icon

Ako riešiť rozdelenie starostlivosti o dieťa?

aaa447
6. feb 2026

Ahoj baby.

Mam zase maly problem...Casto sa hadam s muzom...

Mame maleho syna 1 rok, staram sa o neho doma. Snazim sa popratat, ale napriklad na nakup, alebo varenie mi neostava vela casu. Aj ked mam auto od muza k dizpozii. Maly nevie byt ani chvilu sam, musim sa mu stale venovat.

Muz zaraba velmi dobre, kupil dom, auto, zariadil vsetko, vsetko plati, ma 2 roboty a vedlajsi projekt.

Vycita mi casto, ze riesim len maleho, ze on nema ani navarene ked pride domov. Vycita mi, ze chcem 2x do tyzna chodit cvicit cez den a ze chcem aby sa staral o maleho (ma homeoffice).
Vycita mi dokonca aj to, ze nemam tie treningy vzdy rovnako, ale stale iny cas...(nemozem za to, tak mi trenerka dava moznosti...)
Vycita mi, ze mu ani jedlo na tanier nedam, ked chce jest... ako bol chromy...

Mam pocit, ze si mysli, ze nic nerobim, ale ja sa predsa staram o maleho a on chodi do prace...
Potom samozrejme potrebujem pomoc aj doma a nie vzdy stihnem navarit.

Myslim, ze prispievame rovnako do domacnosti...

Poradte ako na to prosim vas.

Strana
z3
anonym_2c6114
6. feb 2026

Moja svokra mala dvojrocneho chlapca a do toho porodila dvojicky. Sama doma, ziadna pomoc. Manzel zivitel a total macho, ten si ani kavu nenalial sam (neschvalujem podotykam). Ako to zvladala…?

Mna by zaujimalo - co robis ked dieta spi?

anonym_6d47cd
6. feb 2026

@aaa447 stále máš dieťa na rukách? Nechápem. Ja som pustila cd s detskými piesňami, riekankami, popri varení som dieťaťu spievala, tancovala, úplne do zblbnutia ho to bavilo pozerať sa. Postupne sa pridalo… alebo edukačné hračky, papier a ceruzky…. Je milión veci, ako dieťa zabavis a všetko stihnes spraviť. Neverím, že nemáš 5 minút čas, čo hodis kurča do rúry.

anonym_117dd5
7. feb 2026

@aaa447 1 rocnemu dietatu sa fakt nemusis "stale" venovat. Aj take dieta si musi zacat zvykat ze mama ma obcas aj svoje potreby. A nezabudaj ze si aj partnerka muza, nielen matka dietata. Ak si chces muza udrzat...

anonym_edb0bd
7. feb 2026

@aaa447 neostava ti cas? Och ty si leniva
Dufam, ze tvoj muz sa zobudi a niektora bude za neho vdacna viac ako taka ufrflana lenivka co nevie ani jedlo navarit a vyhovara sa na dieta
Fuj

pr85
8. feb 2026

@aaa447 Žena má na starosti 2 deti, HO len 2x do týždňa a stíhané to. Mám navarené, keď si žena potrebuje niečo vybaviť, tak jej ich povarujem. Aj počas "pracovnej doby".

tiezjedna
8. feb 2026

sorry, ale príde mi, že máš dieťa ako výhovorku...

tiezjedna
8. feb 2026
@pr85

@aaa447 Žena má na starosti 2 deti, HO len 2x do týždňa a stíhané to. Mám navarené, keď si žena potrebuje niečo vybaviť, tak jej ich povarujem. Aj počas "pracovnej doby".

@pr85 ony nie sú tvoje?

anonym_594f2d
8. feb 2026

@aaa447 prepac nezvyknem pisat takto žene,ale za mna si lemra lemravá a ano sama mam rocne dieta a dalsie dve staršie.

anonym_b93da3
8. feb 2026

Zrejme partner nebol zvyknuty doma nic robit. Trebalo ho zapriahnut aspon do malickosti, kym nebolo dieta. Ale teda nakupit a navarit vies na 2-3 dni aj s dietatom. Aj keby na tebe pol dna viselo.
Naberat si hadam vie sam. Ja by som si pripadala ako sliepka z 19. storocia, keby sedel ako bulo a cakal by, kym mu naberiem. U nas nabera ten, kto je pri sporaku. Ak nikto, kazdy sa obsluzi. Uz som tu citala aj to, ze manzelik ocakava pri prichode z prace, aby ho manzelka pri dverach vitala. Chore.

anonym_8f4900
8. feb 2026
@anonym_594f2d

@aaa447 prepac nezvyknem pisat takto žene,ale za mna si lemra lemravá a ano sama mam rocne dieta a dalsie dve staršie.

@anonym_594f2d 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

tiezjedna
8. feb 2026
@anonym_b93da3

Zrejme partner nebol zvyknuty doma nic robit. Trebalo ho zapriahnut aspon do malickosti, kym nebolo dieta. Ale teda nakupit a navarit vies na 2-3 dni aj s dietatom. Aj keby na tebe pol dna viselo.
Naberat si hadam vie sam. Ja by som si pripadala ako sliepka z 19. storocia, keby sedel ako bulo a cakal by, kym mu naberiem. U nas nabera ten, kto je pri sporaku. Ak nikto, kazdy sa obsluzi. Uz som tu citala aj to, ze manzelik ocakava pri prichode z prace, aby ho manzelka pri dverach vitala. Chore.

@anonym_b93da3 tak možno by si aj nabral, ale nemá čo😉

natalka13
8. feb 2026

Hold si neschopna postarat sa o domacnost s 1 dietatom.🙈 to ako fakt?
Dieta jedava tiez donasku z restiky?
Rozvadzat sa nebudes, ale opustit ta muz moze hocikedy, zo dna na den.

anonym_dd0158
9. feb 2026
@anonym_3a9dfd

ja akoze zasnem ako vsetky prispevky kopu do autorky.... a o par rokov tu da problem ze ma na starosti svoju pracu, dieta, domacnost, manzel je absolutne na nic, nema vztah ani s dietatom ani v domacnosti neparticipuje a vsetci ju zasa zlozite pod zem ze "co si si vychovala to mas" a ze predsa naznaky mala uz davno vidiet. @autorka; ja s tebou plne sucitim, rataj s tym ze o par rokov bude cela mentalna (a pravdepodobne aj nementalna) naloz na tebe. Ani si nemysli ze spravne riesenie je varit a naberat muzovi este aj na tanier. Je dospely muz, vie si ohriat aj nalozit. Ocividne on ma taku predstavu o zivote ze zena sa stara o dieta a domacnost a o neho ako by bol maly chlapec, a jeho ulohou je nosit domov peniaze. Co je uplne v poriadku ak mas rovnake nastavenie a neocakava od teba/ a ty nechces pracovat. Ak mate rozdielne ocakavania od uloh zien a muzov v rodine tak je nacase si to vysvetlit a odprezentovat kto co ocakava.

@anonym_3a9dfd ach,jej,ešte tak naučit sa čítať s porozumením.Ale nevadí,hlavne ,že sucitiš,so ženuškou,ktorá všetko dostane pod nos,nič sa jej nechce a ešte aj na to hundred(irónia)

domix147
9. feb 2026

@aaa447 nuž keď budeš s dieťaťom sama tak na cvičenie mať nebudeš …ani čas ani peniaze tak sa čím skôr preber …čo by si od neho este nechcela ?
Ženy,ženy,ženy….

anonym_838977
11. feb 2026

@aaa447 mám tiež 13 mesačne dieťa a stíham popri ňom ešte 2 hodiny denne pracovať na HO. Varim síce na dva dni ale varím. Pri varení zaukolujem dieťa nejakou ľahkou robotou aby prispelo rukou k dielu. Pri upratovaní tiež, podáva mi riady z umývačky napr. Nikto mi z restiky jedlo nedonesie. Cvicim pri dieťati, niekedy je on lepší ako ja dokonca. Alebo s dieťaťom taká 10kilová činka nie je na zahodenie. Nemám manžela na HO a chodí domov o 18 kedy sa stihne ešte s malým hodinu pohrať kým ide spať. Tu hodinu mám čas pre seba na relax, spa, nechty, vlasy. Na nákup chodím skoro výlučne ja, ale taký že IKEA taška plná, lebo poslať manžela by znamenalo že nakúpi blbosti z ktorých neviem navariť. A čo majú hovoriť tie ženy ktoré majú deti viac a ešte sú samoživiteľky a musia stíhať všetko samé a nemajú pomoc žiadnu. Na druhej strane nie je digitálny, ručičky má tak nech si naloží na tanier, pán tvorstva. Ty zlepši time management a on nerozmaznava, si si moc zvykla že všetko dostaneš na zlatom podnose

anonym_db4811
5. mar 2026

@aaa447 takže muž sa stará KOMPLET o všetko, všetko ti platí, stará sa o vás a ty máš jedinú starosť a to je navariť a starať sa o decko a ani to nedokazes? Snáď nečakas že on bude mať decko na kolenách a pracovať s ním keď je na homeoffice 🤦🏻‍♀️ určite s tebou chodi aj na poradne k dr, že? Naloz decko ráno do auta a pakuj do obchodu nakúpiť na obed, alebo mu po práci povedz čo má kúpiť kým ty s malým ratas slovné úlohy a učíš ho vybrané slová. A doobeda mu daj len čítať knižku a navar . Normlane mi to rozum neberie čo za sračky majú deti... Že nezvládam navariť lebo maly nevie byť sám 🤣 veľmi rýchlo by si sa zobudila keby si zostala sama s deckom bez muža. A stavím sa že babky su u teba varené pečené. Nemala si si decko robiť, muž mal byť so schopnou ženou čo sa vie aspoň o niečo postarať a neviem čo dávaš malému jesť na obed keď nevaris

Strana
z3