icon

Aj vy sa po pôrode cítite rozpadavo?

4. nov 2024

Zeny, neviem cim to je ci som len ja divna, ale po porode 1-2r som zacala mat tolkoooo zdravotnych problemov,ze si pripadam,ze sa ochvilu rozpadnem :D tiez ste na tom tak? Ci sa citite viac-menej ok?

Strana
z2
hederamonstera
10. nov 2024

V zivote som nebola tolko chora ako som stihla odkedy mam dieta. Prve atb som mala po porode, mam vyskocenu platnicku, vyrastok na pata, citim sa hrozne, nehovorim teraz o soplovom obdobi…….cakam kedy uz vyrastu a budem sa moct venovat uz sebe

hederamonstera
10. nov 2024

A to nehovorim uz o mojom psychickom zdravi…🤣 pomoooc

misa2704
10. nov 2024

Ano a nie si sama. Mala som to extrémne ťažké po druhom pôrode. Po prvom som ani nevedela, že som rodila. Po druhom aj s úrokmi 😂nakopilo sa mi toho a aby nebolo málo zistili mi listeriozu, ktorú mi dlho liečili. Vkuse slabosť mdloby, intolerancia na mlieko, sezónne alergie sa mi tak zhoršili, že som musela zatvárať cez deň okná keď nám pod bytovkou kosili. Do toho magnetická krčnej a driekovej závraty atd. Mne veľmi pomohol Andrej Medveď s doplnkami vitamínov atd. Pomohol mi so stravou. Za to som mu veľmi vďačná a po druhé PILATES. Jedno z najlepších cvičení, ktoré po pôrode môžem len odporúčať. Pred tym som cvičila pravidelne vo fitku,ale mega migrény som mala slabý stred tela z toho išla do kelu chrbtica. Takže som začala poctivo pilates, už chodím aj do fitka opäť a vďaka Bohu sa to zlepšilo. Držím ti palce pretože viem, že je to ženu deprimuje ak nie je 100% fit lebo potom nemôžeš nič poriadne ani doma, ani fungovať .

kaciato
10. nov 2024

Ano som tri roky po porode a dva riesim samych dr furt cosi uz som aj dr povedala ze ja sa asi rozsypam...bolesti chrbta, hlavy teraz jde tu zavrate a vsetky vysetrenia zatial relativne ok az sa mi verit nechce 🤦 uz si pridem ako hypochonder aj ked dr pisem si uz o mne musi mysliet ale no neni som ze ok no ...

toscania
10. nov 2024

Som takmer 5 týždňov po 5.porode ( spontánne, vaginálne, prirodzen, bez epi, bez vyvolavaciek a atď ) čo určite viem, že budem musieť riešiť diastazu, pretože najmä s ňou súvisia bolesti krížov, ktoré občasne mávam od 3.porodu, cvičenia na inkontinenciu, odstrániť hemoroidy, vlasy mi vždy po 600nedeli zrednu ako obvykle - beriem vitamíny od Hairburstu, tak snáď ma zachránia, zuby mám stále svoje a ako tak ok, ďalšia preventívka je v decembri... ostatok uvidíme čo bude,ale myslím, že to býva zväčša psychika a vyčerpanosť ✌️

erinka90
10. nov 2024

Ja nezabudnem na hlasku kolegyni (toho casu ona 37 a ja 28 rocna)...stazovala sa na zdravotne problemy a povedala "po tridsiatke je to uz v p***) ...vtedy som sa smiala, ale nieco na tom bude, teraz mam 34, 2 deti, a furt mi nieco je... :D

mimi3008
10. nov 2024

@milkyg ja som mala 1. porod (pred 5 rokmi) prirodzeny a bol brutalny, skoncil kliestami, 3 mesiace som nevedela sediet, 2 mesiace som chodila na siroko. 2.porod (pred 3 rokmi)planovana sekcia. Ale teda, necitim sa zdravotne, ani fyzicky inak, nez pred porodmi. Nemam ziadne zdravotne problemy, nepribudli mi ziadne diagnozy. Len sa citim byt unavena, to uz od 1. dietata, zaspavam do minuty, ked idem dat spatdeti,vzdy zapsim uplne prva, skor nez.oni, len ma budia, ze mam dalej rozpravat rozpravku, o to viac teraz, ked som zacala chodit po RD do prace (ale to je podmienene aj mojou pracou a pracovnym casom)

andreatytler
11. nov 2024

Ano, presne, rozbita som bola.
Nie taky stav ze s tym clovek musi utekat k doktorovi a tak som len cakala kedy to prejde same a nieco preslo tak po 2 rokoch ale vela veci sa tahalo. Teraz 5 rokov po porode a uz rok chodim na fyzioterapie koli noham, krku. Teraz by som to riesila uz skor.

anomia899
14. jan 2025

@mili2016
@evickuska no ja som rodila 12.12 a baby od 25.2 má vkuse boli hrdlo ATB som mala nepomohli
Crp nízke pod 5
Slabá som,nevyspata,ja už neviem čo mám robiť

earlgrey
14. jan 2025

Vôbec nie 😃 práveže naopak...som krajšia, zdravšia, pozitívnejšia, usmievavejšia 😃 ale počkať...asi to nebude tehotenstvom, ale tým, že som sa zbavila muža, ktorý ma oberal o energiu 🤣

lilith_p
Autor odpoveď zmazal
majka879742
14. jan 2025

Po prvom pôrode, ktorý bol hrozný som sa cítila fit, plná energie a po tomto druhom? Horšie asi ako 80 ročná babka... Bez energie, problémy s chrbtom, a o tom, ze vkuse mam tie úžasné bakterie, ktorých sa neviem Zbaviť lebo moj gynekolog mi odporučil, že si mam dať nato fenistil.... 😂🤦

Strana
z2