icon

Ako efektívne riešiť starostlivosť o deti a domácnosť?

19. feb 2026

Mam 2 male deti (1rok a 4roky). Starsie chodi do skolky. A. Rozmyslam, ze si pomoct na pravidelnej baze s bud upratanim alebo postrazenim. Ide o to, ze tazko sa mi prata tak poriadnejsie ako by som chcela, ked mam doma deti - ano manzel ich vie cez vikend vziat von a ja pratam (alebo naopak) ale radsej by som víkend, ked muz nerobí trávila ako rodina, nie pratat a variť. A rozmyslam co je lepsie a mozno aj lacnejšie v ke - najst tetu co mi zabavi rocne dieta, kym ja doobedu pratam? A mozno jej sluzby casom vyuzit, aby postrazila aj obe deti a ja s manzelom mohla na rande. Alebo radsej, kym ja sa starám o dieta, mi tu niekto prata? Myslim take bezne pratanie - prach, vysavanie, zmyvanie, zachod, kúpeľňa - žiadne zazrane spiny, bezne pratanie. Aky mate nazor vy? Nie starých rodicov nemame ani nikoho tak aby chodil pravidelne.

biba_18
19. feb 2026

osobne by som išla do stráženia - pokiaľ nemáš zdravotné obmedzenia ...
mne chodia upratovať - ale nie je mi príjemné aby niektoré veci robili za mňa a ani mi nechodia všade (kde mám šperky, dôležité veci a tak...)
a dieťa bude mať aj iné osoby okolo seba, nie iba mamu furt, ja by som brala to stráženie ... a možno aj častejšie ako 1x týždenne ak by pani len tak prišla, nech si dieťa zvykne ...

alenka58
19. feb 2026

@anonym_autor keďže nikoho nemáte išla by som do stráženia detí, aby ste mali čas sami pre seba, bežné upratovanie zvládneš a keď máš pocit že treba hlbkovo vtedy si zavolaj pani jednorázovo ak by bolo treba, pre mňa bolo upratovanie vždy relax, keď mi mali dieťa svokrovci alebo rodičia, alebo som si niekoho objednala tak sme s manželom obyčajne išli do opery alebo divadla, alebo len tak

danica2711
19. feb 2026

@anonym_autor za mňa je múdre rozhodnutie upratovačka (ale ja upratujem nerada), mám ju už dlhé roky, urobí raz do týždňa bežné upratovanie a požehlí, umývanie okien alebo po maľovaní a pod. sa platí zvlášť. Ušetrený čas môžeš využiť, ako len chceš. A možno sa s ňou bude dať dohodnúť aj o strážení detí, to som ja neskúšala, nepotrebovala som (babky, kamarátky)

ljmmm
19. feb 2026

slovo pratat mi vypalilo oci 😃 brala by som opatrovatelku, budes ju este potrebovat. Ja som tiez mala opatrovatelku a v podstate mi chodila deti len kocikovat a boli to vyborne investovane peniaze

alenka58
19. feb 2026
@ljmmm

slovo pratat mi vypalilo oci 😃 brala by som opatrovatelku, budes ju este potrebovat. Ja som tiez mala opatrovatelku a v podstate mi chodila deti len kocikovat a boli to vyborne investovane peniaze

@ljmmm som chvíľu rozmýšľala čo to je za slovo vôbec som sa s tým nestretla asi slangové v nejakej časti SR

autor
19. feb 2026
@alenka58

@ljmmm som chvíľu rozmýšľala čo to je za slovo vôbec som sa s tým nestretla asi slangové v nejakej časti SR

@alenka58 ja som ani netušila, ze je slangove :D prepáčte. Som z kosic, viem, ze slovo napr brika je problem, ale pratat mi nenapadlo :D ved upratať / pratat pride mi ze je ok:D ale nehadam sa.

alenka58
19. feb 2026

@anonym_autor nič sa nedeje nakoniec sa to celého príspevku dá vydedukovať, ja poznám pieseň vnuk mi ju hrá na gitare, pratať sa vo význame zmiznúť :Išla sova na tanec vyfintená veľmi, pratala sa poza pec, pratala sa dvermi 🙂

anonym_839ced
20. feb 2026
@anonym_autor

@alenka58 ja som ani netušila, ze je slangove :D prepáčte. Som z kosic, viem, ze slovo napr brika je problem, ale pratat mi nenapadlo :D ved upratať / pratat pride mi ze je ok:D ale nehadam sa.

@anonym_autor prečítaj si ,čo si priložila,ani jeden význam neuvádza upratovanie.V tomto prípade je to nárečie.

autor
20. feb 2026
@anonym_839ced

@anonym_autor prečítaj si ,čo si priložila,ani jeden význam neuvádza upratovanie.V tomto prípade je to nárečie.

@anonym_839ced uvadzat do poriadku tam je ;) druhy bod, ja som citala co som dala neboj :D

tiezjedna
20. feb 2026
@ljmmm

@ljmmm žeeeee...😖😖😖😖😂
@anonym_autor ja by som ti poradila pani na upratovanie, keď jej presne vysvetlíš ako si to predstavuješ, tak budeš spokojná👍 Ja by som nikomu neplatila za to, aby trávilo čas s mojim dieťaťom, aby som ja mohla lietať s handrou v ruke😨