icon

Ako prekonať túžbu po ďalšom dieťatku?

14. júl 2025

Ako ste “prekonali” tuzbu po dalsom dietatku?

Nejde o ziadne zdravotne dovody, ani vek, ani financnu stranku. Len manzel nechce o dalsom babatku pocut. Mame uz “velkych” chlapcov 7 a 5 r, ktori su moje pokladiky, moj cely svet…ale mne zrazu zacalo chybat to male vonave babatko.
Uz mesiace ma chyta tuzba po dalsom, neviem si pomoct.
Ako to prekonat?
Prejde to same?
Je to len nejake obdobie?
Zazili ste to?
Asi s muzom velmi nepohnem, je to tvrdohlavy baran.. Len to musim v sebe nejako spracovat.
Ked sme sa minule rozpravali, ci by chcel aj tretie, tak sa az zacudoval a opytal sa: “Ty ano? Ved uz mame relativne pokoj, deti v noci neplacu, chodis do prace, vieme ist na vylet, dovolenku, vedia nam deti postrazit rodicia. Zas to chces zazivat? Plienky, kojenie, prebdene noci, koliky, porod?”
No ano😀

Vdaka za nazor alebo vlastnu skusenost.

Strana
z3
autor
17. júl 2025
@evkatk

Niet divu, že manžel je vyplašený. Mať deti s 2 ročným rozdielom, to je des. Nedá sa ani dôkladne venovať každému zvlášť, udržiavať absolútnu čistotu v obydlí, to chce nočné upratovanie s maximálne 3 hodinovým spánkom,... Deti som mala každých 7 rokov a bolo to skvelé. Takže ho musíš presvedčiť, že z ďaleka to nebude také ako vtedy. Aj dieťa, ktoré bude mať mamu pre seba a kľudnejšiu, bude kľudnejšie. Staršie tiež pomôžu v maličkostiach a vzťah medzi deťmi s veľkým vekovým rozdielom je od začiatku a aj v dospelosti úžasný. Maličké omladí, občerství rodinu a v starobe je silnou oporou, keď sú aj starší súrodenci už starí.

@evkatk neviem odkial mate tento model, ale da sa fungovat aj detmi a mat cisto. manzel mi pomaha s domacnostou, nikdy tu nebolo spinavo. stihala som pri dvoch malych detoch upratat, navarit aj robit vsetky cinnosti okolo domacnosti, domu, zahrady. Ale mala som menej rokov a viac energie. Teraz by to bolo asi tazsie 😀

Strana
z3