icon

Ako riešiť rozdelenie starostlivosti o dieťa?

aaa447
Dnes o 10:55

Ahoj baby.

Mam zase maly problem...Casto sa hadam s muzom...

Mame maleho syna 1 rok, staram sa o neho doma. Snazim sa popratat, ale napriklad na nakup, alebo varenie mi neostava vela casu. Aj ked mam auto od muza k dizpozii. Maly nevie byt ani chvilu sam, musim sa mu stale venovat.

Muz zaraba velmi dobre, kupil dom, auto, zariadil vsetko, vsetko plati, ma 2 roboty a vedlajsi projekt.

Vycita mi casto, ze riesim len maleho, ze on nema ani navarene ked pride domov. Vycita mi, ze chcem 2x do tyzna chodit cvicit cez den a ze chcem aby sa staral o maleho (ma homeoffice).
Vycita mi dokonca aj to, ze nemam tie treningy vzdy rovnako, ale stale iny cas...(nemozem za to, tak mi trenerka dava moznosti...)
Vycita mi, ze mu ani jedlo na tanier nedam, ked chce jest... ako bol chromy...

Mam pocit, ze si mysli, ze nic nerobim, ale ja sa predsa staram o maleho a on chodi do prace...
Potom samozrejme potrebujem pomoc aj doma a nie vzdy stihnem navarit.

Myslim, ze prispievame rovnako do domacnosti...

Poradte ako na to prosim vas.

Strana
z3
anjelicek26
Dnes o 11:04

Tak mas len jedno dieta, nechapem nejako, preco nezvladas ist s nim aspon na bezny maly nakup alebo nejdes na nakup vecer (ja tak chodim roky, ked ulozim deti a muz dozrie ...) na tyzdenny nakup... auto mas, nie si na nic odkazana, maleho do vozika a ides ved to je normalna vec... varit rano alebo vecer na dalsi den, tiez normalne nastavenie si rezimu pri tak malom dietati, ved aj ty s dietatom predsa musis jest, takze... Sama pises, ze ma 2 prace a vedlajsi projekt!!! co je aj na kona vela a ty si nevies najst pravidelne cvicenie inak, ako v case ked on pracuje (home office je stale praca a neda sa behat za rocnym dietatom)... mas to cele nejako posunute... je to v tvojom rezime problem, nicom inom...

lilinka76
Dnes o 11:05

@aaa447 Myslím, že manžel má pravdu. Neviem síce, ako veľké dieťa je, ale aby si mu nestihla navariť varené jedlo je čudné.
Ja som mala dvojčatá a denne som navarila, kým boli deti na inej strave ako my, tak aj detskú stravu aj príkrm. Stíhala som aj piecť, v sezóne zavárať a dvakrát denne ísť s deťmi vonku. Ak to mužovi nevadí, nemusíš variť denne, niekedy sa mäso dá skombinovať so zemiakmi, ryžou, prívarkom a už je to iné. A dobrá rada, nauč dieťa sa zahrať aj samé, lebo sa zblázniš. Ale na druhej strane, v domácnosti by Ti mal pomáhať aj manžel.

kavasmliekom
Dnes o 11:07

@aaa447 asi to máš zle nastavené, on chodí do práce, do dvoch plus má nejaký projekt, tiež mu to zoberie nejaký čas. Ty môžeš nakúpiť počas prechádzky, alebo cestou ja tréning. Variť môžeš, keď dieťa spí, alebo si skladá Lego, či hra s autíčkami. Netreba sa vyhovárať na dieťa, a zase ani manžel nemá pomáhať, ale byť otcom aj manželom. Rozdelili ste si to zle od začiatku.

anonym_7d23a2
Dnes o 11:08

Ako sa ma on pocas home office a dvoch pracach starat pocas prace este o dieta? Tak si znizte financne naroky. Menej prace, menej penazi a viac casu. Ak mate dost penazi, tak si najmite upratovacku, co obcas navari. Donaska jedla? Varit na tyzden dopredu, iba vybrat, zohriat a hotovo za 10 min? Preco necvicis doma? Co by si robila s 2-3 detmi?

belllinka
Dnes o 11:10

@aaa447 tvoj muž má pravdu. A ako myslíš, že rovnako prispievate do domácnosti, keď všetko platí on? Tak sakra aspoň nakúpiť a navariť by si mohla. Ty nestíhaš pri dieťati nič a on má na homeofice stíhať starať sa o dieťa? Vykašli sa na trénerku, cvič sama alebo si nájdi pravidelné cvičenie, ktoré je vždy v rovnakom čase. Nalož dieťa do auta a do nákupného vozíka a nakúp. Doma ho daj do ohrádky alebo do vysokej stoličky a var. Fakt žasnem

anonym_e43d6a
Dnes o 11:10

1. Homeoffice je normalna praca, necakam ze vtedy bude muz varovat batola
2. Preco nevezmes rocne dieta a nejdes na nakup? Bezne tak vsetci chodime. Dokonca som niekedy chodila tak ze som si nalozila decko co malo rok a pol, druhe polroka, a ideme. A ak s tym mas problem, no tak ten nakup objednaj a mas po starosti, pride Ti domov.
3. Treningy ked Ti trenerka da v nejaku blbu dobu no tak poviem "prepac vtedy nemozem, skus iny cas", uplne bezne to tak robim, pretoze ano, prisposobom sa manzelovi kedy moze (a to ma len 1 pracu) byt vtedy doma s detmi. Nebude azda on svoju pracu ked je jediny zivitel, prisposobovat mojmu fitku. Trenerku navyse ani nemusis mat, vies cvicit aj sama, tak bud rada ze to ide a len sa prisposob casovo aj muzovi, nielen trenerke.
4. Muz zaraba velmi dobre - preco raz za tyzden nezaplatite upratovacku a vyluxuje byvanie? Aj ked ano, nechapem ze sa to pri jednom dietati neda a to pozor, mala som take dieta co revalo ako pavian, ked som ho pustila z ruky, takze viem co je narocne dieta.
5. Muz zaraba velmi dobre - detto tema opatrovatelky. No tak ho kde tu daj na par hodin k opatrovatelke (alebo Ti niekto pride domov sa a nim hrat, mala som brigadnickyco som platila od hodiny za to, ze sa s nim hrajkali a nosili ho na rukach - aj tak som to robila ked som musela, a to ani muz "nezarabal velmi dobre") ale chcela som mat porobene, dieta len ruky, no tak smola.

Trosku menej vyplakavania, a lepsie si zorganizuj zivot. Za mna naozaj pri jeho uvazku chces od neho blbosti. A jedlo si moze dat na tanier aj sam, o tom potom. (Hoci ja nemam problem manzelovi naservirovat aj priamo na ten tanier).

anonym_7d23a2
Dnes o 11:12

Nakrajat kuracie prsia, alebo bravcove stejky, urobit k tomu kasu, ci pecene zemiaky, zeleninu, mas za 30min a jete to 3-4 dni. Rychle jedla. Ak nemas 30min/4=7 min denne na varenie pocas rodicovskej, tak to je naozaj zle.

titla
Dnes o 11:13

Ja tiez dam za pravdu manzelovi. Zvladnut denne alebo obden navarit pri rocnom dietati sa da. Ved aj ty musis nieco jest. Ako nalozit si na tanier by mal pan manzel zvladnut aj sam - nezavisle ci mate 0 deti alebo 10.

colsami
Dnes o 11:14

A Ty co mas na obed ak nevaris? Len chleba? Ci si objednavas? Ci ako sa Ty stravujes?

monro

Mňa zaujalo, že nemáš veľa času navariť. Čo ješ Ty a Vaše dieťa?

stanzi

Tolko komentov o tom, aka je autorka v zasade neschopna, a nikomu nepride divne, ze muz si nevie ani sam jedlo na tanier nabrat...🙂

parvinka0001
Dnes o 11:16

Prepáč ale je smiešne že nestíhaš navariť . Koľko trvá jedno jedlo navariť pol hodinu ? Pri dvojkach som mala vždy navarené . Prispievas rovnako ? A ako keď si doma a muž platí všetko .

belllinka
Dnes o 11:18
@stanzi

Tolko komentov o tom, aka je autorka v zasade neschopna, a nikomu nepride divne, ze muz si nevie ani sam jedlo na tanier nabrat...🙂

@stanzi to , čo nevie ona, je oveľa viac divnejšie, ako to, že on si nevie nabrať jedlo

anonym_a6b333
Dnes o 11:19
@stanzi

@stanzi nemá si aké jedlo nabrať, keď nevarí.

anonym_e43d6a
Dnes o 11:20
@stanzi

@stanzi dve sme sa vyjadrili, ze nalozit na tanier by si panko mohl aj sam 😉 takze ziadne "nikto". Kazdopadne popri tom coho vsetkeho ona nie je schopna popri 1 vekovo ok dietati, je to podla mna uz len taky detail ufrflaneho chlapa nespokojneho s tym, ze zena doma popri 1 dietati v domacnosti fakt skoro nic nestiha.

aaa447
autor
Dnes o 11:29
@colsami

A Ty co mas na obed ak nevaris? Len chleba? Ci si objednavas? Ci ako sa Ty stravujes?

@colsami Varim 2-3 do tyzdna a muz mi nosi jedlo ked chodi domov, ci na obed alebo poobede.

anonym_34724a

Pozri, tvoj chlap je zjavne typ, čo ráta s tým, že zarobí a ty sa máš postarať o rodinu. Takýto muži sa obvykle veľmi nestarajú toho, ako si to žena zariadi. Dajú peniaze a neriešia. Takže ak nemáš k vareniu vzťah, tak ako napríklad aj ja, tak urob kompromis, jeden deň navar, ďalší deň objednaj menu z reštaurácie. Muź si to možno ani nevšimne, ak má kopu roboty. A priznávať sa nemusíš. Ďalej, nedivím sa, že muž nechce v pracovnej dobe strážiť jednoročného, veď pracuje. Naplánuj si cvičenie na večer a výhovorky typu “nedá sa” ani neskúšaj. Všetci ľudia cvičia po pracovnej dobe. Ak to už musí byť cez pracovnú dobu, choď z domu aj s dieťaťom a daj ho postrážiť opatrovateľke, prípadne dva dni v týždni jasle, aspoň si zvykne aj na cudzích a nebude tak visieť len na tebe. Skús porozmýšľať aj nad ďalšími zlepšovákmi a drž sa.

thirstymonk

Zaujimavy muž... som na homeoffice od roku 2019 a do office sa už nikdy nevrátim... a vidím, čo všetko musí manželka robiť kolo deti... hocikedy poomáham aj ja, cez "pracovnú" dobu... Napr. dneska chlapec so mnou hodinu "pracoval", sedel na kolene, mamka zatiaľ si šla riešiť svoje... A tak to býva u nás.

flavica
Dnes o 11:31
@stanzi

@stanzi nepovedala by som, ze nevie. proste nechce. podla mna pri tom vsetkom, co zabezpecuje ma pocit, ze aspon takto by mu to malo byt vratene. co akoze z jeho pohladu zase ja chapem, ak toho robi po financnej stranke tolko, kolko je pisane. a ano, ked autorka nezvlada za cely den navarit a postarat sa o syna, tak asi bude problem u nej. su zeny, ktore zvladaju popri tomto vsetko aj ine cinnosti a aj pracovat napriklad.

belllinka
Dnes o 11:32
@aaa447

@colsami Varim 2-3 do tyzdna a muz mi nosi jedlo ked chodi domov, ci na obed alebo poobede.

@aaa447 😲 to ešte muž sa ti stará o tvoje jedlo? No mám dosť. Nie aby si bola rada, že muž finančne všetko zabezpečí, môžeš byť 3 roky doma, nemusíš sa hnať do práce a ty máš ešte problém sa postarať o jedno dieťa a domácnosť? A kvázi aj o seba, keď ti on ešte aj jedlo nosí. Spamätaj sa čo najskôr lebo fakt padneš na hubu, keď sa rozvediete.

kavasmliekom
Dnes o 11:33
@aaa447

@aaa447 si rozmaznaná. Lenivá. .. nemáš náročné dieťa ani manžela.

aaa447
autor
Dnes o 11:34
@belllinka

@aaa447 😲 to ešte muž sa ti stará o tvoje jedlo? No mám dosť. Nie aby si bola rada, že muž finančne všetko zabezpečí, môžeš byť 3 roky doma, nemusíš sa hnať do práce a ty máš ešte problém sa postarať o jedno dieťa a domácnosť? A kvázi aj o seba, keď ti on ešte aj jedlo nosí. Spamätaj sa čo najskôr lebo fakt padneš na hubu, keď sa rozvediete.

@belllinka tak ked ide on v meste jest, vezme nieco aj mne. A nie sme zobrati, tak sa nerozvedieme hadam 🙂

anonym_ff31df
@aaa447

@belllinka tak ked ide on v meste jest, vezme nieco aj mne. A nie sme zobrati, tak sa nerozvedieme hadam 🙂

@aaa447 ešte aby ťa nevykopol . Keďže dom je jeho keďže si napísala on kúpil dom.

michaelam2

Takze on ma dve prace + projekt a este ti aj zabezpeci niekolkokrat do tyzdna jedlo. A ty mas pocit ze on je ten zly? Dieta co je na obed? Jemu nevaris?

anonym_a60f90

No len aby mu milenka nezačala variť 😁

aaa447
autor
Dnes o 11:35
@flavica

@stanzi nepovedala by som, ze nevie. proste nechce. podla mna pri tom vsetkom, co zabezpecuje ma pocit, ze aspon takto by mu to malo byt vratene. co akoze z jeho pohladu zase ja chapem, ak toho robi po financnej stranke tolko, kolko je pisane. a ano, ked autorka nezvlada za cely den navarit a postarat sa o syna, tak asi bude problem u nej. su zeny, ktore zvladaju popri tomto vsetko aj ine cinnosti a aj pracovat napriklad.

@flavica ano on si vie nabrat...ale vadi mu, ze aspon to by som mohla..A ja mu aj naberiem, ved jasne, ale nie vzdy sa da...kvoli malemu.

aaa447
autor
Dnes o 11:36
@anonym_ff31df

@aaa447 ešte aby ťa nevykopol . Keďže dom je jeho keďže si napísala on kúpil dom.

@anonym_ff31df urcite nie...lubi ma velmi...mame v podstate pekny vztah, miluje synceka, aj mna... ale toto trochu nas trapi a hadame sa kvoli tomu

anonym_ff31df
@aaa447

@flavica ano on si vie nabrat...ale vadi mu, ze aspon to by som mohla..A ja mu aj naberiem, ved jasne, ale nie vzdy sa da...kvoli malemu.

@aaa447 preboha ale už prestan pri jednom dieťati sa nedá nabrať jedlo ? Už ozaj preháňas

aaa447
autor

Dakujem za odpovede vsetkym...

anonym_ff31df
Dnes o 11:37
@aaa447

@anonym_ff31df urcite nie...lubi ma velmi...mame v podstate pekny vztah, miluje synceka, aj mna... ale toto trochu nas trapi a hadame sa kvoli tomu

@aaa447 určite nie ???? Len aby to nebolo ako je to tu spomenuté že niekto druhý bude rád mu naberať jedlo .

Strana
z3