icon

Ako priviesť partnerku k rozumu pri výchove dieťaťa?

22. okt 2025

Mám dieťa s jednou ženou, nie sme pár ani sme neboli, pár krát sme si spolu užili a podarilo sa. O dieťa sa staráme spoločne, nežijeme v jednej domácnosti, ale všetko nakupujem, posielam jej peniaze a chodievam za nimi pravidelne niekoľko krát do týždňa. Ak si ona potrebuje niekam na hodinku odskočiť, vždy sa snažím si zariadiť čas aby som s dieťaťom mohol byť ja. Nebývame blízko seba a ja kvôli práci aj občas cestujem na služobky, čiže robím čo je v mojich silách.
Malý bude mať 4 mesiace, a ona sa ponorila do nejakých divných skupín na facebooku a aj tu, preto to tu píšem, možno sa tu nájde niekto, kto sa s tým už stretol, kde jej iné ženy radia divné veci. Ani neviem ako to popísať, nejaké somariny na zakliatie či čo, že mu ma lízať oči a bylinky zapalovať v byte na prečistenie, niečo s ocikanými plienkami…fakt neviem, pár krát mi to povedala, a myslel som si, že si robí srandu, no raz som k nej prišiel a smrdelo jej v byte jak v kostole po kadidle, takže mi došlo, čo všetko asi robí a tým, že my sme nikdy nemali vzťah, nemal som možnosť jú spoznať a zistiť, že asi nie je úplne normálna. Zdala sa mi v pohode, nebol to typ na vzťah, to sme mali obaja vyjasnené hneď na začiatku a vedeli sme o čo ide v tom našom “vzťahu”, ale toto je naozaj priveľa. Vrchol je, že malý nie je zaočkovaný. Ona rieši všetky lekárske záležitosti s ním a pýtal som sa už niekoľko krát kedy ho dá zaočkovať, moja sestra mi hovorila, že deti v 3 mesiacoch majú prvé očkovania, a ona sa stále vyhovárala na niečo, že malý bol chorý a že doktorka jej nedvíha a pod. No nakoniec z nej vyšlo, že jej poradili ženy v nejakej skupine, že ho očkovať nemá. Ja som už skúšal všetko, tvrdo si stojím za svojim. Ona nemá blízky vzťah s mamou a nemá súrodencov, kamošky má bez detí, čiže preto hľadá rozumy na internete. Prosím vás, sú tu nejake skupiny, alebo niekde inde, kde by sa mohla pridať a normálne ženy by jej vysvetlili, lebo podľa jej slov ja tomu ako chlap nerozumiem, ako normálne fungovať a vychovávať dieťa? Potrebujem aby jej niekto zmenil obraz v tej jej hlave, a ona si myslí, že len tie ženy vedia všetko najlepšie. Ja mám v pláne si riešiť zverenie do mojej starostlivosti, ak toto takto pôjde ďalej a takéto veci si ukladám, lebo ak chce moje dieťa ohrozovať na zdraví a živote, tak to určite len tak nenechám. Stretli ste s niekto s tým? Viete mi poradiť ako ju priviesť k rozumu alebo či jej zaplatiť nejakú pestúnku, alebo neviem koho, kto jej bude s dieťaťom pomáhať a vysvetlí jej tieto veci? Fakt už neviem čo robiť, chytám sa každej slamky.

autor
22. okt 2025
@anonym_5b5d00

Ak si žil aj inde ako na Slovensku potom vieš ze je veľa krajín kde očkovanie nieje povinné
Prepáč ale táto diskusia sa mi nejako už nezdá

@anonym_5b5d00 a vy viete kde vsade povinne ockovanie je? nevravim, ze som zil v kazdej krajine sveta, zil som vo Francuzsku, Polsku, Lotyssku...urcite nemam informacie zo vsetkych krajin sveta, ale tam kde som bol sa deti bezne ockovali a nestretol som sa s ludmi, ktori by riesili komplikacie po ockovani

anonym_5b5d00
22. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_5b5d00 a vy viete kde vsade povinne ockovanie je? nevravim, ze som zil v kazdej krajine sveta, zil som vo Francuzsku, Polsku, Lotyssku...urcite nemam informacie zo vsetkych krajin sveta, ale tam kde som bol sa deti bezne ockovali a nestretol som sa s ludmi, ktori by riesili komplikacie po ockovani

@anonym_autor určite si chodil po svete aby si zisťoval komplikácie po očkovaní
Prepáč ale uz neverim tvojej téme ze je to real
Pekný deň prajem

autor
22. okt 2025
@luccija

@anonym_autor materstvo ženu veľmi zmení hlavne psychicky to je taká nálož hormónov, zodpovednosti, strachu a informácií, že az.Ina bola, keď ste spolu chodili iná je teraz. Nema to ani ona ľahké byť sama na dieťa aj, keď pomáhas a robíš čo sa da..Tak nacni tému ty veríš takým veciam?nie útokom to sú hlúposti atď..nepíšem, že tak reagujes len príklad.Niekedy je veľmi ťažké v tych miliónoch rád ohľadne deti sa vyznať.Ja mám už 18 r" dieťa", ale nechcela by som byt teraz mladá mama všetko sa príliš komplikuje a absentuje zdravý sedliackym rozum.
Vidím to na kamarátke už je babka mala dcéru v 20 r s všetko čo povie dcere je zastaralé, hlúposť teraz sa to robí inak.A jej dcéra je na pokraji nervov, lebo nič iné nerobí len pozoruje dieťa či bude autista mala ťažký pôrod a je trocha pozadu.
S tou ocikanou plienkou pretriet oči to mi povedala moja svokra🤣to sú také povedacky starsej generácie detto nechodiť von do krstu, červená maslicka na kočíku.Ty nepripúštas, že by ste mali vzťah a žili spolu?nie je tam žiadna šanca?
Ešte vás čaká veľa kompromisov a nedorozumení a iných pohľadov na vychovu

@luccija to asi nie, vychadzali sme vzdy ako kamarati, nebol medzi nami nikdy problem, vzdy sme si vsetko dokazali vydiskutovat v klude a bez hadok, ale ano, chapem, hormony a vsetko okolo, preto do toho nechcem ist bezhlavo a nasilu a vydupavat si svoje, zvazujem ich vsak prestahovat blizsie k sebe, evidentne potrebujem investovat este viac casu aspon do doby kym sa to nejak neutrasie a ked bude vacsi urcite chcem striedavu starostlivost, ak teda prideme k nejakemu rieseniu

autor
22. okt 2025
@anonym_5b5d00

@anonym_autor určite si chodil po svete aby si zisťoval komplikácie po očkovaní
Prepáč ale uz neverim tvojej téme ze je to real
Pekný deň prajem

@anonym_5b5d00 vzdy som vsade mal kolegov s malymi detmi a rodicia bezne hovoria o svojich detoch, asi by sa niekto zmienil o tom, ze moje dieta ma takuto komplikaciu kvoli ockovaniu, ja sa s kolegami nebavim len o praci, a viem vela osobnych informacii o vela ludoch, s ktorymi som pracoval, ale okay, asi je to nestandardne, pekny den aj vam

luccija
22. okt 2025
@anonym_autor

@luccija to asi nie, vychadzali sme vzdy ako kamarati, nebol medzi nami nikdy problem, vzdy sme si vsetko dokazali vydiskutovat v klude a bez hadok, ale ano, chapem, hormony a vsetko okolo, preto do toho nechcem ist bezhlavo a nasilu a vydupavat si svoje, zvazujem ich vsak prestahovat blizsie k sebe, evidentne potrebujem investovat este viac casu aspon do doby kym sa to nejak neutrasie a ked bude vacsi urcite chcem striedavu starostlivost, ak teda prideme k nejakemu rieseniu

@anonym_autor znies rozumne, ale musíš rátať aj s tým, že ona si časom niekoho nájde a prídu ďalšie rozumy a komplikácie.Nemozes si plánovať, že ju presťahujes bližšie atď...aj ona bude mať svoj život aj ty.Aj, keď sa teraz sústredíte na malého.
Povinné očkovania som dala všetky na toto mám iba jeden názor.Ale musíš rátať aj s tým, že ona bude mať iný názor.Jasne, že úzkostliva mama si vypočuje 4 príbehy o zlom príebehu, alebo následkoch a je v pomykove.Niekedy je veľa informácií na skodu

vroni
22. okt 2025

@anonym_autor, papagajujes to isté ako verklik. Pri tom sám evidentne rozumieš štatistike ako hus pivu a to ešte tu hus urazam. Okrem všeobecných blabolov o prospešnosti očkovania a klamstvu o priemernom veku v 19. storočí od teba nezaznel ani najmenší pokus hľadať spôsoby, ako matku presvedčiť. Čím viac budeš tlačiť, tým viac bude ona "hrdinsky" vzdorovať. A doplatí na to dieťa. Jasné, že si môžeš vynútiť očkovanie. Zákon je na tvojej strane. Ale ak je matka presvedčená, že tým jej dieťaťu ublížis, urobí všetko preto, aby si k tomu nedostal príležitosť. Pracuj s matkou, nie so zakonom. Daj jej relevantné zdroje z druhého brehu, nech ma čo pozerať (nie zasypať ju tisíc linkami, postupne). Na nete nájdeš spustu informácií od rodičov, ktorí oľutovali neockovanie. Skús nájsť prípad v rodine, keď neockovanie spôsobilo tragédiu, proste nech je tá propaganda trochu vyvážená. Fakt, že pred 100 rokmi zomrelo 12000 deti na osýpky je menej desivý ako fakt, že babke Zuzke umrela mladšia sestrička. Manipulativne, áno, ale aj druhá strana nepoužíva práve vedecké fakty. A hormonálne oblbnuta žena skôr pochopí emócie ako suchý výpočet faktov.

autor
22. okt 2025
@luccija

@anonym_autor znies rozumne, ale musíš rátať aj s tým, že ona si časom niekoho nájde a prídu ďalšie rozumy a komplikácie.Nemozes si plánovať, že ju presťahujes bližšie atď...aj ona bude mať svoj život aj ty.Aj, keď sa teraz sústredíte na malého.
Povinné očkovania som dala všetky na toto mám iba jeden názor.Ale musíš rátať aj s tým, že ona bude mať iný názor.Jasne, že úzkostliva mama si vypočuje 4 príbehy o zlom príebehu, alebo následkoch a je v pomykove.Niekedy je veľa informácií na skodu

@luccija byt, v ktorom byva teraz jej platim ja (resp. rozdelene najom ja a ona plati energie) a prestahovali sme ju tam z malej garsonky, pretoze viac si nemohla sama dovolit, vybrala si nieco vacsie ale dalej, aby ma velmi nezatazila ale radsej budem platit viac a budem mat svoje dieta blizsie, a ano, ratam aj s tym, ze bude mat ineho a syn dalsieho "otca", len dufam, ze dovtedy si to nastavime tak, aby sme tahali za jeden koniec a ten druhy chlap to bude chapat a podporovat, mal som uz partnerku s dietatom, kde to takto bolo, cele to bolo nastavene skvelo, plne som to podporoval, a velmi si prajem to iste

autor
22. okt 2025
@vroni

@anonym_autor, papagajujes to isté ako verklik. Pri tom sám evidentne rozumieš štatistike ako hus pivu a to ešte tu hus urazam. Okrem všeobecných blabolov o prospešnosti očkovania a klamstvu o priemernom veku v 19. storočí od teba nezaznel ani najmenší pokus hľadať spôsoby, ako matku presvedčiť. Čím viac budeš tlačiť, tým viac bude ona "hrdinsky" vzdorovať. A doplatí na to dieťa. Jasné, že si môžeš vynútiť očkovanie. Zákon je na tvojej strane. Ale ak je matka presvedčená, že tým jej dieťaťu ublížis, urobí všetko preto, aby si k tomu nedostal príležitosť. Pracuj s matkou, nie so zakonom. Daj jej relevantné zdroje z druhého brehu, nech ma čo pozerať (nie zasypať ju tisíc linkami, postupne). Na nete nájdeš spustu informácií od rodičov, ktorí oľutovali neockovanie. Skús nájsť prípad v rodine, keď neockovanie spôsobilo tragédiu, proste nech je tá propaganda trochu vyvážená. Fakt, že pred 100 rokmi zomrelo 12000 deti na osýpky je menej desivý ako fakt, že babke Zuzke umrela mladšia sestrička. Manipulativne, áno, ale aj druhá strana nepoužíva práve vedecké fakty. A hormonálne oblbnuta žena skôr pochopí emócie ako suchý výpočet faktov.

@vroni a co mam ine robit, ked mi tu ludia pisu to iste dookola bez toho aby si precitali, ze to co idu napisat tu uz spominali ludia xy krat a ja som na to xy krat odpovedal? Zapajaju sa do diskusie len aby bolo...
No a preto som tu, lebo som cakal, ze pridu pripady niecoho podobneho alebo nejake zaujumave napady a nie len v podstate tie iste otazky a nazory bez vysledku, dakujem za ten vas, jeden z mala, ktory niekam vedie, moc mi to tu nepomohlo v probleme ale aspon otvorilo oci a pomohlo pochopit, ako tieto skupiny funguju

anonym_8781da
22. okt 2025

@anonym_autor fuha, tento roman mi opat zavana vymyslenou temou. Este aj ten styl komunikacie velmi neukazuje, ze to pisal chlap… zabavit sa da aj inak (napr v BA svietilo slnko, da sa ist prejst, na huby, na verejne cvicisko, atd)

anonym_0b1345
22. okt 2025
@anonym_autor

@luccija byt, v ktorom byva teraz jej platim ja (resp. rozdelene najom ja a ona plati energie) a prestahovali sme ju tam z malej garsonky, pretoze viac si nemohla sama dovolit, vybrala si nieco vacsie ale dalej, aby ma velmi nezatazila ale radsej budem platit viac a budem mat svoje dieta blizsie, a ano, ratam aj s tym, ze bude mat ineho a syn dalsieho "otca", len dufam, ze dovtedy si to nastavime tak, aby sme tahali za jeden koniec a ten druhy chlap to bude chapat a podporovat, mal som uz partnerku s dietatom, kde to takto bolo, cele to bolo nastavene skvelo, plne som to podporoval, a velmi si prajem to iste

@anonym_autor keď ti tak na nich záleží mal by si bývať s nimi.Mal by si či vacsi vplyv a uľahčil by si jej život a aj sebe a hlavne synovi.

anonym_0b40ee
22. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_0b40ee dufam, ze vy nemate deti, lebo ohrozovat svoje deti a k tomu aj ostatne je extremne hlupe a smutne

@anonym_autor svoje deti mám a to neočkovane je oveľa zdravšie ako prvé očk. A to má len povinné. Aj z toho sme už poslednú odmietli.

anonym_0b40ee
22. okt 2025

Presne tak, fejk téma založená na podporovanie rozbrojov medzi ľuďmi

anonym_8f6711
22. okt 2025

Ty si riadny manipulator...chudák žena, ta si užije pri tebe, absolutne robíš z komára somara, ty dokonaly spasiteľ...az mi to pride nerealne kolko ty mas casu dristat na konovi, ani jedna odpoved ti neujde...tieto tvoje odpovede, to je co, to si niekto takto kráti čas?..tip žena, taky ten chytrolinsky typ

anonym_8fce35
22. okt 2025
@anonym_e2ed21

@anonym_autor Ze "priviest ju k rozumu" 😅. No rozumu ma zjavne viac nez ty 😀. Hlavne za to neockovanie ju velmi chvalim.. A na zverenie do starostlivosti zabudni 😀.

@anonym_e2ed21 Ty tiez nebudes zrovna mudra

oblecenie99
22. okt 2025

Som na prvej strane a som šokovaná z niektorých príspevkov.

Autor, tebe poradím návštevu advokáta, aby ti vysvetlil, prípadne pripravil potrebné podania na súd, ako je napr. úprava styku.

anonym_13c729
22. okt 2025

Nic z toho, co popisujes, nenaznacuje, ze "odisla od rozumu". K ockovaniu sa nebudem vyjadrovat, myslim, ze je potrebne, ale u nas spustilo trombocytopeniu. Alebo nahoda, zly cas, nikto mi to nepotvrdi, ani nevyvrati. Preto som v tomto uz opatrna a to nejake ockovanie mame este pred sebou. Rovno ti poviem, zabudni na to, ze sud ti zveri 4 mesacne dieta do vyhradnej starostlivosti a vlastne, preco aj? Aj keby dietatu pretierala oci ocikanou plienkou a tancovala samanske tance, to nie je dovod. A nie, vy nevychovate dieta spolu, vychovava ho ona.

anonym_13c729
22. okt 2025
@anonym_fadfed

@anonym_autor ok. Tak inak. Ja som dieťa dvoch nezodpovedných blbcov. Presne mali názor ako Ty, ten druhý je mi u prdele, mne ide o decko. A hádaj kto trpel najviac? Obaja to mysleli dobre ale každý inak. Vieš čo to bolo za peklo? Budeš chodiť na angličtinu. Nie, budeš chodiť na nemčinu, to tu lepšie využiješ. Budeš chodiť na etiku! Nie, pôjdeš na náboženstvo. Babka by to neprežila (tá babka, ktorá mi viac krát povedala, že som taký nešťastný omyl svojho tatka). Na strednej sa niečomu vyučíš, pôjdeš do práce. Nie, pôjdeš na gympel a na VŠ. Aby z Teba niečo bolo. Celý život!!!! Všetko dvojmo, kaleráby z každej strany. Keď tatko zistil, že si mama urobila po svojom tak jej vyvolával. Keď to zistila ona, tak naopak a schytala som to ja. Ako som mohla, veď mi to toľko krát vysvetlil/a.. 🤯 vieš čo som chcela?? Chcela som sa ráno zobudiť a mať tam maminu a tatiana. Miesto toho, keď som niečo potrebovala, povedala som mame, tá má poslala za tatkom, nech dá, je najmúdrejší na svete tak nech dá. Otec si časom založil novú rodinu ale nezvládala som tam chodiť. Sestra s bratom od neho dostali to čo ja nikdy. Napr. aj to sobotné ráno pri rozprávke. Miesto toho som bola medzi dvoma mlynskými kameňmi, v jednom kuse pendlovala z bytu do bytu a počúvala ako to čo povedal ten druhý je blbosť!
Teraz riešiš také sprostosti a to dieťa to ešte ani netuší. Ale presne toto si pripravil svojmu synovi, ktorého tak straaaaašne miluješ. Presne toto bude žiť!

@anonym_fadfed och, to sa az zle cita. Verim, ze aj napriek tomu si nasla stastie v zivote, velmi ti to prajem.

mamaaja82
22. okt 2025

Deti s neziaducimi trvalymi nasledkami nie su vymysel internetu.A to ako pises,ze mizive percento,daj pozor aby sa ta to bytostne nedotykalo,cesta spat nie je.

anonym_fadfed
22. okt 2025
@anonym_13c729

@anonym_fadfed och, to sa az zle cita. Verim, ze aj napriek tomu si nasla stastie v zivote, velmi ti to prajem.

@anonym_13c729 Ďakujem. V podstate môžem povedať, že už je dobre. Ale veľmi dlho som odmietla akýkoľvek vzťah a rodinu. Ako dieťa som si pripadala, že ja som vlastne ten problém. Potom som žila tak, že som sa bála komunikovať s oboma, lebo vždy bolo niečo zlé. Keď som mala asi 17 išla som k školskej psychologičke, tá mi strašne pomohla. Asi rok na to som sa odhodlala na to aby som si s nimi oboma dohodla stretnutie, tak aby o tom nevedeli. A tam som im obom všetko povedala. Doslova som sa na nich vyvrieskala. Netvrdím, že to bolo správne ale v tom momente sa vo mne utrhol ventil a proste to šlo všetko von. Keď som spoznala manžela, tak som veľmi dlho odolávala aj vzťahu, manželstvu ani nehovorím. Nakoniec máme aj deti a som za je vďačná. Ale teda niekde to vo mne stále je.

nevenka
22. okt 2025
@anonym_b2e14d

@nevenka áno, rozumiem tomu, len keď vyslovene mamičky povedia, že po očkovaní dieťa prestalo štvornožkovať a rozprávať a začali sa prikláňať k diagnózam tak to s človekom zamáva.
Ja som našťastie vtedy nečítala, Dr bola pre mňa autorita, krorú nebol dovod spochybňovať, dnes fakt neviem ako by som s tým naložila. Je to ťažké, hlavne tu MK mám zdroj a je tu stále niečo😖

@anonym_b2e14d aj ja rozumiem, ja som bola v takom stave, ze ci ockovat, ci nie, alebo kedy a co, ze dovi dopo. A joci prve som zaockovane mala, tak dalsie deti, to bolo o tom istom. Tiez poznam v okoli pripad, ze po ockovani sa spustilo cosi, co nemalo a to boli dvojicky, jedno dieta je ok a druhe zaostava, a vyrazne...☹. Je to tazke, lebo pravda je niekde uprostred. Mne preockocanie proti tetatnu v dospelosti strasne oslabilo imunitu a spustilo AIT ochorenia. Preto dalsie nemam, aj ked sa odhodlavam uz dlho.

anonym_b1c789
22. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_b1c789 ja robim ale vsetko preto aby mala vsetko, nie len syn, to nie je len o tom, ze som chlap, ktory ju nepozna a nechce ju, uz bude v mojom zivote navzdy a staram sa o vsetko, rovnako ako ked bola tehotna, vsade som s nou chodil, vsetko som vybavoval, najlepsich lekarov, najlepsiu nemocnicu, najlepsiu izbu, co chcela pre dieta, to som kupil, vsade som bol kde sa dalo byt, odlozil som povinnosti ak ju trebalo niekam vziat, ja nie som len clovek co sa zrazu zjavil a ide jej kecat do zivota, ked sme sa dohodli ze do toho ideme, tak robim co je v mojich silach, ale chapem vasu pointu, no pride mi nefer aby som bol takto odrezany ked robim co mozem od kedy mi ukazala tehotensky test

@anonym_autor ale takto tvoj prvy prispevok vobec neposobil. Ale cely Vas vztah, ci co to je, je divny. Takto by som zit nechcela. Ale Vasa vec.

nevenka
22. okt 2025
@anonym_fadfed

@anonym_autor ok. Tak inak. Ja som dieťa dvoch nezodpovedných blbcov. Presne mali názor ako Ty, ten druhý je mi u prdele, mne ide o decko. A hádaj kto trpel najviac? Obaja to mysleli dobre ale každý inak. Vieš čo to bolo za peklo? Budeš chodiť na angličtinu. Nie, budeš chodiť na nemčinu, to tu lepšie využiješ. Budeš chodiť na etiku! Nie, pôjdeš na náboženstvo. Babka by to neprežila (tá babka, ktorá mi viac krát povedala, že som taký nešťastný omyl svojho tatka). Na strednej sa niečomu vyučíš, pôjdeš do práce. Nie, pôjdeš na gympel a na VŠ. Aby z Teba niečo bolo. Celý život!!!! Všetko dvojmo, kaleráby z každej strany. Keď tatko zistil, že si mama urobila po svojom tak jej vyvolával. Keď to zistila ona, tak naopak a schytala som to ja. Ako som mohla, veď mi to toľko krát vysvetlil/a.. 🤯 vieš čo som chcela?? Chcela som sa ráno zobudiť a mať tam maminu a tatiana. Miesto toho, keď som niečo potrebovala, povedala som mame, tá má poslala za tatkom, nech dá, je najmúdrejší na svete tak nech dá. Otec si časom založil novú rodinu ale nezvládala som tam chodiť. Sestra s bratom od neho dostali to čo ja nikdy. Napr. aj to sobotné ráno pri rozprávke. Miesto toho som bola medzi dvoma mlynskými kameňmi, v jednom kuse pendlovala z bytu do bytu a počúvala ako to čo povedal ten druhý je blbosť!
Teraz riešiš také sprostosti a to dieťa to ešte ani netuší. Ale presne toto si pripravil svojmu synovi, ktorého tak straaaaašne miluješ. Presne toto bude žiť!

@anonym_fadfed strasneeee 😔

anonym_0b1345
22. okt 2025
@anonym_13c729

Nic z toho, co popisujes, nenaznacuje, ze "odisla od rozumu". K ockovaniu sa nebudem vyjadrovat, myslim, ze je potrebne, ale u nas spustilo trombocytopeniu. Alebo nahoda, zly cas, nikto mi to nepotvrdi, ani nevyvrati. Preto som v tomto uz opatrna a to nejake ockovanie mame este pred sebou. Rovno ti poviem, zabudni na to, ze sud ti zveri 4 mesacne dieta do vyhradnej starostlivosti a vlastne, preco aj? Aj keby dietatu pretierala oci ocikanou plienkou a tancovala samanske tance, to nie je dovod. A nie, vy nevychovate dieta spolu, vychovava ho ona.

@anonym_8f6711 chytrolin a prečo?Lebo 90% mužov ani nevie či má deti očkované?Chlap sa zaujíma čo je na tom zle?
@anonym_13c729 lebo ma na to právo je otec a chce s ním byť.A píše, že keď dieťa povyrastie nie od 4 m.

anonym_79b5c9
22. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_b2e14d treba si hladat zdroje v realnom zivote, tolko ludi o tom pise a zil som v kazdom kute Slovenska, v niekolkych mestach Europy, stretol som vela ludi, a mal vela kolegov, a nikdy som sa s tym nestretol, nehovorim, ze to neexistuje, ale internetove "jedna pani povedala" ma nepresvedci, lebo keby tych pripadov bolo tolko, ako sa o nich pise na internetovych forach, kazdy druhy clovek by mal taketo dieta, ktoremu sa nieco stalo po vakcine, proste internet dokaze vsetko nafuknut milion krat, a kym realne vsade nestretavam ludi co by s tym mali skusenost, neverim tomu, ako som aj spominal, ja som z obrovskej rodiny, rodicia mali obaja vela surodencov a kazdy z nich mal tiez viac nez jedno dieta, kazdy z nas je ockovany a zdravy, co nemeni nic na fakte ze sa moze stat vynimka, ale to je vo vsetkom v zivote, neexistuje aspekt zivota kde by nieco fungovalo na 100%, ale faktom je, ze deti viac ohrozuje ked su nezaockovane nez to ked su

@anonym_autor

anonym_ff96d4
22. okt 2025

@anonym_autor Tak drahý "anonym" už aspoň vieš odkiaľ vietor fúka 🤷‍♀️

greywolf
23. okt 2025

@anonym_autor to si ho ozaj do tej spravnej vlozil 🫣 raz sproste tak tomu nic nepomoze

zuzanaam
23. okt 2025
@anonym_e998db

@anonym_e2ed21 ty nie si zaočkovaná keď si tak tvrdo proti očkovaniu? kedysi dieťa ani z pôrodnice nepustili kým nemalo prvé základné očkovanie.

@anonym_e998db ja mám dieťa s doživotnými následkami po očkovaní. Do konca života si to neodpustím. Následne som zistila, že takých detí sú mraky, vôbec to nie je ojedinelé. Jediný kto chce ohroziť dieťa je autor témy. Riziká očkovania vysoko prevyšujú jeho prínos. Nehovoriac o tom, že niektoré vakcíny nemajú vôbec žiaden.

anonym_e2ed21
23. okt 2025
@zuzanaam

@anonym_e998db ja mám dieťa s doživotnými následkami po očkovaní. Do konca života si to neodpustím. Následne som zistila, že takých detí sú mraky, vôbec to nie je ojedinelé. Jediný kto chce ohroziť dieťa je autor témy. Riziká očkovania vysoko prevyšujú jeho prínos. Nehovoriac o tom, že niektoré vakcíny nemajú vôbec žiaden.

@zuzanaam
@zuzanaam Ale to proste nevysvetlis. Ludia su neuveritelne hlupi, dalej nepisem, lebo tu je cokokolvek, co nie je v sulade s tou jedinou "pravdou" nepripustne..

anonym_d3a47e
29. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_e2ed21 da sa aj inak dat najavo, ze nemate radi svoje deti ako tymto, prosim o rady od ludi s rozumom, dakujem

@anonym_autor aloze hovori sa tomu “zoči” akoze ok to sa robi, ocistit priestor ok ale to ze dieta nezaockovala je chyba
Ale to nieje dovod na odobratie dietata matke ale ty ako otec mas pristup k zaznamom dietata u pediatra

euka210
2. nov 2025
@anonym_e2ed21

@anonym_e998db Kedy prosim ta ockovali este v porodnici? 😅

@anonym_e2ed21 v 2011