Manžel mi nepomáha v domácnosti. Ako to riešiť?
Túto otázku sme položili za používateľa, ktorý chce poznať váš názor anonymne a bez priamej účasti v diskusii. Zverejňujeme všetky informácie, ktoré nám poskytol. Ďalšie podrobnosti k dispozícii nemáme, preto prosím vychádzajte z informácií uvedených v príspevku. 💙
Ahojte,
už neviem, ako ďalej s manželom. Sme manželia 10 rokov, deti nemáme. Zo začiatku to bolo fajn, ale posledné roky je úplne všetko na mne.
Nevie variť, prať, žehliť. Do upratovania ho musím doslova nútiť a aj tak nespraví všetko, na čom sa dohodneme. Stále len sľubuje, že to urobí, ale nakoniec sa nič nestane.
Momentálne mám veľmi náročné obdobie v práci, často robím viac ako 12 hodín denne a som už zo všetkého unavená. Bežne zarobím dvakrát toľko ako on, niekedy aj viac. O to viac ma trápi, že všetka starostlivosť o domácnosť zostáva na mne.
Neviem, ako mu mám vysvetliť, že potrebujem pomoc a že už nevládzem všetko robiť sama. On príde o pol štvrtej domov z práce, ľahne si pred televízor a jediné, čo ho zaujíma, je, čo bude na večeru. Keď mu niečo poviem, odpoveď je vždy rovnaká - že je unavený.
Začínam rozmýšľať nad rozvodom. Niekedy mám pocit, že by mi samej bolo jednoduchšie a mala by som menej starostí.
Máte niekto podobnú skúsenosť? Podarilo sa vám takúto situáciu vyriešiť?
Rozvodz zjavne sa nechce zmeniť ani snažiť tak načo s ním byť .
ak zarábaš dostatočne tak si zaplať pomoc na upratovanie a nebudete sa hádať
@anonym_8778a3 jasne, ešte s ním mať sex, ostať vydatá a zabezpečiť mu servis. To je manželstvo jak oči. Samej by jej ROZHPDNE bolo horšie🤦♀️
neviem prečo si búchaš hlavu, mám švagra (obaja žijú v zahraničí), on doma nikdy nič nerobil, ale majú pomocnicu v domácnosti, najskôr jeho žena robila veci sama, ale prestalo ju to baviť a teraz si platia výpomoc - spokojné sú obe strany, obaja na výpomoc prispievajú a nevyčítajú si, že jeden robí viac alebo menej
Nedonútiš ho. Buď si zaplatíte upratovačku alebo rozvod. Môj sa zapájal , kým sme obaja pracovali. Posledné roky som doma s deťmi, on už reálne nemá na nič popri práci čas. Tak je to na mne. Nemá problém platiť pani na upratovanie a objednať si večeru, ak treba.
@pytame_sa_za_teba ak je upratovanie váš JEDINÝ problém,tak nech prispeje na upratovačku.Ja som si však istá,že toto nie je váš jediný problém a on s upratovačkou súhlasiť nebude.
"tak si ju zaplať" povie
kopla by som ho do riti.
Jediné, čo ho zaujíma, je, čo bude na večeru? Odpovedz mu: "Nič. Som unavená, takže večere už variť nebudem." Nevie prať a žehliť? Vysmiala by som sa mu, že každý dement dokáže obsluhovať práčku, len on nie. Keď mu prestaneš prať a nebude si mať čo obliecť, lebo všetko bude mať špinavé, naučí sa. Snaž sa prácu si zjednodušiť. Načo napr. žehliť? Stačí bielizeň po vypraní pekne rovno zavesiť a "vyžehlí" sa sama pri sušení. Ja doma ani nemám žehličku a nechodíme v pokrčenom oblečení.
@pytame_sa_za_teba parazit v tele muža. Veľmi správne to pociťujete, samej by Vám bolo rozhodne lepšie. O muža sa nič nebojte, nájde si ďalšieho hostiteľa, ako to paraziti robia. Najskôr dačo porobiť a keď bude ženatý, spustí ruky a začne byť " unavený".
@pytame_sa_za_teba
Prestan to vsetko doma robit. Oper sebe. Nezehli. Nevysavaj. Neumyvaj riady. Ak dojdu ciste, umyjes si salku ked ju budes potrebovat. Na veceru si spravis suche jedla, alebo sa po ceste z prace zastav na veceru, len pre teba. Mozno ta to bude stvat, ale aj tak nie si doma vacsinu dna, tak sa zatni.
V momente ked sa pan zobudi, a zacne ozyvat, tak mas prilezistost si s nim sadnut, a pozorpravat o tom, ze takto to nie je v poriadku a musite sa o spolocne suzitie starat obaja spolu.
@anonym_8778a3 načo jej jej do života takýto leňoch?
Treba si dobre vybrat. Moj priatel pomaha v domacnosti, navari, uprace, opere a sam od seba.
@pytame_sa_za_teba Neziadala by som o pomoc,ale prizvukovala,ze som jeho manzelka a nie sluzka. Takisto chodim do prace ako on a takisto sa musi podielat na domacnosti. Ak uz nenavari,tak si moze aspon nieco suche pripravit na veveru,moze ist nakupit,moze povysavat. Ak nebol od zaciatku zapajany do domacich prac,teraz to uz pojde tazsie. Mozno skusit zadavat ulohy. Povedat mu,dnes by si mohol povysavat. A postupne ho takto zaucat.
Ľahni si k televizoru tiež a na otázku čo bude na večeru odpovedaj úplne jednoducho - čo si spravíš to budeš mať. Celkovo neviem prečo robíš všetko za dospelého muža len kvôli nejakému blbému prsteňu. Variť/obstarať jedlo dokáže už decko, prať, vešať aj upratovať tiež. Vráť ho domov na prevýchovu.
Ľahni si k televizoru tiež a na otázku čo bude na večeru odpovedaj úplne jednoducho - čo si spravíš to budeš mať. Celkovo neviem prečo robíš všetko za dospelého muža len kvôli nejakému blbému prsteňu. Variť/obstarať jedlo dokáže už decko, prať, vešať aj upratovať tiež. Vráť ho domov na prevýchovu.
@januska12323 Tiez neviem, preco je problem na otazku "co bude na veceru?" povedat- "nic". Ja by som s tym problem rozhodne nemala. Takisto sa to moze ona opytat jeho. Len nechapem, ze jej to doteraz 10 rokov nevadilo.
Po 10 rokoch si zistila, ze nic nevie? Tak mu dalej rob mamu.
@pytame_sa_za_teba takychto treba pustat k vode mozno sa to dalsia generacia muzov nauci ze mama bola iba v detstve , a nie ze to pokracuje v manzelstve. Ja ta chapem.prve roky sa snazis , potom robis ale uz ta to nebavi a nakoniec si povies ze toto uz nechces a po rozvode nechapes naco si cele roky cakala. Jaka parada zbavit sa gule na nohe.