Ako priviesť partnerku k rozumu pri výchove dieťaťa?
Mám dieťa s jednou ženou, nie sme pár ani sme neboli, pár krát sme si spolu užili a podarilo sa. O dieťa sa staráme spoločne, nežijeme v jednej domácnosti, ale všetko nakupujem, posielam jej peniaze a chodievam za nimi pravidelne niekoľko krát do týždňa. Ak si ona potrebuje niekam na hodinku odskočiť, vždy sa snažím si zariadiť čas aby som s dieťaťom mohol byť ja. Nebývame blízko seba a ja kvôli práci aj občas cestujem na služobky, čiže robím čo je v mojich silách.
Malý bude mať 4 mesiace, a ona sa ponorila do nejakých divných skupín na facebooku a aj tu, preto to tu píšem, možno sa tu nájde niekto, kto sa s tým už stretol, kde jej iné ženy radia divné veci. Ani neviem ako to popísať, nejaké somariny na zakliatie či čo, že mu ma lízať oči a bylinky zapalovať v byte na prečistenie, niečo s ocikanými plienkami…fakt neviem, pár krát mi to povedala, a myslel som si, že si robí srandu, no raz som k nej prišiel a smrdelo jej v byte jak v kostole po kadidle, takže mi došlo, čo všetko asi robí a tým, že my sme nikdy nemali vzťah, nemal som možnosť jú spoznať a zistiť, že asi nie je úplne normálna. Zdala sa mi v pohode, nebol to typ na vzťah, to sme mali obaja vyjasnené hneď na začiatku a vedeli sme o čo ide v tom našom “vzťahu”, ale toto je naozaj priveľa. Vrchol je, že malý nie je zaočkovaný. Ona rieši všetky lekárske záležitosti s ním a pýtal som sa už niekoľko krát kedy ho dá zaočkovať, moja sestra mi hovorila, že deti v 3 mesiacoch majú prvé očkovania, a ona sa stále vyhovárala na niečo, že malý bol chorý a že doktorka jej nedvíha a pod. No nakoniec z nej vyšlo, že jej poradili ženy v nejakej skupine, že ho očkovať nemá. Ja som už skúšal všetko, tvrdo si stojím za svojim. Ona nemá blízky vzťah s mamou a nemá súrodencov, kamošky má bez detí, čiže preto hľadá rozumy na internete. Prosím vás, sú tu nejake skupiny, alebo niekde inde, kde by sa mohla pridať a normálne ženy by jej vysvetlili, lebo podľa jej slov ja tomu ako chlap nerozumiem, ako normálne fungovať a vychovávať dieťa? Potrebujem aby jej niekto zmenil obraz v tej jej hlave, a ona si myslí, že len tie ženy vedia všetko najlepšie. Ja mám v pláne si riešiť zverenie do mojej starostlivosti, ak toto takto pôjde ďalej a takéto veci si ukladám, lebo ak chce moje dieťa ohrozovať na zdraví a živote, tak to určite len tak nenechám. Stretli ste s niekto s tým? Viete mi poradiť ako ju priviesť k rozumu alebo či jej zaplatiť nejakú pestúnku, alebo neviem koho, kto jej bude s dieťaťom pomáhať a vysvetlí jej tieto veci? Fakt už neviem čo robiť, chytám sa každej slamky.
@anonym_autor chvalabohu, že ho nechce dať zaočkovať. Ešte budeš raz vďačný.
@anonym_autor chvalabohu, že ho nechce dať zaočkovať. Ešte budeš raz vďačný.
@weronika171717 ako som uz raz odpovedal, da sa aj inak dat najavo to ze nemate radi svoje deti ako tym ze ich nezaockujete, ja svoje dieta rad mam, cize nemusite sa k tomuto vyjadrovat, dakujem
@simca06022011 ano, ale ako som uz pisal niekolko krat, nechcem robit naprieky, nechcem chodit poza chrbat, nechcem robit rozbroje, chcem sa zhodnut a byt na jednej lodi, nechcem aby sme boli rodicia co sa neustale hadaju a trpi tym dieta
@anonym_autor autor, nic nie je stratene. Zatial to co robis, je velmi dobre. Pokracuj dalej v starostlivosti a zaujme o syna. Cim bude starsie, budes ako otec prenho dolezitejsi. Ak bude mat partnerka doveru, ze si dobry otec, bude aj viac doverovat tvojim nazorom ci postojom.
postoje nie su nemenne.
poviem ti z mojej vlastnej skusenosti. Sama som bola antiockovacia mama, v case ked este neboli nejako vyclenene ci odlisovane zdroje na nete, na spolahlive a dezinformacne. som citala vsetko zaradom a doverovala som mnohym informaciam, ktore boli ehm mierne povedane "nekvalifikovane".
ale nejak som casom vytriezvela, zacala viac selektovat, uz bolo aj viac upozornovana verejnost, ze nie vsetky info su košer, a treba byt viac kriticky a preverovat. Dokonca som niektore ockovania, ktore som detom nedala, /poslednym dvom/, dala dodatocne doockovat.
z odstupom casu, sa cudujem, ze som niektorym veciam verila.
@simca06022011 ano, ale ako som uz pisal niekolko krat, nechcem robit naprieky, nechcem chodit poza chrbat, nechcem robit rozbroje, chcem sa zhodnut a byt na jednej lodi, nechcem aby sme boli rodicia co sa neustale hadaju a trpi tym dieta
@anonym_autor tak ale ked sa s nou nebudeš vediet dohodnúť = nedá si povedať ze ty si nieco zelas inak = ako to proste chceš riešiť? To ona napr s dieťaťom vobec nechodi na poradne? Ked výhovorky = nedovolala som sa používa? Mat veci aj oficiálne na poriadku tiez nie je zla vec...
Tu nejde len o nejake povery ani o tom, ci bude dieta vodiť na futbal alebo tanečnú.. ale zdravie. Kludne s nou hod temu aj o tom.smradeni doma.. ci si mysli ze dieťa potrebuje kadejaké umeliny, spáleniny dýchať od malička. Ved netreba to hrotit a v zlom riešiť.. stačí jej dat rozumne argumenty a nech si nastuduje.
@anonym_autor autor, nic nie je stratene. Zatial to co robis, je velmi dobre. Pokracuj dalej v starostlivosti a zaujme o syna. Cim bude starsie, budes ako otec prenho dolezitejsi. Ak bude mat partnerka doveru, ze si dobry otec, bude aj viac doverovat tvojim nazorom ci postojom.
postoje nie su nemenne.
poviem ti z mojej vlastnej skusenosti. Sama som bola antiockovacia mama, v case ked este neboli nejako vyclenene ci odlisovane zdroje na nete, na spolahlive a dezinformacne. som citala vsetko zaradom a doverovala som mnohym informaciam, ktore boli ehm mierne povedane "nekvalifikovane".
ale nejak som casom vytriezvela, zacala viac selektovat, uz bolo aj viac upozornovana verejnost, ze nie vsetky info su košer, a treba byt viac kriticky a preverovat. Dokonca som niektore ockovania, ktore som detom nedala, /poslednym dvom/, dala dodatocne doockovat.
z odstupom casu, sa cudujem, ze som niektorym veciam verila.
@negymama dakujem pekne za vasu odpoved, dali ste mi nadej, vazim si to
@anonym_autor tak ale ked sa s nou nebudeš vediet dohodnúť = nedá si povedať ze ty si nieco zelas inak = ako to proste chceš riešiť? To ona napr s dieťaťom vobec nechodi na poradne? Ked výhovorky = nedovolala som sa používa? Mat veci aj oficiálne na poriadku tiez nie je zla vec...
Tu nejde len o nejake povery ani o tom, ci bude dieta vodiť na futbal alebo tanečnú.. ale zdravie. Kludne s nou hod temu aj o tom.smradeni doma.. ci si mysli ze dieťa potrebuje kadejaké umeliny, spáleniny dýchať od malička. Ved netreba to hrotit a v zlom riešiť.. stačí jej dat rozumne argumenty a nech si nastuduje.
@simca06022011 zatial mi moc argumenty nefunguju, ja vsetko zakladam na vedeckych faktoch, na tom ako veci funguju realne vo svete, ona na tom ze "ale mne henta povedala" a ta vie, lebo ona ma deti, cize to je nekonecny suboj, dam tomu cas, budem v tom pokracovat ale chcem najst aj sposob kde ona by sa citila komfortne a nechala si poradit
viac ako nad neockovanim by som sa pozastavila nad tymi dalsimi praktikami co si opisal. ja mam tiez neockovane dieta ktore je full zdrave a v pohode, zato mat za matku svojho dietata psychopatku co priklada babatku na tvar ocurane plienky a neviem co vsetko to je trosku iny problem. sak to znie jak keby nad nim ritualy doma robila 😵💫 toto by som riesila a nie neockovanie. a nie, nie je povinne ani teraz. ja som to s pediatrickou odkomunikovala a vobec sa nad tym nepozastavila ani ma nikde nehlasila.
Darmo sa tu hádžeš o zem ako to neľutuješ a chceš len dobre pre syna a ona Ti je ukradnutá. Fakt je taký, že si si ušúľal decko s niekým, koho si ani nepoznal a kto má zjavne na výchovu a starostlivosť úplne iný názor. Ona si o Tebe pravdepodobne myslí to isté, že si zaslepenný pako, ktorý chce JEJ syna ( áno... Je aj jej...) zmrzačiť očkovaním. Preto majú mať ľudia spolu deti až keď majú vyjasnené, či zdieľajú rovnaké hodnoty, názory a predstavy o živote. Ten syn je teraz Vašou obeťou. Bude večne medzi jej a Tvojim názorom. Nezabudnite sa jeho prostredníctvom jeden druhému mstiť a robiť si zle.
viac ako nad neockovanim by som sa pozastavila nad tymi dalsimi praktikami co si opisal. ja mam tiez neockovane dieta ktore je full zdrave a v pohode, zato mat za matku svojho dietata psychopatku co priklada babatku na tvar ocurane plienky a neviem co vsetko to je trosku iny problem. sak to znie jak keby nad nim ritualy doma robila 😵💫 toto by som riesila a nie neockovanie. a nie, nie je povinne ani teraz. ja som to s pediatrickou odkomunikovala a vobec sa nad tym nepozastavila ani ma nikde nehlasila.
@anonym_d96010 ja by som bol najradsej keby nebolo ani jedno, ale ockovanie ma trapi viac, klesajuca zaockovanost je hlavnou pricinou navratu a sirenia chorob, ktore boli pred tym pod kontrolou, ako napr. cierny kasel, cize takyto ludia co neockuju neohrozuju len svoje deti ale vsetkych, proste syna chcem chranit ako sa len da a cez to vlak nejde
Darmo sa tu hádžeš o zem ako to neľutuješ a chceš len dobre pre syna a ona Ti je ukradnutá. Fakt je taký, že si si ušúľal decko s niekým, koho si ani nepoznal a kto má zjavne na výchovu a starostlivosť úplne iný názor. Ona si o Tebe pravdepodobne myslí to isté, že si zaslepenný pako, ktorý chce JEJ syna ( áno... Je aj jej...) zmrzačiť očkovaním. Preto majú mať ľudia spolu deti až keď majú vyjasnené, či zdieľajú rovnaké hodnoty, názory a predstavy o živote. Ten syn je teraz Vašou obeťou. Bude večne medzi jej a Tvojim názorom. Nezabudnite sa jeho prostredníctvom jeden druhému mstiť a robiť si zle.
@anonym_fadfed nechapem tento vas komentar, myslite ze som jediny na svete? ze sa nikdy nikomu nepodarilo? alebo ze sa ludia nerozvadzaju a nehadaju aj tak aj ked boli spolu roky? a pisal som tu snad 10 krat a ze nebudem robit a nechcem robit ziadne zakerne a zle veci, chodit poza jej chrbat a robit si naprieky, hladam cestu ako to vyriesit, lebo nechcem pre syna rodicov co sa budu vkuse hadat, ako fakt nechapem o co vam ide, kebyze ide na potrat tak by ste nas zlinčovali ze sme zabili zivot, proste veci sa deju, nehody sa stavaju, ale nie som idiot co sa o svoje dieta nepostara a nezaujima ho ako zije, a ked ide o jeho zdravie tak duplom mi to nie je jedno
@anonym_autor Ze "priviest ju k rozumu" 😅. No rozumu ma zjavne viac nez ty 😀. Hlavne za to neockovanie ju velmi chvalim.. A na zverenie do starostlivosti zabudni 😀.
@anonym_e2ed21 v tomto prípade ju nie je za čo chváliť
Mám dieťa zaočkované a zdravé, ale v dnešnej dobe neviem ako by som sa rozhodla, keď človek začne čítať napr o mamičkách o reálnych prípadoch, kde zvaľujú na očkovanie rozne diagnózy, neviem či by vyhral zdravý rozum pred tým strachom.
Čítala som, že vakcíny sposobujú v mozgu( aj v celom tele) chcemický proces čo može ovplyvniť vývin mozgu dieťaťa a aj keď sa to vyvracia je to 50/50 za mňa.
Celkovo krátko po narodení pchať toľko vakcín do detí, ktorým sa všetko len vyvíja ma mrazí.
Mohli by to trochu posunúť, keď sa aspoň dieťa rozhovorí, vtedy by sa eliminovalo niekoľko diagnóz.
Tebe autor radím, aby si sa tým netrápil, aj ona neskor prehodnotí, lebo aj ona bude mať strach že niečo zanedbala, ale keď bude vidieť, že drobec je plný sily a že to 100% zvládne dá sa očkovať aj dodatočne a bez obáv ako teraz pichať ten 4 kilový batožtek.
A si skvelý otec, klobúk dolu
@anonym_autor, nuz, človek, ktorý verí v autizmus z očkovania a človek, ktorý verí v priemerný vek 40 rokov v 19. storočí sú rovnako .. ehm.... lahko ovplyvnitelni a veria každému dobre znejucemu bludu. Že babe preskakuje a počúva fantazmagorie, môže byť aj fáza. Proste je na dieťa sama a snaží sa robiť čo najlepšie a trochu pri tom ulietava. Z času na čas by som ju upozornila na niečo, čo ma najviac rusi, inak to zvykne časom prejsť aj samé. Kým neohrozuje dieťa, je len trochu viac svacnuta novomatka. S očkovaním by som šla s ňou k nejakému lezernemu pediatrovi. Teda nie takému, čo na ňu spustí hrmavicu, aká je nezodpovedná krava, ale navrhne "alternatívu" (nie iné očkovanie, to sa ani nedá, ale rozvrhnúť očkovanie na dlhší časový úsek, očkovanie menejvalentnymi vakcinami, pod dohľadom, po testoch, proste legálne a normálne alternatívy, ktoré existujú)
Zarazilo ma však, že píšeš, že máš testy. Ak máš skutočne len testy, tomu dieťaťu právne nie si nič a nikto. Kým nie si v rodnom liste, nie si otec a mozes mať testov na každý prst desať. Toto by som si dala do poriadku ako prvé, lebo keď baba spanikari a dieťa odstráni z tvojho dosahu, viac sa k nemu nedostaneš.
Fú, ťažká situácia. Nezávidím ti. Byť tebou zbieram dôkazy- sceenshoty a podobne. U takejto osoby sa to môže stupňovať a hrotiť.
Jedine čo mi teraz napadá je ísť spolu za pediatrom aby jej vysvetlil riziká neočkovania a “postrašil” že očkovanie je povinné. No a snažiť sa len veľa a veľa komunikovať, neútočiť na ňu ale snažiť sa ju pochopiť prečo sa takto rozhoduje. Prečo verí kadidlám, ocikaným plienkam a fb skupinám.
Ak to bude stále pokračovať tak nemáš žiaľ iné možnosti ako buď sa s tým zmieriť alebo ísť proti nej a urobiť jej napriek.
@anonym_e998db Kedy prosim ta ockovali este v porodnici? 😅
@anonym_e2ed21 TBC sa ockovalo tusim na treti den po narodeni, este snad aj v roku 2012, neviem, ale mne sa dieta narodilo v 2013 a to uz bolo zrusene.
Mám dieťa zaočkované a zdravé, ale v dnešnej dobe neviem ako by som sa rozhodla, keď človek začne čítať napr o mamičkách o reálnych prípadoch, kde zvaľujú na očkovanie rozne diagnózy, neviem či by vyhral zdravý rozum pred tým strachom.
Čítala som, že vakcíny sposobujú v mozgu( aj v celom tele) chcemický proces čo može ovplyvniť vývin mozgu dieťaťa a aj keď sa to vyvracia je to 50/50 za mňa.
Celkovo krátko po narodení pchať toľko vakcín do detí, ktorým sa všetko len vyvíja ma mrazí.
Mohli by to trochu posunúť, keď sa aspoň dieťa rozhovorí, vtedy by sa eliminovalo niekoľko diagnóz.
Tebe autor radím, aby si sa tým netrápil, aj ona neskor prehodnotí, lebo aj ona bude mať strach že niečo zanedbala, ale keď bude vidieť, že drobec je plný sily a že to 100% zvládne dá sa očkovať aj dodatočne a bez obáv ako teraz pichať ten 4 kilový batožtek.
@anonym_b2e14d a stalo sa vasmu dietatu nieco? Nie. Nic nie je 100%, ale vsade sa stavaju chyby, ja viem, ze je hrozne ak vam dieta ochorie ale nezaockovanostou to len zhorsujeme. V Europe pribuda pripadov kedy deti hospitalizuju s ciernym kaslom alebo osypkami. Klesa nam kolektivna imunita. Tolko zien tu s tym argumentuje ale to percento tych deti, ktorym sa nieco kvoli vakcinam stalo, je mizive, za to extremne pribudaju ochorenia u deti, ktore tu roky neboli a ako som uz spominal, do 19. storocia bol priemerny vek ludi 40 rokov, az veda, vakciny, tabletky nam zivot predlzili. A to bola doba kedy bol cisty vzduch, voda, poda a potraviny neboli nijak modifikovane, uplne najlepsie podmienky ake si my vieme predstavit a aj tak ludia umierali v 40tke. Iba veda nam zlepsuje zivot a bohuzial, neda sa pomoct vsetkym, ale nezhorsujme to vlastnym pricinenim a neohrozujme nase deti.
Fú, ťažká situácia. Nezávidím ti. Byť tebou zbieram dôkazy- sceenshoty a podobne. U takejto osoby sa to môže stupňovať a hrotiť.
Jedine čo mi teraz napadá je ísť spolu za pediatrom aby jej vysvetlil riziká neočkovania a “postrašil” že očkovanie je povinné. No a snažiť sa len veľa a veľa komunikovať, neútočiť na ňu ale snažiť sa ju pochopiť prečo sa takto rozhoduje. Prečo verí kadidlám, ocikaným plienkam a fb skupinám.
Ak to bude stále pokračovať tak nemáš žiaľ iné možnosti ako buď sa s tým zmieriť alebo ísť proti nej a urobiť jej napriek.
@anonym_fc44c2 ano, toto je to o co sa snazim, nechcem si ju uplne postvat aby nesla proti mne silou mocou, hladam sposob ako jej otvorit oci a ostali ako normalni rodicia, co sa vedia dohodnut
@anonym_e998db Kedy prosim ta ockovali este v porodnici? 😅
@anonym_e2ed21 este v roku 2010
@simca06022011 zatial mi moc argumenty nefunguju, ja vsetko zakladam na vedeckych faktoch, na tom ako veci funguju realne vo svete, ona na tom ze "ale mne henta povedala" a ta vie, lebo ona ma deti, cize to je nekonecny suboj, dam tomu cas, budem v tom pokracovat ale chcem najst aj sposob kde ona by sa citila komfortne a nechala si poradit
@anonym_autor ju ziadnymi argumentami nepresvedcis, ona ma svoju pravdu. To je ako laviciar a praviciar.
Uprimne, keby mne chlap, ktory ma nepozna, nechcel so mnou ani vztah a zacal by ma poucovat, nech si nieco nastudujem, tak ho kopnem do riti s prepacenim. Co mne ako dospelej osobe ma niekto diktovat, ze si mam daco studovat a "privadzat ma k rozumu", no na just nie. On nie je v pozicii nejakej autority, ktoru ona musi pocuvat. A to som dost proti tomu, co robi autorka, ak sa bavime o vydymovani a takychto veciach, ale som veriaca, takze pre mnohych som aj ja divna, ked pouzijem svatenu vodu a prezehnam sa. Napriklad.
My sme napriklad aj ockovania mali posunute, tiez kvoli zdravotnemu stavu, situacii s dalsimi detmi, rodinne veci, covid obdobie, karanteny,... preto niektore ockovania maju len 2 davky alebo dokonca jednu.
Svagrina dava ockovat aj nepovinne. Sestra neockuje vobec. Keby som ju chcela priviest k rozumu, posle ma do kelu a sme vybaveni. Ale hej, on je otec toho dietata. Jansom sestrinym detom len krstna, takze de facto nic. Ale to je tak, ked spolu nikdy ani par netvorili a teraz maju spolu vychovavat dieta, no tazkeee...
@anonym_b2e14d no len vies, niektore ockovania maju zmysel prave, ked su deti malicke, su najohrozenejsie. Take hemofilove invazivne zapaly mozgu, cierny kasel, virus detskej mozgovej obrny, pneumokoky. Nasi napriklad maju pneumokoky az neskor ockovane a rovno mi povedala pediatricka, ze tam uz je ina schema a tusim po roku uz stacia 2 davky a jedno dieta ma len 1 davku, ze to uz nema moc zmysel toto ockovat. Ze najhohrozenejsi su kojenci do toho roka.
@pribinak to by som neriesil, zial stalo sa, ja som za to rad, vzdy som chcel deti a preto chcem pre svoje dieta to najlepsie,
@anonym_autor nemam dieta ockovane, teda raz ockovane, ale hned mal problemy, tak ziadne ine ockovanie. Problemy bohuzial trvaju dodnes, spustene vakcinou.Parkrat malo zoci, vzdy pomohol cistec. Byvala robi chybu, ze ta pusta do nevyvetraneho bytu. Pokial dietatu neublizuje, je to ok. Tvoj nazor je ockovat, jej neockovat. Dva nazory, nic viac, neries to a nevytvaraj konflikty. Dieta ma urcite nadovsetko rada.
Uprimne, keby mne chlap, ktory ma nepozna, nechcel so mnou ani vztah a zacal by ma poucovat, nech si nieco nastudujem, tak ho kopnem do riti s prepacenim. Co mne ako dospelej osobe ma niekto diktovat, ze si mam daco studovat a "privadzat ma k rozumu", no na just nie. On nie je v pozicii nejakej autority, ktoru ona musi pocuvat. A to som dost proti tomu, co robi autorka, ak sa bavime o vydymovani a takychto veciach, ale som veriaca, takze pre mnohych som aj ja divna, ked pouzijem svatenu vodu a prezehnam sa. Napriklad.
My sme napriklad aj ockovania mali posunute, tiez kvoli zdravotnemu stavu, situacii s dalsimi detmi, rodinne veci, covid obdobie, karanteny,... preto niektore ockovania maju len 2 davky alebo dokonca jednu.
Svagrina dava ockovat aj nepovinne. Sestra neockuje vobec. Keby som ju chcela priviest k rozumu, posle ma do kelu a sme vybaveni. Ale hej, on je otec toho dietata. Jansom sestrinym detom len krstna, takze de facto nic. Ale to je tak, ked spolu nikdy ani par netvorili a teraz maju spolu vychovavat dieta, no tazkeee...
@anonym_b1c789 ja robim ale vsetko preto aby mala vsetko, nie len syn, to nie je len o tom, ze som chlap, ktory ju nepozna a nechce ju, uz bude v mojom zivote navzdy a staram sa o vsetko, rovnako ako ked bola tehotna, vsade som s nou chodil, vsetko som vybavoval, najlepsich lekarov, najlepsiu nemocnicu, najlepsiu izbu, co chcela pre dieta, to som kupil, vsade som bol kde sa dalo byt, odlozil som povinnosti ak ju trebalo niekam vziat, ja nie som len clovek co sa zrazu zjavil a ide jej kecat do zivota, ked sme sa dohodli ze do toho ideme, tak robim co je v mojich silach, ale chapem vasu pointu, no pride mi nefer aby som bol takto odrezany ked robim co mozem od kedy mi ukazala tehotensky test
@anonym_b2e14d no len vies, niektore ockovania maju zmysel prave, ked su deti malicke, su najohrozenejsie. Take hemofilove invazivne zapaly mozgu, cierny kasel, virus detskej mozgovej obrny, pneumokoky. Nasi napriklad maju pneumokoky az neskor ockovane a rovno mi povedala pediatricka, ze tam uz je ina schema a tusim po roku uz stacia 2 davky a jedno dieta ma len 1 davku, ze to uz nema moc zmysel toto ockovat. Ze najhohrozenejsi su kojenci do toho roka.
@nevenka áno, rozumiem tomu, len keď vyslovene mamičky povedia, že po očkovaní dieťa prestalo štvornožkovať a rozprávať a začali sa prikláňať k diagnózam tak to s človekom zamáva.
Ja som našťastie vtedy nečítala, Dr bola pre mňa autorita, krorú nebol dovod spochybňovať, dnes fakt neviem ako by som s tým naložila. Je to ťažké, hlavne tu MK mám zdroj a je tu stále niečo😖
@anonym_autor nemam dieta ockovane, teda raz ockovane, ale hned mal problemy, tak ziadne ine ockovanie. Problemy bohuzial trvaju dodnes, spustene vakcinou.Parkrat malo zoci, vzdy pomohol cistec. Byvala robi chybu, ze ta pusta do nevyvetraneho bytu. Pokial dietatu neublizuje, je to ok. Tvoj nazor je ockovat, jej neockovat. Dva nazory, nic viac, neries to a nevytvaraj konflikty. Dieta ma urcite nadovsetko rada.
@anonym_1fc5a8 to sa tak nechat neda, syna zaockovat musime, cez to vlak proste nejde, konflikt vytvarat nechcem, preto hladam cestu ako ju nasmerovat spravnym smerom tak aby s tym bola aj ona ok
@nevenka áno maličké deti sú ohrozené, mojej kolegyne zomrelo dieťa na meningitídu, staršia dcéra už chodila do školy zrejme to odtiaľ doniesla, malo len 3 mesiace a obrnu malo kopu detí keďže sa neočkovala v minulosti ja som mala také dve kolegyne, hlavne očkovať treba keď je dieťa úplne zdravé
@nevenka áno, rozumiem tomu, len keď vyslovene mamičky povedia, že po očkovaní dieťa prestalo štvornožkovať a rozprávať a začali sa prikláňať k diagnózam tak to s človekom zamáva.
Ja som našťastie vtedy nečítala, Dr bola pre mňa autorita, krorú nebol dovod spochybňovať, dnes fakt neviem ako by som s tým naložila. Je to ťažké, hlavne tu MK mám zdroj a je tu stále niečo😖
@anonym_b2e14d treba si hladat zdroje v realnom zivote, tolko ludi o tom pise a zil som v kazdom kute Slovenska, v niekolkych mestach Europy, stretol som vela ludi, a mal vela kolegov, a nikdy som sa s tym nestretol, nehovorim, ze to neexistuje, ale internetove "jedna pani povedala" ma nepresvedci, lebo keby tych pripadov bolo tolko, ako sa o nich pise na internetovych forach, kazdy druhy clovek by mal taketo dieta, ktoremu sa nieco stalo po vakcine, proste internet dokaze vsetko nafuknut milion krat, a kym realne vsade nestretavam ludi co by s tym mali skusenost, neverim tomu, ako som aj spominal, ja som z obrovskej rodiny, rodicia mali obaja vela surodencov a kazdy z nich mal tiez viac nez jedno dieta, kazdy z nas je ockovany a zdravy, co nemeni nic na fakte ze sa moze stat vynimka, ale to je vo vsetkom v zivote, neexistuje aspekt zivota kde by nieco fungovalo na 100%, ale faktom je, ze deti viac ohrozuje ked su nezaockovane nez to ked su

sud ohladoom dietata mate poriesieni, zverenie dietata do opatery a pod.. nie? mozes s kludom zavolat detskej lekarke, spytat sa na vlastne dieta, mozes tam s nim aj ist...