icon

Ako prekonať strach z druhého tehotenstva?

Včera o 20:45

S manzelom sme sa kedysi davno dohodli,ze budeme mat dve deti.
Dieta mame jedno, tehotenstvo rizikove, bolo mi fakt pocas celeho obdobia otrasne, skoncilo to v 30.tyzdni kvoli masivnemu krvacaniu, abrupcii placenty. Este teraz to mam pred ocami, cely ten zazitok, ked som si myslela, že jeden z nas urcite umrie.
Dieta ma skoro 5, manzel chce druhe, ale ja mám hrozny strach po tej prvej skusenosti. On sa samozrejme pomaly hneva, že som ho oklamala a druhe dieta odmietam, ale bojím sa,ze sa toto zopakuje alebo sa mi nieco stane a dieta bude polosirota.
Prejde ma tento pocit niekedy? Tie nekonecne obavy a krvava scena pred ocami? Akoze, keby mal byt tehotny on, kludne môžeme pocat aj zajtra...

Strana
z2
anonym_9a189a
Včera o 20:47

my sme si kedysi tiez hovorili, ze budeme mat dve deti, a po prvom porode sme to prehodnotili. (syn mal apgar 3 a hrozilo, ze bude mat nasledky. nastastie nema.) uprimne, ja by som neriskovala, nechapem, preco tvoj muz tak na to tlaci. okrem emocie "ja chcem" treba pouzit aj mozog, hlavne ked si mala taketo velke problemy.

anonym_afc7e9
Včera o 20:48

@anonym_autor reálne skús psychológa

crazy_cat_lady
Včera o 20:49

A skusila si sa s manzelom porozpravat, preco nechces druhe dieta? Ak nie je uplny idiot, tak si myslim, ze to pochopi

anonym_c1491c
Včera o 20:49

@anonym_autor oklamala? Moje nervy... ty sa môžeš, nie pomaly ale hneď teraz hnevať, ze mu nezáleží na tvojom zdraví, prípadne živote.

autor
Včera o 20:50
@anonym_9a189a

my sme si kedysi tiez hovorili, ze budeme mat dve deti, a po prvom porode sme to prehodnotili. (syn mal apgar 3 a hrozilo, ze bude mat nasledky. nastastie nema.) uprimne, ja by som neriskovala, nechapem, preco tvoj muz tak na to tlaci. okrem emocie "ja chcem" treba pouzit aj mozog, hlavne ked si mala taketo velke problemy.

@anonym_9a189a tak chvalabohu,ze to dobr dopadlo. Pre vas. No on ma malo empatie. Berie to tak,ze som sebec, ze ako by mne bolo nemat súrodencov. No samozrejme, že otrasne, lebo ich poznam. Ak by som ich nikdy nepoznala, nemali by mi ako chybat

autor
Včera o 20:50
@anonym_afc7e9

@anonym_autor reálne skús psychológa

@anonym_afc7e9 aj to mi napadlo, len ci by to ozaj pomohlo? Musela by som najsr niekoho, komu by som sa vedela naozaj otvoriť

autor
Včera o 20:51
@crazy_cat_lady

A skusila si sa s manzelom porozpravat, preco nechces druhe dieta? Ak nie je uplny idiot, tak si myslim, ze to pochopi

@crazy_cat_lady samozrejme,ze rozpravala. Ale on sa na to inak pozera. Ze sa vraj vsetkeho bojim a nemusim umret pri porode, moze ma zrazit aj auto cestou z prace

autor
Včera o 20:52
@anonym_c1491c

@anonym_autor oklamala? Moje nervy... ty sa môžeš, nie pomaly ale hneď teraz hnevať, ze mu nezáleží na tvojom zdraví, prípadne živote.

@anonym_c1491c vsak práve

anonym_afc7e9
Včera o 20:53
@anonym_autor

@anonym_afc7e9 aj to mi napadlo, len ci by to ozaj pomohlo? Musela by som najsr niekoho, komu by som sa vedela naozaj otvoriť

@anonym_autor ja som bola, no z iného dôvodu ( tiež spojené s tehotenstvom) a pomohlo. Len treba byť úprimná a odporúčala by som aj mužovi

anonym_c1491c
@anonym_autor

@anonym_autor psychológa skôr pre neho. A to myslím vážne. A nie, keby mal byt tehotný on, nebolo by to po rovnakej skúsenosti hned zajtra. Keby mal rovnakú skúsenosť, dal by ťa rovno sterilizovať ako mačku.

pr85

@anonym_autor my sme sa na druhom rande hneď dohodli, že chceme 2 deti a dohodu každý z nás dodržal.

anonym_c1491c
Včera o 20:55
@pr85

@anonym_autor my sme sa na druhom rande hneď dohodli, že chceme 2 deti a dohodu každý z nás dodržal.

@pr85 trval by si na dodržaní dohody aj keby ďalšie tehotenstvo ohrozovalo tvoju ženu na živote. Vieš, človek mieni, Pan Boh mení. Niekedy nieje všetko tak ako si naplánujeme

jblheart
Včera o 20:55

@anonym_autor Tak choď ku gynekológovi na vyšetrenie najprv ? Nech ťa pozrie a povie či si zdravá a nie je dôvod sa obávať mať ďalšie dieťa alebo že to neodporúča a od toho sa odraziť.

Ak povie že nie je problém zdravotne tak asi smer psychológ aby ti pomohol sa vyrovnať z traumou ktorou si prešla počas prvého tehotenstva.

Ak povie že to je zdravotne problém tak hotovo.. a mal by pochopiť že tvoje zdravie je prednejšie ako to že on chce dve deti a navyše ak chce silou mocou druhé a nejako sa dohodnete tak sú aj iné možnosti - (náhradná matka, adopcia napríklad..)

crazy_cat_lady
Včera o 20:58
@anonym_autor

@crazy_cat_lady samozrejme,ze rozpravala. Ale on sa na to inak pozera. Ze sa vraj vsetkeho bojim a nemusim umret pri porode, moze ma zrazit aj auto cestou z prace

@anonym_autor mas za manzela obmedzeneho sebca, ak to nepochopi po normalnom rozhovore, viac by som sa s nim o tom nebavila

pr85
Včera o 20:58
@anonym_c1491c

@pr85 trval by si na dodržaní dohody aj keby ďalšie tehotenstvo ohrozovalo tvoju ženu na živote. Vieš, človek mieni, Pan Boh mení. Niekedy nieje všetko tak ako si naplánujeme

@anonym_c1491c prispôsobil by som sa podla zdravotného stavu ženy. Ak by sa to nepodarilo, nič by sa nedialo.

autor
Včera o 21:02
@anonym_afc7e9

@anonym_autor ja som bola, no z iného dôvodu ( tiež spojené s tehotenstvom) a pomohlo. Len treba byť úprimná a odporúčala by som aj mužovi

@anonym_afc7e9 skusim pozriet niekoho schopneho v okoli

anonym_c1491c
Včera o 21:02
@anonym_autor

@anonym_autor to je neskutočné bagatelizovanie. Zrazenie autom je nahoda. Za predpokladu, ze si davas pozor. Opakované predcasne odlúčenie placenty je statisticky výrazne vyššie. Okolo 15% šanca ak sa to stalo raz, 25% ak sa to stalo opakovane. Som si istá, ze ak by si muža poslala na zoskok padákom s tým, ze je 15% šanca, ze sa neotvorí, zostane radšej doma suchat nohami.

autor
Včera o 21:03
@anonym_c1491c

@anonym_autor psychológa skôr pre neho. A to myslím vážne. A nie, keby mal byt tehotný on, nebolo by to po rovnakej skúsenosti hned zajtra. Keby mal rovnakú skúsenosť, dal by ťa rovno sterilizovať ako mačku.

@anonym_c1491c on by určite nesiel. Ale mas pravdu v tej sterilizacii 😄

dzulli1980
Včera o 21:04

Pozri ... v prvom rade je to o Tebe ... ako to cítiš Ty ... nie nejaký debil, ktorému, podľa toho, čo píšeš, na Tebe vôbec nezáleží ... a dôležité sú nejaké "dohody" ... život nie je čiernobiely ... možno by druhé tehotenstvo bolo bez problémov, možno by si to nedala ... Ty sa rozhodni, Ty si tá, ktorá si to bude musieť "odtrpieť".

anonym_c1491c
Včera o 21:04
@pr85

@anonym_c1491c prispôsobil by som sa podla zdravotného stavu ženy. Ak by sa to nepodarilo, nič by sa nedialo.

@pr85 presne. Keby to bolo len o tom, ze zrazu bezdôvodne zmenila názor, to by bol podraz. Zdravotné dôvody, by vsak mal respektovat. Su aj iné cesty k dieťaťu. Hoci uznávam, ze to nieje pre každého

autor
Včera o 21:05
@jblheart

@anonym_autor Tak choď ku gynekológovi na vyšetrenie najprv ? Nech ťa pozrie a povie či si zdravá a nie je dôvod sa obávať mať ďalšie dieťa alebo že to neodporúča a od toho sa odraziť.

Ak povie že nie je problém zdravotne tak asi smer psychológ aby ti pomohol sa vyrovnať z traumou ktorou si prešla počas prvého tehotenstva.

Ak povie že to je zdravotne problém tak hotovo.. a mal by pochopiť že tvoje zdravie je prednejšie ako to že on chce dve deti a navyše ak chce silou mocou druhé a nejako sa dohodnete tak sú aj iné možnosti - (náhradná matka, adopcia napríklad..)

@jblheart gynekologicke ťažkosti nemam, musela by som ist ku kardiologovi, kdr aj idem, no ak by som chcela byt tehotna,musel by mi zmenit lieky za ine, ktore neviem ci by mi zabrali alebo ci by som po nich bola ok a takisto by som musela ist k diabetologovi. Gyn povedala,ze by sa niečo mohlo stat aj nemuselo, to je vo hviezdach.

autor
Včera o 21:06
@anonym_c1491c

@pr85 presne. Keby to bolo len o tom, ze zrazu bezdôvodne zmenila názor, to by bol podraz. Zdravotné dôvody, by vsak mal respektovat. Su aj iné cesty k dieťaťu. Hoci uznávam, ze to nieje pre každého

@anonym_c1491c ja by som brala aj ine cesty, ale manzel by to tak nechcel

viestta
Včera o 21:06
@anonym_autor

@anonym_autor keď empatiu rozdávali, tvoj muž stal v inom rade. Psychológa by skôr potreboval on, chlapi ani matne netušia co dokáže narobiť tehotenstvo so ženským telom a psychikou. Ten tvoj obzvlášť.

autor
Včera o 21:07
@dzulli1980

Pozri ... v prvom rade je to o Tebe ... ako to cítiš Ty ... nie nejaký debil, ktorému, podľa toho, čo píšeš, na Tebe vôbec nezáleží ... a dôležité sú nejaké "dohody" ... život nie je čiernobiely ... možno by druhé tehotenstvo bolo bez problémov, možno by si to nedala ... Ty sa rozhodni, Ty si tá, ktorá si to bude musieť "odtrpieť".

@dzulli1980 pravda prabduca, zena si to odsere ako jedina s prepacenim. Aj by som chcela, ale strach a zdravy rozum je momentálne silnejsi ako chcenie

autor
Včera o 21:07
@viestta

@anonym_autor keď empatiu rozdávali, tvoj muž stal v inom rade. Psychológa by skôr potreboval on, chlapi ani matne netušia co dokáže narobiť tehotenstvo so ženským telom a psychikou. Ten tvoj obzvlášť.

@viestta nevedia. Priala by som im, aby si to mohli aspon skusit.

autor
Včera o 21:08
@anonym_c1491c

@anonym_autor to je neskutočné bagatelizovanie. Zrazenie autom je nahoda. Za predpokladu, ze si davas pozor. Opakované predcasne odlúčenie placenty je statisticky výrazne vyššie. Okolo 15% šanca ak sa to stalo raz, 25% ak sa to stalo opakovane. Som si istá, ze ak by si muža poslala na zoskok padákom s tým, ze je 15% šanca, ze sa neotvorí, zostane radšej doma suchat nohami.

@anonym_c1491c no ved o to ide. A ci chcem pokusat osud, to si nie som istá.

janickacrazy
Včera o 21:09
@anonym_autor

@viestta nevedia. Priala by som im, aby si to mohli aspon skusit.

@anonym_autor keby si ho zobrala k lekárovi, nech mu to vysvetlí autorita? Že je tam pre teba riziko zdravotné? Možno by to pomohlo.

autor
@pr85

@pr85 aspon,ze si chapavy manzel. 👍

babydesire

Je logicke,ze sa toho bojis..asi by bolo dobre citlivo sa o tom rozpravat, poradit sa s gynekologom, psyhologom a inymi zenami s podobnymi skusenostami..poznam jednu co sa tiez bala mat druhe, lebo v prvom tehu mala komplikacie a porod bol tiez s problemami,,prekvapilo ma, ked som sa neskor dozvedela, ze cakaju babatko..verila som, ze to bude v pohode..no toto tehu a porod bolo este rizikovejsie a maly bol dva dni po porode prevazany na specialne vysetrenia do inej nemocnice..ina zena sa tiez bala mat druhe lebo pri prvom takmer zomrela ked uz sa koncilo tehotenstvo...no dalsie babo zvladla porodit bez problemov..pribehy su rozne, no dolezita je psychika a odborny pohlad lekarov

ivik4
Včera o 21:24

Fu, no tvoj muz moze byt stastny ze ma Teba aj Vase dieta. Moj muz mi povedal po porode ze dobre ze sme od zaciatku vedeli ze chceme len jedno, lebo by dalsie tehotenstvo u mna nikdy nedopustil ( tiez som rada ze sme vobec so synom prezili). A ja tiez nie

Strana
z2