Ako docieliť, aby sa partner venoval viac dieťaťu?
Ahojte
Mám priateľa, nie sme zobratí, mame ročné dieťa.
Priateľ podniká takže väčšinu casu je mimo domu, doma je bud za notebookom alebo telefonuje. To chapem, snažím sa byt čo najviac tolerantná keďže mu zalezi na tom aby nás zabezpečil. Čo sa týka vzťahovej stránky je všetko ok. Sme spolu tretí rok a nemám voči nemu žiadne výhrady, teda až na jednu a to je to že mi s malou nepomaha( nema pomáhať ale starať sa rovnako). Nehovorím, že ju nestrazi fakt že nikdy, ale je to veľmi malo. Veľakrát sa nám stalo že sme trochu na seba zvýšili hlas že však ja som na materskej a nie on. Lenže ja ešte študujem, starám sa o domácnosť aj o dieťa. Ja nechcem aby bol pri nej pol dňa alebo tak, nikam nechodím len keď súrne treba niečo vybaviť alebo na nakup. Prosim vás, ako to mám “docieliť” aby sa jej proste viac venoval? Ja viem že keď on pracuje to je jasne že je všetko na mne ale mne by stačil možno aj len zaujem niečo urobiť. Rozmyslala som že by som konečne po roku šla von, lenže stále ešte kojim a bojím sa že by som bola mysľou doma či to s ňou zvládne.. ak ste boli v podobnej situácii tak mi prosim niečo napiste čo u vás zabralo, naozaj je všetko v poriadku medzi nami akurát toto ma s prepáčením sere😀
@veronikastrickova ďakujem ❤️❤️❤️❤️
Ja som od ročnej nebola nikde. Takže neporadím.
Podľa mňa, ak to je večer, že musí uspať a nevie to, musíš ešte počkať.
Cez deň v pohode, len by musel priateľ chcieť
@beatrice1111 chcem sa spýtať, čo máš na mysli pod pojmom "ísť von"?... S prichodom detí, už sa celý život, zvyky, návyky musia prispôsobiť dieťaťu... Už nemozes ist kam chceš, kedy chceš, nemôžeš si napriklad ľahnúť pocas dňa len tak si pospať, ked dieťa nespí... Už je to úplne ine... Tvoj muž pracuje veľa, a ako čítam aj po práci pokračuje doma ešte v svojej praci ďalej... Robi to pre rodinu, pre vas, lebo rodičovský príspevok je dost mizerny na Slovensku... Ja by som neocakavala od neho este aj to, aby zobral dieťa a ty si "išla von"... Neboj sa, dieťa máte este dost malé, ale neskôr pojde do skolky, budes mat viacej casu pre seba, potom do skoly, potom ked bude mat 10-15 rokov uz bude celkovo samostatné, ze uz ta nebude natolko potrebovat... Nateraz by som si hladala kamaratky s podobne starymi detmi, aby som mohla s nimi si vyplnit cas, ist s nimi kocikovat, poobede sa ist hrat raz ty k nim, raz oni k vam... To dost pomoze, kym sa deti hraju, trosku pokecat
@luci_lu nie, s príchodom deti sa nemusí zene celý život zmeniť. Je úplne normálne ze chce ísť niekde sama, k doktorovi, na nákup, zacvičiť si. Niektorim ženám takáto superobetavost v štýle "nepohnem sa od dieťaťa a ja jediná sa o neho budem starať" vyhovuje, ale je ich málo.
Popravde, ja takú ani nepoznám a to su matkami už všetky moje kamošky.
Navyše, muž ktorý sa venuje vlastnému dieťaťu je sexi. Získa on aj to dieťa, lebo presne, deti rýchlo vyrastu. Je smutné keď toho človek nieje súčasťou. Toto sú práve hodnoty v živote, ľudské vzťahy.
Nie sa stále len pechorit za peniazmi.
Keď sa trochu povenuje vlastnému dieťaťu ho neprivedie na mizinu.
@lujza123 👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼
@lujza123
Presne tak, to že mám dieťa neznamená že moj zivot skončil a nemozem sa od neho pohnúť, tak som to robila doteraz. Ani som nebola nikdy toho názoru, že sa musíme prispôsobiť dieťaťu. V niečom Ano ale u nás to bolo skôr naopak. Preto je maximálne flexibilná. Lenže aj matka si potrebuje oddychnut a na hodinu, dve z nikoho neubudne, keď bude pri malej. Keď som kojila každú chvilu sa nedalo vtedy ma to ani nenapadlo, ale teraz v pohode by zvladla 3-4 hodiny bezo mňa len ma brzdí ešte ten strach ju niekomu nechať. Ano moj muz pracuje veľa ale ja takisto, ucim sa tiež pre našu budúcnosť, starám sa o malu o domácnosť a popritom takisto pracujem síce doma ale z toho smiešneho príspevku moc toho teda nekúpim a na druhej strane ja nie som ten typ že by som nič nerobila, takže aj keď nás chce muz zabezpečiť to iste chcem aj ja. Preto je toho na mňa niekedy (dost často😃) moc. A nepotrebujem aby robil niečo extra prevratné s tou malou, možno by niekedy stačil obyčajný zaujem aby sa človek v tom necítil sam. Čiže presne ako pises, je to neskutočne, keď to chlap s deťmi vie. Peniaze vždy boli aj budú. Ale čas s milovanými je oveľa viac.
@beatrice1111 viešco môj ex sa tiež nejako sám od seba nehrnul do starostlivosti o bábätko, ale od toho pol roka som ho zapajala do starostlivosti. Hlavne také zábavné činnosti ktore malo dieťa rado, ako kúpanie, jedenie, v nosiči ci kocarom ju mal na vychadzke keď sme boli spolu, autosedacku vždy iba on niesol. Začala som chodiť na tréningy 2 x týždenne večer tak s nou býval sám.
Najskôr protestoval, nechápal ale zvykli sme si a potom bol aj rad keď videl ze čím viac sa jej venuje tým viac ho to dieťa miluje, úplne pišťala od radosti ked prišiel z prace. To sa mu už nedalo nevenovat sa aspoň chvíľu keď videl ako sa teší, prezliekol sa z prace, umyl, najedol a už patril len dcére..... . No a postupne sme si takto zvykli vsetci
My už spolu dávno nie sme, dcéra už je pubertacka ale napriek rozchodu bol a aj je super otec.
Ja som vela pochopila ked som videla ako to u nich doma funguje, ich otec doma len existoval ale vzťah nemali s nim ziadny a to ich bolo viac detí.
@lujza123 aj ten moj to ma doma tak, otec tam vždy len existoval, teraz si mi dala chrobáka do hlavy že veľa to asi aj s tým súvisí
@lujza123 no len ine je ked si zamestnanec ako moj muž, odbije si smenu 8 hodin a o 15:00 je doma, ide pre deti, a ma cas sa im venovat, neraz aj veceru uvari, okupe ich, ukladame ich spolu spat... A iné je ked si podnikateľ, majitel firmy, mas pod sebou zamestnancov a musis zariadit xy veci, aby firma slapala, mala zisk, aby klienti boli spokojni... Moja mama podnikala 14rokov ked sme boli deti, rano o 7:00 odchadzala a prichadzala domov o 23:00, cize preto pisem, ze nejako by som brala ohlad na toto, je to dost velky rozdiel
@lujza123 cize moj muz je zly otec, lebo ked sa dcera narodila bol rok na misii a nevenoval sa jej? Preto je zly otec? Je zly otrc kvoli tomu, ze teraz je opat v zahranici a pride o par mesiacov? Neni preto sexi, ze sa nevenuje dietatu? No podla mna ze sa otec stara o dieta to z neho sexy muza nerobu. Ked sa venuje mne, vtedy ano, ale ked sa venuje dietatu to naozaj sexualne pritazlive nieje. pre mna.
@luci_lu moji rodicia tiež podnikali, veľa rokov, niekoľko firiem a áno robili viac než normálny človek, ale čas si na nas nasla každý deň.
Ja som szco, v zime môžem marnit čas na konovi, od jari ale práce toľko ze sa nezastavím, no neodsuvam bokom koli tomu svoje dieta.
Naucila som sa odmietať zákazky, mat svoje hranice aj ta cenu menšieho zisku.
Život je otázkou priorít. Možno práve preto lebo toto "podnikateľské" prostredie poznám nielen skrz rodinu ale aj ich známych viem ze je veľmi krehká hranica medzi "mam viac práce" a workoholizmom.
@veronikastrickova to musíš vedieť ty, či je zlým alebo dobrým otcom. Ci sa vám ten čas co je preč snaží nejako vynahradiť počas toho ako je doma.
A áno považujem za príťažlivého chlapa ktorý ma vztah k deťom a naopak sa mi hnusia muži ktorý ignorujú vlastne deti. Čisto teoreticky keby randím s nejakým mužom a zistím ze na svoje decka sa po rozvode vykaslal a sotva platí výživné tak by som s nim určite do vzťahu nešla.
@lujza123 presne si to povedala, zivot je otazkou priorit. To dieta bude male len raz. Tu si myslim, ze autorka ma v sebe aj trochu rozpor. Tak bud chces alebo nechces aj ten cas pre seba. Ja mam 2mesacnu a raz za cas nemam problem vybehnut von na par hodin. Keby nieco, otec ma predsa telefon 🙂 ale este sa nestalo, ze by nieco nezvladol. Naopak vacsinou pridem a spokojne dieta.
@lujza123 vies napisala si to akoby ked sa nestara, tak je zly. Pritom o tom, ci je zly zalezi na uplne inych veciach. Flaka sa? Chodi ku kamosom po praci? Vo volnom case je pri matke? Je na mobile ci PS a hra sa? Pije? Uteka prec ked dieta place? Na tomto zalezi. Moj je vojak, takze zial rodina velakrat nieje na 1. mieste, ked som prisla s dcerou z porodnice musel ist do sluzby, ale to z neho nerobi zleho otca. Naopak mojho syna prijal za svojho a aj ked sa teraz opat par mesiacov neuvidia, je to dobry otec.

@beatrice1111 nech skúsi uspat on, bude chvíľku plakať, ale jeho pozná, mala by sa cítiť v bezpečí. U nás sa to preklopili a tata vedel uspat syna rýchlejšie ako ja potom