icon

Ako priviesť partnerku k rozumu pri výchove dieťaťa?

22. okt 2025

Mám dieťa s jednou ženou, nie sme pár ani sme neboli, pár krát sme si spolu užili a podarilo sa. O dieťa sa staráme spoločne, nežijeme v jednej domácnosti, ale všetko nakupujem, posielam jej peniaze a chodievam za nimi pravidelne niekoľko krát do týždňa. Ak si ona potrebuje niekam na hodinku odskočiť, vždy sa snažím si zariadiť čas aby som s dieťaťom mohol byť ja. Nebývame blízko seba a ja kvôli práci aj občas cestujem na služobky, čiže robím čo je v mojich silách.
Malý bude mať 4 mesiace, a ona sa ponorila do nejakých divných skupín na facebooku a aj tu, preto to tu píšem, možno sa tu nájde niekto, kto sa s tým už stretol, kde jej iné ženy radia divné veci. Ani neviem ako to popísať, nejaké somariny na zakliatie či čo, že mu ma lízať oči a bylinky zapalovať v byte na prečistenie, niečo s ocikanými plienkami…fakt neviem, pár krát mi to povedala, a myslel som si, že si robí srandu, no raz som k nej prišiel a smrdelo jej v byte jak v kostole po kadidle, takže mi došlo, čo všetko asi robí a tým, že my sme nikdy nemali vzťah, nemal som možnosť jú spoznať a zistiť, že asi nie je úplne normálna. Zdala sa mi v pohode, nebol to typ na vzťah, to sme mali obaja vyjasnené hneď na začiatku a vedeli sme o čo ide v tom našom “vzťahu”, ale toto je naozaj priveľa. Vrchol je, že malý nie je zaočkovaný. Ona rieši všetky lekárske záležitosti s ním a pýtal som sa už niekoľko krát kedy ho dá zaočkovať, moja sestra mi hovorila, že deti v 3 mesiacoch majú prvé očkovania, a ona sa stále vyhovárala na niečo, že malý bol chorý a že doktorka jej nedvíha a pod. No nakoniec z nej vyšlo, že jej poradili ženy v nejakej skupine, že ho očkovať nemá. Ja som už skúšal všetko, tvrdo si stojím za svojim. Ona nemá blízky vzťah s mamou a nemá súrodencov, kamošky má bez detí, čiže preto hľadá rozumy na internete. Prosím vás, sú tu nejake skupiny, alebo niekde inde, kde by sa mohla pridať a normálne ženy by jej vysvetlili, lebo podľa jej slov ja tomu ako chlap nerozumiem, ako normálne fungovať a vychovávať dieťa? Potrebujem aby jej niekto zmenil obraz v tej jej hlave, a ona si myslí, že len tie ženy vedia všetko najlepšie. Ja mám v pláne si riešiť zverenie do mojej starostlivosti, ak toto takto pôjde ďalej a takéto veci si ukladám, lebo ak chce moje dieťa ohrozovať na zdraví a živote, tak to určite len tak nenechám. Stretli ste s niekto s tým? Viete mi poradiť ako ju priviesť k rozumu alebo či jej zaplatiť nejakú pestúnku, alebo neviem koho, kto jej bude s dieťaťom pomáhať a vysvetlí jej tieto veci? Fakt už neviem čo robiť, chytám sa každej slamky.

Strana
z6
anonym_e2ed21
22. okt 2025

@anonym_autor Ze "priviest ju k rozumu" 😅. No rozumu ma zjavne viac nez ty 😀. Hlavne za to neockovanie ju velmi chvalim.. A na zverenie do starostlivosti zabudni 😀.

pribinak
22. okt 2025

Sklamem tá, to že dieťa nie je zaočkované nie je dôvod na to aby bolo odobraté matke zo starostlivosti

Do budúcna: určite si kúp veľa kondómov aby si sa vyhol ďalšiemu dieťaťu s takouto partnerkou

autor
22. okt 2025
@anonym_e2ed21

@anonym_autor Ze "priviest ju k rozumu" 😅. No rozumu ma zjavne viac nez ty 😀. Hlavne za to neockovanie ju velmi chvalim.. A na zverenie do starostlivosti zabudni 😀.

@anonym_e2ed21 da sa aj inak dat najavo, ze nemate radi svoje deti ako tymto, prosim o rady od ludi s rozumom, dakujem

anonym_e2ed21
22. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_e2ed21 da sa aj inak dat najavo, ze nemate radi svoje deti ako tymto, prosim o rady od ludi s rozumom, dakujem

@anonym_autor a😅

anonym_3a1e7e
22. okt 2025

Nebude to tato hviezda?

sisamisaaa
22. okt 2025

Ja som žena, ja verím takým veciam ako raz za rok vydymiť a prečistiť priestor, verím v meditácie, vyššie vedenie, verím v Boha, verím že existujú veci ktorým nerozumieme, ale toto čo píšeš, je už moc aj na mňa. Snažím sa predstaviť si, keby môj chlap toto robil s deckom... no neviem. Fakt neviem poradiť, možno ju dostať za psychológom, do poradne pod vyhrážkami že teda ideš žiadať o opateru? Toto je už asi skôr na nejakého právnika. Akože ona má právo veriť čomu chce, v liberálnej spoločnosti aby sa človeku rozum zastavil (dieťa si môže vyberať svoje pohlavie, vieru, všetko), má práve nedať dieťa očkovať, ale ty ako otec máš tiež právo povedať svoj názor a ona by ho mala minimálne vypočuť a zamyslieť sa nad ním. Niektoré veci budeš musieť akceptovať ty, niektoré ona. Skús sa s ňou dohodnúť - napríklad OK, to že nedáš dieťa očkovať - toto sa deje a toto už veľa žien skúsilo a tie deti žijú - OK viem sa prispôsobiť, ale nepáči sa mi a nedikážem prijať to čo robíš s plienkami alebo kadidlom - predsalen sú to byliny, on to čuchá, nie je to úplne prirodzené, vykadidluj si priestor keď som s malým preč OK?

domkakvet
22. okt 2025

@anonym_autor snad to aspon stalo za ten sex.

moonlight1210
22. okt 2025

@anonym_autor Tu sa zase rozhori dalsia nezmyslena vojna ockujuci-neockujuci.
O teba zachvilu uz vobec nepojde. Aj zabudnu, ze povodne sa ktosi pytal na daku radu. 🙂

magic08
22. okt 2025

@anonym_autor celkom sa obávam, že v tomto ťaháš za kratší koniec. A pre budúcnosť sa lepšie chráň

anonym_5b5d00
22. okt 2025

No ide o to ci ho priamo ohrozuje, názory môže mať aké chce bez ohľadu či sú správne a neviem ci neockovanie je dosť silný argument
Lenže ste obaja rodičia a mali by ste obaja sa rovnocenné dohodnúť
Je vidieť, že ti na dieťati záleží a je super,ze ste si ho nehali
No mať dieťa s ,, hocikým,, je to riziko nesúladu vo výchove
Možno nejakého vzťahoveho poradcu aj keď nemáte vzťah ale kvôli výchove a porozumeniu si

anonym_3a1e7e
22. okt 2025

@anonym_autor ale asi ta nepotesim, podla mna sa s tym vela neda. Ona ked uz je ponorena v nezmysloch, tak internet ju v tom len uisti. Ludia nevedia spracovavat informacie, tak to potom takto dopadne.

Pravne neviem ci mas na nieco narok, napr. zeby si siel dieta zaockovat ty. Skus sa radsej poradit s pravnikom, lebo toto asi nepojde tak, ze jej zaplatis opatrovatelku ci dohovoris.

doriiis
22. okt 2025

Daj dieťa zaočkovať ty.

deedol
22. okt 2025

tu pises uplne zbytocne, polovica mk ma rovnaky nazor ako matka tvojho dietata. je mi to luto, ale neviem, ci sa s tym da nieco robit. cim viac budes tlacit (videa, podcasty, info o neocko detoch napr. v usa, ktore zomieraju na choroby, proti ktorym sa da ockovat), tym viac si bude stat za svojim. detto utieranie ostatymi plienkami a "vydymovanie" a podobne sprostosti. mrzi ma to, ak nepocuva na racio a vedecke argumenty, tak urcite len tak nezacne.

anonym_632e53
22. okt 2025

@anonym_autor z vlastnej skusenosti viem, ze ak niecomu zacnes verit a zamotas sa do tych videi na fb tak tomu len tak lahko verit neprestanes. A moze ti aj 1000 zien vysvetlovat.
Mozes skusit zaziadat o zverenie dietata ale to ti pravdepodobne zamietnu lebo je to este babatko a potrebuje mamu.
Nabuduce si sorav dieta s niekym s kym budes zdielat rovnake nazory, postoje, s kym budete spolocne zit a dieta spolu vychovavat idealne ako par v jednej domacnosti.

anonym_e998db
22. okt 2025
@anonym_e2ed21

@anonym_e2ed21 ty nie si zaočkovaná keď si tak tvrdo proti očkovaniu? kedysi dieťa ani z pôrodnice nepustili kým nemalo prvé základné očkovanie.

anonym_e2ed21
22. okt 2025
@anonym_e998db

@anonym_e2ed21 ty nie si zaočkovaná keď si tak tvrdo proti očkovaniu? kedysi dieťa ani z pôrodnice nepustili kým nemalo prvé základné očkovanie.

@anonym_e998db Kedy prosim ta ockovali este v porodnici? 😅

krasneleto
22. okt 2025

@anonym_autor mate upraveny styk a prava k maloletemu? ak nie, sup do toho... ja o nicom nerozhodujem bez exmanzela vo veciach financnych, moralnych, mentalnych ani zdravotnych... na to sme a vzdy budeme dvaja... cize ak mas problem s tym, ze si "ide svoje" podla erudovanych rad inych zien. tak zasiahni, je to tvoje pravo. co sa tyka vydymovania domacnosti, fajn, len to treba robit ked tam nikto nie je :D a co sa tyka vytierania oci ostatou plienkou, su to stare dobre rady matere, ked ma dieta "zoci". robila som to aj ja a cuduj sa svete, aj viem kedy to mala- v sobotu ked som sla do mesta na spacirku kazdy kukal do kocika a asi ju uriekol niekto- chtiac , nechtiac. vytrela vylizala oci a bol klud... a som skutocne pri zmysloch :D

doriiis
22. okt 2025
@anonym_e2ed21

@anonym_e998db Kedy prosim ta ockovali este v porodnici? 😅

@anonym_e2ed21 ... Do roku 2012 povinne

anonym_887d15
22. okt 2025

@anonym_autor suhlasim s tebou ze dieta treba zaockovat. Moj syn ma povinne aj nepovinne ockovania. Mozno jej pribliz dobu kedy deticky umierali ako na beziacom pase na presne tieto choroby na ktore dnes mame ockovania . Ale to niektorym nevysvetlis nikdy. Tu by som podporu nehladala.

Skor ti chcem povedat , ze klobuk dole ako si sa zachoval a o dietatko sa staras a zaujimas . Velka vacsina chlapov zdrhne vypari sa. Si spravny chalan 🙂

zuzubb007
22. okt 2025

Bohužiaľ to čo píšeš, rovno ti poviem takýchto psycho mamičiek je niekoľko percent, proste z očkovania dieťa bude mať autizmus, cukrovku a podobne drísty, ale to nepresvedčiš nikoho, skôr si mal na začiatku uvažovať ako vytiahnuť načas, a dobrú radu do života, dúfam, že testy otcovstva máš spravené, aby si celý život neprispieval dieťatku, ktoré nieje tvoje, a dieta ti nedajú do starostlivosti, pokiaľ matka o dieťa javí záujem a nežije pod mostom zo striekačkami okolo seba nemáš žiadnu šancu, na toto naozaj neexistuje rada, matka je vždy matka, ale pekne je, že sa staráš o dieťa aspoň toto, že si sa nevyprdol na to, bude to tazke

anonym_e2ed21
22. okt 2025
@doriiis

@anonym_e2ed21 ... Do roku 2012 povinne

@doriiis Ale to bolo len tbc ockovanie, ktore je uz uplne zrusene. Zaujimave, ze zo dna na den prestalo byt uplne poteebne, preftym uplne nevyhnutne 🤔. A aj to sa dalo odmietnut, ako sa aj teraz da odmietnut vit. K v porodnici 😉. Takze je nezmysel, ze "kedysi by dieta bez ockovania ani z porodnice nepustili"

anonym_92397e
22. okt 2025
@krasneleto

@anonym_autor mate upraveny styk a prava k maloletemu? ak nie, sup do toho... ja o nicom nerozhodujem bez exmanzela vo veciach financnych, moralnych, mentalnych ani zdravotnych... na to sme a vzdy budeme dvaja... cize ak mas problem s tym, ze si "ide svoje" podla erudovanych rad inych zien. tak zasiahni, je to tvoje pravo. co sa tyka vydymovania domacnosti, fajn, len to treba robit ked tam nikto nie je :D a co sa tyka vytierania oci ostatou plienkou, su to stare dobre rady matere, ked ma dieta "zoci". robila som to aj ja a cuduj sa svete, aj viem kedy to mala- v sobotu ked som sla do mesta na spacirku kazdy kukal do kocika a asi ju uriekol niekto- chtiac , nechtiac. vytrela vylizala oci a bol klud... a som skutocne pri zmysloch :D

@krasneleto nemalo ziadne "zoci", len bolo prestimulovane. a ziadne ocikane plienky ani vylizovanie oci nepomaha. fuj.

doriiis
22. okt 2025
@anonym_e2ed21

@doriiis Ale to bolo len tbc ockovanie, ktore je uz uplne zrusene. Zaujimave, ze zo dna na den prestalo byt uplne poteebne, preftym uplne nevyhnutne 🤔. A aj to sa dalo odmietnut, ako sa aj teraz da odmietnut vit. K v porodnici 😉. Takze je nezmysel, ze "kedysi by dieta bez ockovania ani z porodnice nepustili"

@anonym_e2ed21 .... No neviem, či si mala dieťa v tej dobe. Ja áno. Odmietnuť sa to dalo, ale obnasalo to také isté patálie, ako keď odmietnes hocijaké iné povinné očkovanie. Keďže bolo povinné. Nezrušili ho. Len nie je povinné. Ale zaočkovať proti tuberkulóze sa stále dá.

kiki68
22. okt 2025

Mozes sa obratit na socialku a sud, lekar je povinny pri odmietnuti ockovania takeho rodica nahlasit. Neviem ako to je teraz, ale myslim ze to zostalo. Ved na SK je ockovanie povinne, nie dobrovolne. Plus dieta mozes dat ako rodic v case ked s nim si zaockovat.

anonym_079aa7
22. okt 2025
@anonym_3a1e7e

Nebude to tato hviezda?

@anonym_3a1e7e ona je zasnúbená a má dievčatko

negymama
22. okt 2025

ked bude dieta starsie mozes poziadat o zverenie do striedavej starostlivosti.
si rovnaky rodic ako aj matka.
teoreticky mozes dat zaockovat dieta aj ty. si zastupca dietata. ale obavam sa , ze by to vazne narusilo vase vztahy a mohla by branit tebe v styku s dietatom.

anonym_e2ed21
22. okt 2025
@doriiis

@anonym_e2ed21 .... No neviem, či si mala dieťa v tej dobe. Ja áno. Odmietnuť sa to dalo, ale obnasalo to také isté patálie, ako keď odmietnes hocijaké iné povinné očkovanie. Keďže bolo povinné. Nezrušili ho. Len nie je povinné. Ale zaočkovať proti tuberkulóze sa stále dá.

@doriiis No samozrejme som pisala o zruseni jeho akoze "povinnosti". A ziadne velke patalie s odmietnutim nie du. Uplne jednoduchy proces 😉

negymama
22. okt 2025
@krasneleto

@krasneleto fujho.
no zaujimave, ze zeny co tieto primitivne povery neuznavaju, maju deti co nepotrebuju ostate plienky a olizovanie.
Ja som mala 4 deti, aj plakali aj mali koliky, aj boli unavene ci prestimulovane ci nevyspate a nasli sme x normalnych zdravych upokojovacich metod, bez tycho staromaterskych "zoči" blivajzov.
ani zapalky som nepalila a vyrastli zdrave spokojne.

krasneleto
22. okt 2025
@negymama

@krasneleto fujho.
no zaujimave, ze zeny co tieto primitivne povery neuznavaju, maju deti co nepotrebuju ostate plienky a olizovanie.
Ja som mala 4 deti, aj plakali aj mali koliky, aj boli unavene ci prestimulovane ci nevyspate a nasli sme x normalnych zdravych upokojovacich metod, bez tycho staromaterskych "zoči" blivajzov.
ani zapalky som nepalila a vyrastli zdrave spokojne.

@negymama vidis a mojej som vytrela oci aj vylizala a bol pokoj...

autor
22. okt 2025
@pribinak

Sklamem tá, to že dieťa nie je zaočkované nie je dôvod na to aby bolo odobraté matke zo starostlivosti

Do budúcna: určite si kúp veľa kondómov aby si sa vyhol ďalšiemu dieťaťu s takouto partnerkou

@pribinak to by som neriesil, zial stalo sa, ja som za to rad, vzdy som chcel deti a preto chcem pre svoje dieta to najlepsie,

Strana
z6