icon

Ako materská dovolenka ovplyvňuje priateľstvá?

8. máj 2026

Dnes som sa tak zamyslela nad tým že ako materská a celkovo narodenie dieťaťa pre vetra a preverí priateľstva. Naozaj sa mi osvedčilo že veľa kamarátiek nebola vôbec pravých vôbec nevedeli ma pochopiť že som matka čo je úplne v poriadku pretože keďže sa mi neboli matky tak tomu nevedeli dať asi zmysel …Dalej taki ktori paradoxne boli podpora tak odisli postupne do zahranicia a realne mam 2 kamaratky ktore su kotvy… mate to podobne ?

anonym_ff3634
8. máj 2026

Normálna, bežná vec v živote každého človeka. Kamosi zostanú vo väčšine prípadov, len majú iné záujmy, alebo sú ďaleko. Keď sa raz stretnete, porozprávate sa, ako za starých čias. Do tvojho života budú prichádzať nové priateľstva a prestaneš to raz riešiť. To je život a tak to funguje, je len na človeku, ako sa s tým vyrovná. 😉

anonym_0126b8
8. máj 2026

..ty píšeš, že nevedeli pochopiť, že si matka? a ty si ich vedela pochopiť, že ony nie? že ony sa s tebou tešia, že máš dieťa, úprimne, ale v skutočnosti ich naozaj nezaujíma, že dieťa si dva krát cvrklo do nočníka, alebo že je ochotné už zješ cuketu? vaše kamarátstvo je o vás dvoch, takže áno, keď príde niekto tretí, už to možno nie je také ako predtým. 🙂 ale myslím, že naozaj silné priateľstvá to zvládnu.. len pointa je v tom, že ty hovoríš, že vlastne ony sú tie zlé, lebo nevedia pochopiť, ale pritom tá zmena prišla z tvojej strany (aj keď je to niečo tak veľké ako dieťa), nie z ich 🙂

valria
8. máj 2026

@anonym_autor Aj najlepšie kamarátstva trvajú dočasne....viažu sa k istému obdobiu, prostrediu. Ľudia prichádzajú, odchádzajú, menia sa....tak to má byť.

anonym_2f2150
8. máj 2026
@valria

@anonym_autor Aj najlepšie kamarátstva trvajú dočasne....viažu sa k istému obdobiu, prostrediu. Ľudia prichádzajú, odchádzajú, menia sa....tak to má byť.

@valria neni pravda mám kamošku od detstva

valria
8. máj 2026
@anonym_2f2150

@valria neni pravda mám kamošku od detstva

@anonym_2f2150 Aj ja, ale popritom ich dosť pribudlo (aj odbudlo). A koľko máš rokov?

anonym_2f2150
8. máj 2026
@valria

@anonym_2f2150 Aj ja, ale popritom ich dosť pribudlo (aj odbudlo). A koľko máš rokov?

@valria 31 budem mať

anonym_ab4b6b
8. máj 2026

@anonym_autor tvoje dieťa je zaujímavé len pre teba, druhých až tak nezaujíma. A keď sa s nimi stretneš a každú chvíľu skaces okolo dieťaťa, tak je to na nervy, nemôžeš im zazlievať. Chcú stráviť kvalitný čas s kamarátom, prebrať problémy, alebo dačo pojest a vypiť a nie vnímat cudzie dieťa a jeho potreby, alebo matku, ktorá rozpráva len o každom prde svojho dieťaťa

valria
8. máj 2026
@anonym_2f2150

@valria 31 budem mať

@anonym_2f2150 Tak to určite nebude jediná;)

anonym_2ebcf5
8. máj 2026

Ja sama som odstrihla jednu kamarátku. Vieš prečo ? Lebo každé stretnutie s ňou bolo o tom ako im idú zúbky, ako bežkajú, ako cikajú do nočníčka, ako papkali batatík a cuketku.
Jej svet sa cvrkol len na dieťa. Chcem sa stretnúť, porozprávať o kadečom, a nie pokaždé a dokola riešiť deti.

autor
8. máj 2026
@valria

@valria tak to vnimam aj ja .

Praveze aj tie priority a aj posuny v zivotoch nie len deti ale kazdy niekde smerujeme rastieme , karierne aj duchovne sa rozvijame a tu sa cesty odlucuju lebo nemozeme tahat vsetci za jeden povraz.

marca12
8. máj 2026
@anonym_autor

@valria tak to vnimam aj ja .

Praveze aj tie priority a aj posuny v zivotoch nie len deti ale kazdy niekde smerujeme rastieme , karierne aj duchovne sa rozvijame a tu sa cesty odlucuju lebo nemozeme tahat vsetci za jeden povraz.

@anonym_autor Mam kamosky,s ktorymi sa nestretavam casto. Napr mam jednu kamosku,ktora zije sama,neustale cestuje,chodi na vylety. Ja som s nou nevedela udrzat krok a tak sa nase cesty rozisli a ona si nasla novu kamosku na tieto veci. Ale obcas sa stretneme a super pokecame. Nepovazujem to za rozviazanie kamarasrva. Povazujem ju za kamaratku a nehnevam sa na nu za to,ze ma ine priority a iny zivot ako ja. Ked tak prejdem vsetky kamosky,tak kazda sme ina. Ale zasadne je,ze my neriesime osobne veci. Nemam kamosky ako butlave vrby,mozno preto nam kamaratstvo drzi uz roky,aj ked nie sme v dennom kontakte.