icon

Musíte mlieko z mliečneho automatu prevariť?

Včera o 11:44

caute, nasla som u nas na sidlisku mliecny automat a chcela by som deckam urobit domaci puding. vsetci mi hovoria ze to mlieko musim doma prevarit kvoli j listerii ci co. neni to skoda, neznicia sa tym vsetky vitaminy? mate ho kto to pije len tak "surove" a nic mu neni?

anonym2468
Včera o 11:54

My keď sme brali z automatu vždy sme ho prevarili ale pár krát som vypil aj také ale ak není pasterizované, čo z automatu není tak by si ho mala prevariť 😉.

hederamonstera
Včera o 11:55

Staci zohriat na 70srupnov, ale puding mozes varit priamo z neprevareneho.
Neprevarene by som neriskovala pit.

anonym_5fb81c
Včera o 12:14

Ved puding sa vari, takze to mlieko v podstate prevaris pri vareni pudingu. Takze zvlast pred varenim pudingu varit nemusis. Keby ste to mlieko ale chceli len pit, tak predtym treba prevarit.

viestta
Včera o 12:35

Termostabilne vitaminy, teda A. D, ktore mlieko obsahuje prevarenim neznicis. C vitaminu obsahuje minimum, takze toho sa bat nemusis. A ked ides varit puding, tak ci tak ho robis v horucom mlieku, takze toto riesit nemusis. Prevaranim akurat znicis aj laktobacily, takze ak chces robit kysle mlieko alebo tvaroh z kysleho mlieka, prevarat by sa nemalo, len pasterizovat.

anonym_5c0bcb
Včera o 12:35

Neriskovala by som mikroorganizmy, ktoré v nepasterizovanom mlieku sú a môžu vyvolať rôzne choroby vrátane zápalu mozgových blán. Vzdy prevariť.

sisska96
Včera o 12:59

Prevariť. To neni trvanlivé mlieko z obchodu

lukbe
Včera o 13:12

Ano, myslím, ze to písu aj na automate.

zuzubartosova
Včera o 13:22

My doma všetci pijeme neprevarené, deti odmalička. Nikdy nám nič nebolo.

pink_lady
Včera o 14:23

tak puding varíš, tak že tym to vybavene je. Inak by som surove mlieko nepila, nevies aka bola hygiena vemien pri dojeni...

anonym_12dccd
Včera o 15:28

Prevarat len ked ho ides pit, inak puging, krupicova, polievka sa prevari vyssie "C ako pri pasterizacii potrebnych 60-90