icon

Prečo majú deti Dominiky Starej takú stravu?

4. sep 2026

Tí čo ju sledujete, prečo tie deti majú takúto stravu? Čo si pamätám ona ma HITku ale zdedili to aj jej deti?

Prečo majú deti Dominiky Starej takú stravu?
Strana
z2
anonym_53f33a
4. sep 2026

Si fakt strasne, ake strasne blba. A to tu som niekomu napisala len parkrat za tie roky. Ak je niekto “bezlepkovy a bezmliecny” znamena to, ze ma celiakiu alebo alergiu na lepok a zaroven alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka. ALE! Aj keby to nebolo indikovane, je to cisto jej vec ako stravuje deti a ak s tym mas problem a chces jej dat dobre mienenu radu, napis jej.

anonym_87b0c3
4. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_2629ba ešte raz sa opýtam keď vidím že ste tu neandertalky. Keďže su matky ktoré tie deti takto kŕmia od malička stravou aj keď zdravotne problémy nemajú tak ma zaujalo či to maju naozaj zdravotne indikovane alebo sa ona tak rozhodla. A si predstav čítať viem 😀

@anonym_autor Este raz,si slepa,alebo ano,ked nevidis,ze pise,ze je bezlepkovy a bezmliecny? Ci ma mu naschval davat lepkove a mliecne veci,aby nejaka trubka z MK lepsie spavala?

anonym_35d5ce
Včera o 19:48
@nika_val

@anonym_autor doma mám aj ja aj muž intoleranciu na laktózu takže všetky mliečne výrobky kupujeme bezlaktozove (mlieko, maslo, tvarohy, smotany,...) a malému dávam tiež všetko bezlaktozové aj keď on intoleranciu nemá..
Prečo? Lebo keď varím nám bezlaktozove nebudem malému variť to isté jedlo ale s laktózou
Takže ona keď varí pre seba všetko také tak mi príde logické že to dáva tak aj deťom.. prečo by mala variť zvlášť ?
Veď to im neuberá žiadne živiny keď im dá bezlakto a bezlepkové

@nika_val a bezlaktozovy jogutr napriklad ma rovnako vápnik ako klasicky mliecny? Nerypem, len sa pýtam, myslela som ze bezlaktozove su menej vyzivne ako klasicke.

zuzana76
Včera o 19:53
@anonym_autor

@anonym_208417 myslela som si to. Lebo áno jedno dieťa môže mať intolerancie ale keď obidve rovnako už mi to prišlo že to chce len ona takú stravu

@anonym_autor ja mam syna celiatika a varim bezlepkovo pre vsetkych, nemam doma ani gram muky, nam sice kupujem lepkove pecivo a cestoviny, aby sme si nejaku intoleranciu nevypestovali, ale vsetci jeme varenu bezlepkovu stravu.

zuzana76
Včera o 19:55
@anonym_35d5ce

@nika_val a bezlaktozovy jogutr napriklad ma rovnako vápnik ako klasicky mliecny? Nerypem, len sa pýtam, myslela som ze bezlaktozove su menej vyzivne ako klasicke.

@anonym_35d5ce
odpoved profesionala - citujem
"V rozhovoroch s ľuďmi som sa stretol s otázkou, či je bezlaktózové mlieko ešte vôbec mliekom. Dotyčný človek mal akúsi skreslenú predstavu, že bezlaktózové mlieko musí byť akési vymyslené, umelé či dokonca chemické. Ako je to v skutočnosti?

Mlieko so zníženým obsahom laktózy sa vyrába pridaním enzýmu laktáza v procese výroby. Tento enzým, ktorým príroda zo známych dôvodov vybavila kojencov štiepi zložený cukor na jednoduchšie zložky. Tieto jednoduché cukry sú telom človeka na rozdiel od zloženej formy priamo stráviteľné. Takýto je postup aj pri trávení iných cukrov ktoré človek konzumuje. Pri nich sa uplatňujú obdobné – sesterské enzýmy. Záver je, že ak človek pije mlieko s priemyselne, alebo doma pridanou laktázou nepotrebuje disponovať týmto enzýmom vo svojom tele na jeho zdravé trávenie. Zjednodušene povedané takto ošetrené mlieko je priamo stráviteľné. Tí ľudia, ktorí nemajú problém s intoleranciou laktózy – ktorá súvisí s laktázovou nedostačnosťou rozdiel nepocítia. Nie je problém ak je enzýmu viac, problém vzniká ak je ho nedostatok. Ako vieme, následkom sú kŕče, nafukovanie alebo aj hnačky. Na záver pre pochybovačov ešte jedna informácia: Energetická a výživová hodnota oboch mliek je úplne rovnaká."

bezlaktozovemu lieku vlastne nieco pridavas a neuberas, cize vyzivova hodnota zostava rovnaka

anonym_bc2ec1
Včera o 19:59

To čo je v tom obedári? Vyzerá to strašne nechutne, neverím, ze to nejaké dieťa zje.

Strana
z2