Ako reagovať na vety o podobe dieťaťa?
Dobry den, ako odpovedat na vetu, - vase dietatko je cela vy. Ci sa len usmiat? A tiez ako odpovedat na vetu, vase dietatko je cely tato. Velmi poprosim iba mi poradte ako na tieto 2 vety reagovat, a neurazajte ma ako tu je zvykom za pomaly kazdu otazku urazat.
možno stačí obyčajné "Ďakujem", a usmiať sa (ak teda nechceš rozvíjať debatu o tom, že časom sa môže tá podobnosť zmeniť opačne, alebo aké je dobré, že sa podobá na muža, lebo je to fakt fešák atd...)
@odesi Vzah s manzelom je super. Ja sa tesim ci uz povedia, ze sa podoba na mna, alebo ze sa podoba na manzela. Len to, ze neviem nikdy co sa na to hodi povedat, aby to nevyzeralo namyslene, ale slusne 😀🙂.
Ja by som pri druhej zažartovala, len nech sa to manžel nedozvie!😁
nikto ťa nebude urážať ale fakt na toto potrebuješ odpoveď? Veď vždy ľudia hovorievali, celý otec, celá mama, celý sused 😂, to len na odľahčenie, povieš áno alebo nie ak si to nemyslíš a hotovo.
Reaguj tak ako to citis.
@ibatanecnica alebo poštár 😀
@andymi alebo, koho kto napadne 😂, a pri tom poštárovi/susedovi treba dať tú odpoveď, len nech sa to muž nedozvie 😂
@ibatanecnica Takze ak mi niekto povie sam od seba, vase dietatko sa uplne na vas podoba, tak odpoviem iba - ANO? Ano, potrebujem na to odpoved. Lebo nech hocikoho stretnem a dame sa do reci uz mi hned sami od seba vravia na koho sa dieta podoba nase dietatko. Ale tak dobre, poviem ano a usmejem sa 🙂
Niekto: "Jeeej, tá je celá mama..."
Ja: "Tú by som chcela spoznať." 😂
Ja so.vzdy povedala že aspoň viem že nám ju nevymenili . A keď povedali že sa podobá na otca tak som len zo srandy vedela niekedy povedať že len aby si to manžel nevšimol
autorka - veď povedz čo ty uznáš za vhodné. Ak sa ťa niekto spýta na nejaký názor, čo povieš? Hľadáš niekde správne odpovede alebo vhodné? Čo sa ti zdá vhodné v tej chvíli tak to povedz.
Ja hovorim "niekto mi vravi ze cela mama, niekto ze cely tato - od kazdeho nieco" 😁 "dakujem, to je mile" mozes povedat.
Na: "no ona sa asi podoba na ocka vsak" odpovedam - nie, mala je cely svokor 🤣
Autorka, povedz len, ze ano viem dakujem ☺️
to sú len také reči aby reč nestála, nemusíš reagovať, môžeš povedať, áno, aj mne sa zdá. Tieto podobacie reči sa riešia len u malých detí, časom to vyšumí
A na koho by sa mali podobať?!na susedu, suseda? Poštára?
Bolo by mi to jedno 😃 horsie by bolo, keby povedali, že ale to je celý sused
čo je na tom problematické? Veď ani jedným výrokom ťa neurážajú
Ono ta podobnost dietatka je podla mna taka konverzacna veta ako o pocasi, proste nieco povedat, mne to vzdy prislo mile, moje deti su kopie otca a svokry tak asi tak😂
@danica2711 Ja som niekde pisala o urazani? Ja som na to hrda, ze sa na nas dieta podoba. Ale to vzdy musi prist do kazdej temy rypacka a uz rype 😀.
Mne to často vravia.. je skupina ľudí čo v mojich deťoch vidia mňa, skupina ľudí čo vidia manžela.. ja podakujem, alebo pritakam, obe ma poteší.. na našej svadbe okomentoval nášho prvého syna mužov kolega, ze je správne namixovany, ma 50 na 50 z oboch, to mi príde ako najviac pravda, pretože každé naše dieťa sa v určitom období podobá na jedného z nás, alebo oboch.. alebo sme si možno s mužom tak podobni.. nikdy ma však nenapadlo že by to boli nejaké poznámky nad ktorými by som sa mala pozastaviť a rozmýšľať ako odpovedať..
@danieli To by som nebrala ako kompliment, ze dieta je cela svokra 😀😀
ved je nase 🙂
"to je divné, lebo je poštárové". Fakt ti treba na toto nejako vymyslieť reakciu? 😁
Neber v zlom, ale to su obyc.konverzacne frazy. Akoby povedali, jeeej mas dobre vlasy, alebo pekne si schudla. Ludia vidia babatko tak zo slusnosti povedia nieco nech nie su za telce ze ich tvoje dieta nezaujima. V skutocnosti az tak nezaujima, to je fakt. Cize povedia hocico mile, alebo neutralne ako sa na teba podoba....staci odpovedat"ano? Tak to som rada". Nic viac za tym nehladaj.
Odpovedz ako chceš, reálne tvoja odpoveď nikoho neznámeho nezaujíma.
Ja mám syna ....celý ja....vždy poviem : ja viem , úplne ako ja.
Nastastie je moja svokra krasna zena s dobrym srdieckom, tak co uz teraz🙈zvykla som este odpovedat, ze deti su muzove, len som ich vyzdvihla v porodnici😊
to je ešte dobre... môj syn sa podobá na môjho brata.... a teraz mám povedať čo...😀
A co na to treba odpovedat specialne? Vsak povedz ako to aktualne citis, bud sa usmej, alebo sa zamrac, alebo povedz ze ano aj nam sa zda, alebo ze vam sa zda naopak, alebo ako ja, ze ja v nej nevidim nikoho 😃 ziadna veda…

Tak na tu prvu by som asi povedala ze ved je moja/moj 😀 A na tu druhu podla tvojho vztahu s partnerom 😀