Ako priviesť partnerku k rozumu pri výchove dieťaťa?
Mám dieťa s jednou ženou, nie sme pár ani sme neboli, pár krát sme si spolu užili a podarilo sa. O dieťa sa staráme spoločne, nežijeme v jednej domácnosti, ale všetko nakupujem, posielam jej peniaze a chodievam za nimi pravidelne niekoľko krát do týždňa. Ak si ona potrebuje niekam na hodinku odskočiť, vždy sa snažím si zariadiť čas aby som s dieťaťom mohol byť ja. Nebývame blízko seba a ja kvôli práci aj občas cestujem na služobky, čiže robím čo je v mojich silách.
Malý bude mať 4 mesiace, a ona sa ponorila do nejakých divných skupín na facebooku a aj tu, preto to tu píšem, možno sa tu nájde niekto, kto sa s tým už stretol, kde jej iné ženy radia divné veci. Ani neviem ako to popísať, nejaké somariny na zakliatie či čo, že mu ma lízať oči a bylinky zapalovať v byte na prečistenie, niečo s ocikanými plienkami…fakt neviem, pár krát mi to povedala, a myslel som si, že si robí srandu, no raz som k nej prišiel a smrdelo jej v byte jak v kostole po kadidle, takže mi došlo, čo všetko asi robí a tým, že my sme nikdy nemali vzťah, nemal som možnosť jú spoznať a zistiť, že asi nie je úplne normálna. Zdala sa mi v pohode, nebol to typ na vzťah, to sme mali obaja vyjasnené hneď na začiatku a vedeli sme o čo ide v tom našom “vzťahu”, ale toto je naozaj priveľa. Vrchol je, že malý nie je zaočkovaný. Ona rieši všetky lekárske záležitosti s ním a pýtal som sa už niekoľko krát kedy ho dá zaočkovať, moja sestra mi hovorila, že deti v 3 mesiacoch majú prvé očkovania, a ona sa stále vyhovárala na niečo, že malý bol chorý a že doktorka jej nedvíha a pod. No nakoniec z nej vyšlo, že jej poradili ženy v nejakej skupine, že ho očkovať nemá. Ja som už skúšal všetko, tvrdo si stojím za svojim. Ona nemá blízky vzťah s mamou a nemá súrodencov, kamošky má bez detí, čiže preto hľadá rozumy na internete. Prosím vás, sú tu nejake skupiny, alebo niekde inde, kde by sa mohla pridať a normálne ženy by jej vysvetlili, lebo podľa jej slov ja tomu ako chlap nerozumiem, ako normálne fungovať a vychovávať dieťa? Potrebujem aby jej niekto zmenil obraz v tej jej hlave, a ona si myslí, že len tie ženy vedia všetko najlepšie. Ja mám v pláne si riešiť zverenie do mojej starostlivosti, ak toto takto pôjde ďalej a takéto veci si ukladám, lebo ak chce moje dieťa ohrozovať na zdraví a živote, tak to určite len tak nenechám. Stretli ste s niekto s tým? Viete mi poradiť ako ju priviesť k rozumu alebo či jej zaplatiť nejakú pestúnku, alebo neviem koho, kto jej bude s dieťaťom pomáhať a vysvetlí jej tieto veci? Fakt už neviem čo robiť, chytám sa každej slamky.
@zuzanaam kto vam potvrdil pricinnu suvislost? Nechcem tym povedat, ze klamete, len sa zaujimam, na zaklade coho to tvrdite?
@eludka dieťa sa mi po očkovaní týždeň neprebralo. Počas toho stavu ani spánok, ani bdenie ním trhalo ako pri epilepsii (aj dlho ešte potom). Keď prišla k sebe, vo vývoji sa vrátila min. mesiac dozadu. Stalo sa to vo veku 4 mesiacov. Príznaky sa spustili v deň očkovania. Pediatrička ďalšie očkovanie vyslovene neodporučila (ani keby odporučila by sme viac nedali a rovnako sa zariadila široká rodina pri všetkých deťoch, keď videli, čo sa stalo).

@anonym_e998db ja mám dieťa s doživotnými následkami po očkovaní. Do konca života si to neodpustím. Následne som zistila, že takých detí sú mraky, vôbec to nie je ojedinelé. Jediný kto chce ohroziť dieťa je autor témy. Riziká očkovania vysoko prevyšujú jeho prínos. Nehovoriac o tom, že niektoré vakcíny nemajú vôbec žiaden.
@zuzanaam kto vam potvrdil pricinnu suvislost? Nechcem tym povedat, ze klamete, len sa zaujimam, na zaklade coho to tvrdite?