si urci dni v tyzdni, ktore budu bezmasove, zacni nap 2 dnami bez masa, potom o tyzden pridaj 3 a tak dalej. vobec sa toho neboj, velmi opatrne so spracovanymi jedlami a polotovarmi a nahradami masa, nie je to velmi zdrave. Po kazdom dni bez masa, si tak odsleduj ako sa citis a porovnaj si to s dnami, kedy maso jes. - ci sa citis slabsia, ci mas pocit, ze sa obmedzujes, ako sa Ti spi, ci mas pocit lahsieho travenia ako po masovom dni a podobne. Ak budes mat pocit, ze sa obmedzujes, alebo si odopieras, nie je to najlepsia cesta, proces by mal byt prirodzeny a hlavne si treba jasne stanovit dovod, preco to chces, zdravie, presvedcenie, zvierata a tak.
a este rada, ak sa budes citit dobre a najdes v tomto novom sposobe, urcite nikoho nepresviecaj, ze je to bude pre neho lepsie. Nevyziadana rada sa totiz minie ucinkom, ale hlavne kazdy si pride k tomu pravemu pre seba sam 🙂
prajem vela zelenych dni 🙂
Najdi si sojove alternativy masa co ti budu vyhovovat (skus rozne typy tofu, sojove kocky...) a zarad viac strukovin do jedalnicka. To je vsetko.
@timea301196 Ako sa ti darí? Ja od tehotenstva nejem veľa mäsa, no chcela by som ho úplne vynechať. No vždy podľahnem a aspoň raz za mesiac si dám rezeň, keď sme niekde v reštaurácii a na výber z vege jedál je len vyprážaný syr alebo pirohy.
Chcela by som vynechať aj mlieko a syry, no to bude asi ešte náročnejšie. Ryby jem. 🙄

ahoj, ak vies po anglicky, tak na IG fitgreenmind, taka mlada baba z nemecka, ma super recepty. ona je dokonca veganka, ale to si vies prisobit.
sestrin muz obmedzil maso a varieva podla fitrecepty.sk, tiez je tam vela vege veci.