icon

Manželstvo a domácnosť: Ako zvládať prácu a rozdelenie povinností?

Dnes o 13:47

Ahojte. Už neviem ako sa k tomu postaviť. Som zamestnaná, manžel sa rozhodol, že ostane doma (odišiel zo starej práce a má nárok na podporu). Už je doma štvrtý mesiac a neviem ako mu vysvetliť, že potrebujem v domácnosti pomoc, lebo aj on tu býva a mohol by sa tiež starať. Keďže je teraz doma, mohol by sa venovať tej domácnosti. On si stojí na svojom, že aj tak poberá viac peňazí ako zarobím ja a preto je domácnosť na mne. Pracujem v sklade, často som vyčerpaná a chodím domov o 17tej. On nie je zlý človek, on by pre mňa spravil čokoľvek, ale v tomto bode je to fakt mizerné.

Strana
z2
anonym_08491a
•
Dnes o 13:49

Nespravil by pre teba cokolvek, ked sa nepostara o domacnost, kym ty si v praci.

anonym_dd7a03
•
Dnes o 13:50

Cokolvek, ano? Okrem prac v domacnosti pre teba este čo spravi?

anonym_d69c78
•
Dnes o 13:53

Spravil by cokolvek, napriklad daroval ladvinu ale take, ze ist na nakup alebo poumyvat kupelnu je pod jeho uroven, pretoze on je chlap. Zaujimalo by ma co robi cele dni doma, ked krizom slamku neprelozi. Nema este prelezaniny na zadku a korunne klenoty rozskrabane do ziveho, lebo len to mi napada ako cinnost, ktorou sa zaobera pocas cakania kym prides domov a postaras sa o domacnost.
Panenko skakava, kde sa este stale taki beru?

anonym_b60d81
•
Dnes o 13:53

@anonym_autor "on nie je zly clovek" to je akoze pozitivum, kladne hodnotenie? Z tvojho opisu ako sa chova je magor

zuzinka888
•
Dnes o 13:54

Presne, cokolvek kde nemusi pohnut prstom??? A nerobi to pre teba, robi to aj pre seba- tu domacnost.

petamich
•
Dnes o 13:56

My sme napr. mali situáciu, že manžel šiel na materskú a ja do práce, vopred som ho upozornila, že sa meníme 1:1 a nie, že ja prídem z práce po celom dni a budem ešte zabezpečovať celú domácnosť. A tak aj bolo, dieťa, nákupy, pranie, ....všetko riešil on, upratovať sa mu nechcelo, rozhodol sa platiť upratovačku, vyriešil si.

Neviem, čo presne by teda manžel pre teba spravil ale teda ani prstom by som ani ja nepohla, ak je celý deň doma a hnije na gauči, argument s príjmom je totálne absurdný a neviem, kde na tieto exempláre chodíte. On v tej domácnosti nežije? My dnes máme všetko podelené, keďže obaja pracujeme a nevidím dôvod, prečo by domácnosť mala byť na mne.

anonym_37093e
•
Dnes o 14:02

@anonym_autor Nemusíš sa ani ty po práci pretrhnúť s domácimi prácami, keď "pán tvorstva,,to nerobí aj keď je celý deň doma

crazy_cat_lady
•
Dnes o 14:06

Spravil by cokolvek ale nie je schopny sa postarat o domacnost, ked nepracuje? Co robi cele dni?

2691
•
Dnes o 14:06

Ani by som nenavatila.Obed mám v robote, deti v škole a na večeru stačí niečo ľahké.
Keď chce jesť, nech si navarí.

gabrielkaa
•
Dnes o 14:09

Len tolko k tvojmu muzovi🙂

marca12
•
Dnes o 14:10

@anonym_autor On nie je zly clovek? Ake mas kriteria na dobreho cloveka? Lebo odron,ktory kasle na svoju zenu a necha ju zodriet sa,je pre mna obycajny chuj a zly chlap. To nie je o pomoci. On nema co tebe pomahat. On sa ma podielat a robit to pre vas,pre rodinu,pre vas domov.

minenkaa
•
Dnes o 14:30

@anonym_autor a kto teda všetko doma robi

gondyo
•
Dnes o 14:33

Ja by som išla na nejaký čas preč z domu,ak je taká možnosť,bez slova...

0silvia0
•
Dnes o 14:42

Moj muz je teraz na pn, caka na operaciu. Ja chodim normalne do prace, ked pridem domov, nemusim uz nic robit, len si dame spolu kavu.
Vydrhol uz celu kuchynu, pomaly umyva postupne okna, pomaly robi v zahrade. A samozrejme si vari, ja mam jedlo v praci. A to ma zdravotny problem a mal by narok doma lezat, len nie je zvyknuty byt bez prace. Neviem co na toho tvojho napisat, ja na tvojom mieste pridem domov a oddychujem, nevarim, neupratujem.

anonym_9d2a4d
•
Dnes o 14:47
@0silvia0

Moj muz je teraz na pn, caka na operaciu. Ja chodim normalne do prace, ked pridem domov, nemusim uz nic robit, len si dame spolu kavu.
Vydrhol uz celu kuchynu, pomaly umyva postupne okna, pomaly robi v zahrade. A samozrejme si vari, ja mam jedlo v praci. A to ma zdravotny problem a mal by narok doma lezat, len nie je zvyknuty byt bez prace. Neviem co na toho tvojho napisat, ja na tvojom mieste pridem domov a oddychujem, nevarim, neupratujem.

@0silvia0 u nas podobne,muz je tiez na pn,nepohne sa z domu ani na krok.Ale urobil podlahu v kotolni,kde bolo treba dorobil steny,vymaloval celu kotolnu,chodbu,a obrovsku chodbu.Tam kde maloval aj okna poumyval.Ja som v sobotu isla za nim a umyvala po nom frkance,ked som doma porobi za sebou on poriadok.V pondelok uz ide na kontrolu,poslednu a uz aj on nastupuje do prace.

anonym_3f6db8
•
Dnes o 14:48

@anonym_autor toto sa rieai pred manzelstvom a nie po 😂 jednoducho akeho chlapa si si zobrala takeho mas... Necudujem sa mu, ze sa nechve zmenit ked doteraz si to od neho nevyzadovala a to pochopitelne vyhovovalo, ved si mu davala full servis len tak.

mandzula
•
Dnes o 14:51

@anonym_autor "si stojí na svojom, že aj tak poberá viac peňazí ako zarobím ja a preto je domácnosť na mne". Toto nie je dobry clovek, to je pako.

anonym_9d2a4d
•
Dnes o 14:53
@mandzula

@anonym_autor "si stojí na svojom, že aj tak poberá viac peňazí ako zarobím ja a preto je domácnosť na mne". Toto nie je dobry clovek, to je pako.

@mandzula kazda jedna toto pise ako cez kopirak,ale inak je to dobry muz,alebo ale inak je to dobry otec a pod.Vzdy to takto zeny pisu.

mandzula
•
Dnes o 14:54
@anonym_9d2a4d

@mandzula kazda jedna toto pise ako cez kopirak,ale inak je to dobry muz,alebo ale inak je to dobry otec a pod.Vzdy to takto zeny pisu.

@anonym_9d2a4d Tazko sa im priznava, ze si vzali hnupa.

anonym_1ea259
•

On nemá pomáhať tebe ale spolupodieľať sa na chode domácnosti. Ak zarobí viac a nechce sa mu doma pracovať nech platí firmu na upratovanie aj donášku.

anonym_1b997d
•
@anonym_d69c78

Spravil by cokolvek, napriklad daroval ladvinu ale take, ze ist na nakup alebo poumyvat kupelnu je pod jeho uroven, pretoze on je chlap. Zaujimalo by ma co robi cele dni doma, ked krizom slamku neprelozi. Nema este prelezaniny na zadku a korunne klenoty rozskrabane do ziveho, lebo len to mi napada ako cinnost, ktorou sa zaobera pocas cakania kym prides domov a postaras sa o domacnost.
Panenko skakava, kde sa este stale taki beru?

@anonym_d69c78 Toto je odpoved hodna mojej milovanej Viestty ❤️

anonym_52d11a
•
Dnes o 14:59

kým ste obaja chodili do práce,tak to vyzeralo asi takto:on sa doma vyvalil na gauč a ty si nastúpila na druhú šichtu.Mám pravdu? Tak čo sa čuduješ,on len pokračuje v tom,ako si ho naučila...

katica06
•
Dnes o 15:12

@anonym_autor robila by som v domácnosti iba toľko ako on

brendaa
•
Dnes o 15:27

@anonym_autor a čo také celý deň robí?
- kála drevo?
- kosí?
- prerába dom?
- stará sa o záhradu?
či len tak oddychuje?
O chvíľu mu dávka v nezamestnanosti skončí, čo potom?
A prečo je lenivý?
Môj muž ak ostane doma tak ustelie, vyvesí prádlo, poskladá. povysávať, povytiera, dlážky a dom je 👌. variť uvarí 2 - 3 jedlá s presným postupom... snaží sa,😅 viac nevie 😃....
Inak kosi, drevo na kúrenie chystá, prerába....

anonym_b9f5be
•
Dnes o 15:32

Prepac. Je to bezcharakterne prasa. Daj mu to precitat. Moj si ani doma gule nevala a robi v domacnosti skoro tolko ako ja. Nevar mu, neper mu, neupeatuj. Ked zarobi viac, nech si zaplati pani. To nema voci tebe trochu ucty a slusnosti? Celý deň caka doma na gauči kým prídeš a uvaríš mu?

anonym_9d2a4d
•
Dnes o 15:35
@mandzula

@anonym_9d2a4d Tazko sa im priznava, ze si vzali hnupa.

@mandzula no velmi tazko,preto medzi xy negativ,daju 1 pozitivnu vec,nech nevyzeraju uplne,ze zial zly vyber.

anonym_1831b4
•
Dnes o 15:39

Dievčata, čo to znamená, ak mi ukazuje v diskusii toto "Skrytý komentár od zablokovaného používateľa" Ja som si nikoho neblokla. Môže byť, že si ho blokla autorka diskusie?

anonym_657af9
•
Dnes o 15:52

@anonym_autor bohužiaľ toto mu nevysvetlis nijak. Je to ten typ chlapa ktorý ti proste nebude doma upratovať lebo je to "ženská záležitosť". Môj otec je taký, že doma nepohne ani prstom. Naši sú síce rozvedení, ale otec žije v dome sám a mama je v zahraničí.. nehnuteľnosť nechceli predať tak si ju nechali a otec je tam väčšinu roka sám, mama príde len občas ale má naňho brutálne nervy. Nič neurobí z nepoupratuje ani za pána. Cez týždeň ešte pochopím, ani mne sa nechce po práci ale víkendy má voľné a ako sa zobudí tak až pokiaľ nejde spať sedí pri telke a neurobí absolútne nič. Cez týždeň po práci tiež sadne k telke a večer ide spať. A keď mu mama povie aby sa staral keď tam býva a poupratoval aby ju nečakalo veľké upratovanie keď príde domov zo zahraničia tak sa vyhovára že nemá čas ale ja som to videla na vlastné oči ako žije lebo som tam žila kým som sa s mužom neosamostatnila a veru času by mal kopu len hnil na gauči pred telkou a vlastne to je to že nemá čas upratovať lebo je ťažké vstať z gauča a ísť niečo robiť. Sa postaví len aby šiel za fajčiť alebo na toaletu. A aj keby bol na podpore tak neurobí nič a hnil by na gauči. Ja sa nečudujem mame že sa s ním rozviedla a ja sama by som takého chlapa ako je môj otec nikdy nechcela. Vlastne mi dal pekný príklad aby som si hľadala opak chlapa ako je on.
Tvoj muž sa nezmení nikdy. Ty budeš vždy tá čo bude makať ešte aj doma.

anonym_6e4199
•
Dnes o 15:57
@anonym_657af9

@anonym_autor bohužiaľ toto mu nevysvetlis nijak. Je to ten typ chlapa ktorý ti proste nebude doma upratovať lebo je to "ženská záležitosť". Môj otec je taký, že doma nepohne ani prstom. Naši sú síce rozvedení, ale otec žije v dome sám a mama je v zahraničí.. nehnuteľnosť nechceli predať tak si ju nechali a otec je tam väčšinu roka sám, mama príde len občas ale má naňho brutálne nervy. Nič neurobí z nepoupratuje ani za pána. Cez týždeň ešte pochopím, ani mne sa nechce po práci ale víkendy má voľné a ako sa zobudí tak až pokiaľ nejde spať sedí pri telke a neurobí absolútne nič. Cez týždeň po práci tiež sadne k telke a večer ide spať. A keď mu mama povie aby sa staral keď tam býva a poupratoval aby ju nečakalo veľké upratovanie keď príde domov zo zahraničia tak sa vyhovára že nemá čas ale ja som to videla na vlastné oči ako žije lebo som tam žila kým som sa s mužom neosamostatnila a veru času by mal kopu len hnil na gauči pred telkou a vlastne to je to že nemá čas upratovať lebo je ťažké vstať z gauča a ísť niečo robiť. Sa postaví len aby šiel za fajčiť alebo na toaletu. A aj keby bol na podpore tak neurobí nič a hnil by na gauči. Ja sa nečudujem mame že sa s ním rozviedla a ja sama by som takého chlapa ako je môj otec nikdy nechcela. Vlastne mi dal pekný príklad aby som si hľadala opak chlapa ako je on.
Tvoj muž sa nezmení nikdy. Ty budeš vždy tá čo bude makať ešte aj doma.

@anonym_657af9 A co z toho ma, ked sa rozviedla, ale zije s de....m dalej?

anonym_efa0bf
•
Dnes o 16:27

Môj najväčší životný strach bol presne toto, mať doma zaprdeného chlapa, ktorý čaká, na to, kým to urobím ja. A ty takého chlapa nazveš dobrým človekom 😅🤦‍♀️. Dobrý človek je empatická osoba, ktorá myslí aj na druhého a nie len na seba.

Strana
z2