icon

Je správne dať dieťaťu chlieb, na ktorom bola pleseň?

Včera o 19:20

Ahojte mamičky, dnes ráno som si všimla, že na chlebíku je trošku plesne. Pleseň som odrezala a čistu časť dala dieťatu zjesť. Je to v poriadku? Ve'd plesen je vlastne penicilin však👍

Strana
z2
janinah
Včera o 19:21

Verim,ze si troll a nie matka.

anonym_48fca1
Včera o 19:22

To chceš nárokom vyvolať búrlivú diskusiu však? 😉

anonym_48fca1
Včera o 19:23

Btw dúfam že si si odložila tu odrezanú zelenú časť až najbližšie príde angína aby si nemusela do lekárne

lila246
Včera o 19:25

ked uplnou nahodou toto myslis seriozne, tak NIE, TOTO JE NIE V PORIADKU. ked pri potravinach vidime plesen na povrchu, tak to znamena ze je cely produkt kontaminovany zvnutra, aj ked to volnym okom nevidis.

otec46
Včera o 19:26

Ale zas keď to posilní imunitu prečo nie(len hovorím)

anonym_347825
Včera o 19:27
@otec46

Ale zas keď to posilní imunitu prečo nie(len hovorím)

@otec46 a už tu je aj trollí parťák s novým účtom, vitaj

anonym_11465a

@anonym_autor minule som na návšteve u znamej videla čiernu pleseň na stenách, daj adresu žoškrabem a pošlem ti aby si nemusela kupovať ATB

anonym_db414a

Dalsi troll. Ale na druhej strane podla mna v chudobnych rodinach toto zrejme robia 🥹.

anonym_f26fde
Včera o 19:29

@anonym_autor su aj taki ludia, nasi kamarati z partie taky chlieb jedia s agrumentom ze to odrezu, nam padala sanka ....ludia su jednoduchy

doriiis
Včera o 19:29

No nie, nie je to penicilín a dieťaťu sa nič nestane. Takže kľud. A nabudúce nedávaj takúto tému na MK lebo budeš za najhoršiu mater na svete.

anonym_cb4a12
Včera o 19:30

Troll

viestta
Včera o 19:31

Neviem preco si to obkrajovala, skoda chleba, vsak plesen je aj na hermeline...
Vsak tomu chlebu nic nie je, akurat je IN, lebo je "pistaciovy"
(ironia)

kavasmliekom
Včera o 19:39

@anonym_autor prečo si tu penicilinovu časť odrezala? Pridala si ju k liekom do lekárničky?

evkatk
Včera o 19:41

Plieseň je zárodok rakoviny. Nachádza sa nielen samotná, ale aj tam, kde dochádza k hnilobe (ovocie). Plieseň sa rozšíri náhle všade aj tam, kde ju nie je ešte vidieť. Vidieť ju je až v hrubšej vrstve. Preto vyrezaním pliesne sa neodstráni v ostatnej časti. Ako si mohla byť tak zákerná a dala si dieťaťu plesnivý chlieb? Uvedomuješ si, že si jej pravdepodobne naočkovala do budúcna rakovinu? Možno príde o 5, 10 a možno o 40 rokov, ale je vysoko pravdepodobné, že si jej ju naočkovala dobrovoľne. To tak veľmi si nenávidíš vlastné dieťa?

anonym_56ac84
Včera o 19:45

@anonym_autor iba ak s plesnivym syrom !

evkatk
Včera o 19:45

Daj si do googlu "Plieseň a rakovina" , dočítaš sa, čo spôsobuje.

euka210
Včera o 19:48

@anonym_autor nie, je to zle pre vsetkych, pre dieta vooobec. Taky chlieb vyhadzujem...resp.sliepky zozeru aj taky 😁

sisska96
Včera o 19:58

Neni fúj to je hnus

chrobak7
Včera o 20:01

@anonym_autor Ľudia, to vážne veríte tomuto príspevku a ešte aj odpovedáte???? Veď je to anonymný troll!!! 😨😨😖😖

anonym_65f135
Včera o 20:25
@anonym_db414a

Dalsi troll. Ale na druhej strane podla mna v chudobnych rodinach toto zrejme robia 🥹.

@anonym_db414a v chudobnejších rodinách by chlieb asi nemal kedy plesnivieť, nemyslíš? Ak je niekto chudobný neznamená, že je aj hlúpy.

anonym_0804d1
Včera o 20:54

@anonym_autor 🍞🦠

anonym_db414a
Včera o 21:26
@anonym_65f135

@anonym_db414a v chudobnejších rodinách by chlieb asi nemal kedy plesnivieť, nemyslíš? Ak je niekto chudobný neznamená, že je aj hlúpy.

@anonym_65f135 Kupia chleba v akcii ak ti take nenapadlo, a na dalsi den je plesnivy. Nemaju na normalny chlieb. Alebo z kosa vyberu. Pisem o chudobnych rodinach. A nechytaj ma za slovicka teraz. Samozrejme, ze nie v kazdej chudobnej rodine. Ale viem si predstavit, ze v niektorych jedia plesnivy chlieb.

anonym_65f135
Včera o 21:38
@anonym_db414a

@anonym_65f135 Kupia chleba v akcii ak ti take nenapadlo, a na dalsi den je plesnivy. Nemaju na normalny chlieb. Alebo z kosa vyberu. Pisem o chudobnych rodinach. A nechytaj ma za slovicka teraz. Samozrejme, ze nie v kazdej chudobnej rodine. Ale viem si predstavit, ze v niektorych jedia plesnivy chlieb.

@anonym_db414a nechytám za slovíčka, len reagujem na hlúpy príspevok, ktorým sa strápňuješ a povyšuješ!!

nikaeli
Včera o 21:48
@doriiis

No nie, nie je to penicilín a dieťaťu sa nič nestane. Takže kľud. A nabudúce nedávaj takúto tému na MK lebo budeš za najhoršiu mater na svete.

@doriiis teraz neviem, či si robíš srandu alebo to myslíš vážne? ty by si taký chlieb zjedla?

silvike
Včera o 21:55
@anonym_65f135

@anonym_db414a nechytám za slovíčka, len reagujem na hlúpy príspevok, ktorým sa strápňuješ a povyšuješ!!

@anonym_65f135
"Dalsi troll. Ale na druhej strane podla mna v chudobnych rodinach toto zrejme robia 🥹."
Co je na tomto co napisala db414a povysenecke ?🤦‍♀️
Ty si naozaj zrejme nevidela ciganske osady a ciganov co vyberaju bedne, co si myslis, ake cerstve chutne jedlo tam najdu ? Jasne ze davaju jest detom aj plesnive veci. Sak ine casto ani nemaju. Dokatuju deti a potom ich v nemocnici na detskom odd. ratuju "gadzove" aby ich zas o 2-3 tyzdne v poriadku nachovane, umyte, oblecene, zdrave pustili naspat do tych istych otrasnych podmienok. A tak sa to cyklicky opakuje...hruuuza ako to u nas na SVK "funguje". Ale to uz som mimo temu plesniveho chleba.

bluka2
Včera o 22:13

To mi pripomenulo brigádu v lahôdkach v Bratislave, kde sme boli dve a ta druha musela okrajovat plesnivé časti syrov a mäsa a zvyšok sa predával. Takže sme takéto mnamky podľa mňa konzumovali niekedy všetci 😀
Inak toto vidim teraz v Senegale, že najkrajaju zvyšky poloplesnivych paprík do tých plastových obalov pre tých, ktorých sa nechce si zeleninu krájať. Taktiež olej používaný na vyprážanie x krát… takže čo sa týka toho chleba, bežná praktika v chudobnejších vrstvách spoločnosti

bluka2
Včera o 22:16
@silvike

@anonym_65f135
"Dalsi troll. Ale na druhej strane podla mna v chudobnych rodinach toto zrejme robia 🥹."
Co je na tomto co napisala db414a povysenecke ?🤦‍♀️
Ty si naozaj zrejme nevidela ciganske osady a ciganov co vyberaju bedne, co si myslis, ake cerstve chutne jedlo tam najdu ? Jasne ze davaju jest detom aj plesnive veci. Sak ine casto ani nemaju. Dokatuju deti a potom ich v nemocnici na detskom odd. ratuju "gadzove" aby ich zas o 2-3 tyzdne v poriadku nachovane, umyte, oblecene, zdrave pustili naspat do tych istych otrasnych podmienok. A tak sa to cyklicky opakuje...hruuuza ako to u nas na SVK "funguje". Ale to uz som mimo temu plesniveho chleba.

@silvike práveže srandovne z toho väčšinou nikomu nič nie je… niežeby som teraz isla jesť starý chleba, mne nechuti ani ten z predošlého dňa…ale moja upratovačka si rada zoberie aj taký u nás zabudnutý, ktorý by išiel do koša z mojho pohľadu

anonym_db414a
Dnes o 01:20
@anonym_65f135

@anonym_65f135 Strapnujes sa len ty. Ja som sa nikde nepovysovala.

anonym_65f135
Dnes o 11:24
@anonym_db414a

@anonym_65f135 Strapnujes sa len ty. Ja som sa nikde nepovysovala.

@silvike @anonym_db414a ak ste si nevšimli "dámy" žijeme v 21 storočí a máme na slovensku potravinové banky, charitatívne organizácie, centrá pre bezdomovcov... kde sa chudobní môžu najesť, dostanú tam potraviny a nemusia vyberať plesnivé odpadky z košov !!

anonym_db414a
Dnes o 11:32
@anonym_65f135

@silvike @anonym_db414a ak ste si nevšimli "dámy" žijeme v 21 storočí a máme na slovensku potravinové banky, charitatívne organizácie, centrá pre bezdomovcov... kde sa chudobní môžu najesť, dostanú tam potraviny a nemusia vyberať plesnivé odpadky z košov !!

@anonym_65f135 Tak neviem, kde ty zijes. Ale v nasom meste bezne vidim vyberat kose. A vyberaju aj potraviny z kosa. Ale mne ich je luto. Lebo tu nieco clovek napise a vraj sa povysujem 🤦‍♀️.

Strana
z2