icon

Musíte mlieko z mliečneho automatu prevariť?

21. apr 2026

caute, nasla som u nas na sidlisku mliecny automat a chcela by som deckam urobit domaci puding. vsetci mi hovoria ze to mlieko musim doma prevarit kvoli j listerii ci co. neni to skoda, neznicia sa tym vsetky vitaminy? mate ho kto to pije len tak "surove" a nic mu neni?

anonym2468
21. apr 2026

My keď sme brali z automatu vždy sme ho prevarili ale pár krát som vypil aj také ale ak není pasterizované, čo z automatu není tak by si ho mala prevariť 😉.

hederamonstera
21. apr 2026

Staci zohriat na 70srupnov, ale puding mozes varit priamo z neprevareneho.
Neprevarene by som neriskovala pit.

anonym_5fb81c
21. apr 2026

Ved puding sa vari, takze to mlieko v podstate prevaris pri vareni pudingu. Takze zvlast pred varenim pudingu varit nemusis. Keby ste to mlieko ale chceli len pit, tak predtym treba prevarit.

viestta
21. apr 2026

Termostabilne vitaminy, teda A. D, ktore mlieko obsahuje prevarenim neznicis. C vitaminu obsahuje minimum, takze toho sa bat nemusis. A ked ides varit puding, tak ci tak ho robis v horucom mlieku, takze toto riesit nemusis. Prevaranim akurat znicis aj laktobacily, takze ak chces robit kysle mlieko alebo tvaroh z kysleho mlieka, prevarat by sa nemalo, len pasterizovat.

anonym_5c0bcb
21. apr 2026

Neriskovala by som mikroorganizmy, ktoré v nepasterizovanom mlieku sú a môžu vyvolať rôzne choroby vrátane zápalu mozgových blán. Vzdy prevariť.

sisska96
21. apr 2026

Prevariť. To neni trvanlivé mlieko z obchodu

lukbe
21. apr 2026

Ano, myslím, ze to písu aj na automate.

zuzubartosova
21. apr 2026

My doma všetci pijeme neprevarené, deti odmalička. Nikdy nám nič nebolo.

pink_lady
21. apr 2026

tak puding varíš, tak že tym to vybavene je. Inak by som surove mlieko nepila, nevies aka bola hygiena vemien pri dojeni...

anonym_12dccd
21. apr 2026

Prevarat len ked ho ides pit, inak puging, krupicova, polievka sa prevari vyssie "C ako pri pasterizacii potrebnych 60-90

dobromila
20. máj 2026

@anonym_autor neprevarame už pekných pár rokov