Je obsiahnutý sulfát v minerálke Evian škodlivý?
Ahojte, viem, ze evian je ospevovana voda, alednes som si vsimla, ze obsahuje sulfat. Nie je to skodlive?
Nie sulfat je uplne vporiadku, tak isto ako sa chodí piť “vajcovka” kvoli sire tak aj tu je sírna zlúcenina. A evian je len predražena voda s mineralmi lepšia je Fatra
Evian ma hlavne maketing. Zlozenim je uplny priemer. V testoch tiez dopadla priemerne.
@tinka2233 velmi rada by som pila slovenske mineralky. Podla mna su naj, siroka daleko. Zijeme v zahranici, v belgicku, kde je voda najviac kontaminovana PFAS. Hlavne, ze ju pijeme z vodovodu, brita ich neodfiltruje. Nasli sme este mineralku v skle. Normalne na vymenu, ako davno baldovsku. Je bezpecna v skle, ze?
Len pozor pri mineralkach, nie je vhodne mineralkami riesit cely pitny rezim, treba ich striedat kvoli roznemu zlozeniu a maju byt pouzite len ako doplnok ku klasickej pitnej vode, max pol na pol voda a mineralka
@viestta este som nasla filter na vodu, ktory odstrani vsetko, hlavne aj ten pfas. Ale aj mineraly. Je to v poriadku, ak polovica bude z tejto prefiltrovanej a polovica z mineralky?
Rozlisuj mineralky a stolove vody. Lisia sa zlozenim. A o filtroch na vodu sa neviem vyjadrit, my pijeme tu z vodovodu a je kvalitna
Sklo je najbezpecnejsi obalovy material, nakolko silo reaguje az pri teplote 500 stupnov. Takze lepsie ako plast
Jasne, mam par znamych ktorí kvoli onkologickemu ochoreniu v rodine kupili kvalitn filter na vodovodný kohútik a teda voda sa naozaj odfiltrovala (ja som analyticky chemik a bezne robime rozbory vody) čiže pokiaľ tak na vašom mieste by som zainvestovala na kvalitny filter a pila. Inak voda zo sklenej flase je uplne save. 🙂 pytajte sa kludne co vas zaujima
@tinka2233 my zijeme momentalne v belgicku, v hlvnom meste, som extremne znepokojena, kedze sa vyplavila informacia, ze v nasej vodnej ndrzi nasli pfas. Lebo 50km od nas je zavod 3M.

Kazda mineralna voda obsahuje rozpustene mineraly. Kolko je tam toho sulfatu, ze ta to znepokojilo?