Koľko kávy škodí?
Baby koľko kávy už škodí? Ja vypijem tak 5 - 6 šálok denne, pričom jedna šálka obsahuje dve čajové lyžičky kávy, dve čajové lyžičky cukru, zalejem vodou a pridám trochu mlieka.
To by som už mala úzkosť.Ja aj, keď si dám silnejšiu kávu v kaviarni príde mi zle rozbusi sa mi srdce.Podla mňa to je veľmi vela
Mne skodi uz jedna😂🤷♀️Je to vysoko individualne. Niekto ich zvladne aj 10 a je v pohode,ale vsetkeho vela skodi. Odbornici odporucaju max. 3.
Tak nie je káva ako káva, a všetkého veľa škodí... Môj limit je 5 šálok pressa, potom mi už nebýva dobre,ale to je výnimočné, zvyčajne mam 2.
Ono tých 5-6salok je dosť à 10-12 lyziciek cukru je tiež veľa....
Ja sa snažím kávu obmedziť, ale asi som závislá ☹️ Už som to skúšala, úplne som prestala piť kávu mesiac, ale potom som sa k nej zase vrátila. Pijem buď jihlavanku, Tchibo alebo Jacobs mletú.
Ja mám obavy aby mi to nepoškodilo srdce.
Kvalitnej čistej kavy mozes pit aj 5 saliek. Bohužiaľ toto čo si vymenovala ,a ešte s toľkým množstvom cukru a mlieka ozaj nie je na toľké pitie .
kedysi som pila vela kavy az 1,5 litra silnej kavy, co by snad zlozilo aj slona. Neskor som to zredukovala na 2-3 hrnceky kavy. Pijem kavu Lor, Douwe Egberts alebo Kanis & Gunnink.
Ty si taká nescová 😊 neviem, viac ako káva by mi tam vadil ten cukor. Asi by som to obmedzila na 3 šálky denne
Ja tak 2 denne. A možno aj kapučíno.
Fúha, ale z 5-6 by mi asi vyvalilo bok 😅 však postupne obmedz že napr. Týždeň na 4 denne, ďalší na 3 atď...
Toto kvalitna kava veru nie je a ja by som to zredukovala tak na 0 salok denne. Mozno este to tchibo ale uprimne nemam o nej taky prehlad. Kup si kvalitnu kavu, ked mozes aj kvalitny stroj (drahe neznamena kvalitne), cukor a mlieko nicia ucinky, kvalitu a chut kavy ze uplne. Potom ti bude stacit aj jedna salka kavy a nebudes davat do tela taky sajrajt.
https://www.manucafe.sk/ mas tu velky vyber kav. Ked objednavam kavu, tak z tejto stranky
@bloger tak kávy som sa ešte neprepila a to jej vypijem dosť, no ja mám jednu dávku autorky v dvoch až troch šálkach a bez cukru, Na kávu mám chuť hneď po zobudení, doobeda, poobede, večer, aj teraz hodinu pred polnocou 😎
Čo sa týka samotnej kávy to záleží aké gény si dostala do vienka. Sú ľudia, ktorí metabolizujú kofeín pomaly, tým viac ako dve šálky denne zvyšujú riziko KVS ochorení. A potom tí rýchli, ktorým, naopak, aspoň jedna šálka denne riziko znižuje. A fakt si kúp kvalitnú kávu, keď nájdeš tú "svoju" o tieto značky už ani nezakopneš, ti garantujem.
Zdravy limit cukru denne pre dospelu zenu je 25g.
Ty mas v 12 lyzickach 48g. Ak k tomu das este aj pohar koly tak zbohom srdce a cievy.
zalezi aj kolko tej velvetky, ja som tiez tak pila, ale postupne mi zacal skakat tlak a nebolo to prijemne, zacala ma hlava bolievat, triasla som sa, no cele na nic to bolo, tak som obmedzila :/
Ja pijem 2doobeda a jednu na obed, malú s mliekom.. výnimočne si dám poobede 4tu keď sme u kamarátky, ale tej sa zväčša vyvaruvavam.. už to mi príde dosť..
Môj muž kedysi žil hrozný štýl života, vypil 7ciernych velkych silných káv a fajčil popri tom.. raz mu došlo tak zle že sa nevedel ani postaviť.. odvtedy kávu vôbec nepije, o rok na to prestal aj fajčiť.. už to je 12 a 11rokov, žije veľmi zdravo a preorientoval sa na čierny čaj a vodu.. dokonca raz sa omylom napil mojej kávy a hneď ju vyplul že aby
si náhodou nezvykol..
Skús si nájsť nejaku lepšiu alternatívu čím nahradis aspoň pár káv z tých 6tich.. napr.caro alebo čaj..

Ja pijem bez cukru a mlieka a robím si presso a vypijem tiež 5-6 šálok