Musíte mlieko z mliečneho automatu prevariť?
caute, nasla som u nas na sidlisku mliecny automat a chcela by som deckam urobit domaci puding. vsetci mi hovoria ze to mlieko musim doma prevarit kvoli j listerii ci co. neni to skoda, neznicia sa tym vsetky vitaminy? mate ho kto to pije len tak "surove" a nic mu neni?
Staci zohriat na 70srupnov, ale puding mozes varit priamo z neprevareneho.
Neprevarene by som neriskovala pit.
Ved puding sa vari, takze to mlieko v podstate prevaris pri vareni pudingu. Takze zvlast pred varenim pudingu varit nemusis. Keby ste to mlieko ale chceli len pit, tak predtym treba prevarit.
Termostabilne vitaminy, teda A. D, ktore mlieko obsahuje prevarenim neznicis. C vitaminu obsahuje minimum, takze toho sa bat nemusis. A ked ides varit puding, tak ci tak ho robis v horucom mlieku, takze toto riesit nemusis. Prevaranim akurat znicis aj laktobacily, takze ak chces robit kysle mlieko alebo tvaroh z kysleho mlieka, prevarat by sa nemalo, len pasterizovat.
Neriskovala by som mikroorganizmy, ktoré v nepasterizovanom mlieku sú a môžu vyvolať rôzne choroby vrátane zápalu mozgových blán. Vzdy prevariť.
tak puding varíš, tak že tym to vybavene je. Inak by som surove mlieko nepila, nevies aka bola hygiena vemien pri dojeni...
Prevarat len ked ho ides pit, inak puging, krupicova, polievka sa prevari vyssie "C ako pri pasterizacii potrebnych 60-90

My keď sme brali z automatu vždy sme ho prevarili ale pár krát som vypil aj také ale ak není pasterizované, čo z automatu není tak by si ho mala prevariť 😉.